...
TRENUTNO16:20 - 16:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

03.01.2024.

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge "Fidelity". Zajednički fond Fidelitija, koji poseduje udeo u platformi X, umanjio je vrednost svojih udela, a podatke o tome dobio je američki sajt Axios i procenjuje da je sada vrednost X-a oko 12,5 milijardi dolara.

.

Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrednost njegovih deonica u platformi X opala za 71,5 odsto, objavio je Gardijan.

Podsećamo, Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promenio je naziv platforme u X u julu 2023. godine. Broj mesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja, usled zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi.

Osim toga, od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

EU je u septembru izdala upozorenje američkom milijarderu, nakon što je otkrila da X ima najveći broj objavljenih dezinformacija od svih velikih platformi društvenih medija. Mask je, takođe, u međuvremenu vratio niz ljudi na platformu X kojima je ranije bio zabranjen pristup, uključujući bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Izvor: biznis.telegraf.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Zasviraj na EXIT festivalu

EXIT festival i kompanija Visa su raspisali tradicionalni Play @ EXIT konkurs, u okviru kojeg će ukupno šest izabranih autorskih…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

.

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih…

.

Mask najavio novu platformu – Xmail

Ilon Mask nastavlja sa najavama novih servisa i poboljšanja za platformu X, a ovoga puta dobijamo servis elektronske pošte.

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo