...
TRENUTNO13:50 - 14:00Leto na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Uzbunjivači tvrde: Microsoft umešan u podmićivanje širom sveta

04.04.2022.

Bivši menadžer kompanije Jaser Elabd je naveo da ga je Majkrosoft otpustio nakon što je upozorio rukovodstvo da se na radnom mestu zaposleni redovno podmićuju. On dalje navodi da su ga pokušaji da ukaže na svoju zabrinutost doveli do odmazde unutar Microsoft-a od strane menadžera i konačnog otkaza.

.

Elabd tvrdi da je radio za Majkrosoft između 1998. i 2018. godine i da je imao nadzor nad poslovnim investicionim fondom na Bliskom istoku i u Africi. Postao je sumnjičav prema neuobičajenim isplatama naizgled nekvalifikovanim partnerima.

Elabd tvrdi da je radio za Majkrosoft između 1998. i 2018. godine i da je imao nadzor nad poslovnim investicionim fondom na Bliskom istoku i u Africi. Postao je sumnjičav prema neuobičajenim isplatama naizgled nekvalifikovanim partnerima.

Bivši menadžer Majkrosofta naveo je nekoliko primera sumnjivih transakcija kojima je bio svedok tokom dve decenije rada za kompaniju u inostranstvu.

U jednoj reviziji, Majkrosoft je dao saudijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova popust od 13,6 miliona dolara koji nikada nije stigao do vrata agencije.

Kako piše Engedget, 2015. godine, nigerijski zvaničnik se požalio da je vlada platila 5,5 miliona dolara za licence za hardver koji nisu posedovali.

U drugom primeru, Ministarstvo obrazovanja Katara platilo je 9,5 miliona dolara, u periodu od sedam godina, za Microsoft Office i Windows licence koje su ostale neiskorišćene. Revizori su kasnije otkrili da zaposleni u toj agenciji nisu ni imali pristup računarima.

Elabd tvrdi da su njegovi pokušaji da upozori menadžere doveli do toga da je jedan menadžer vikao na njega. Nakon što je otpušten, kako prenosi PC Press, Elabd je napisao da je svoju dokumentaciju predao Ministarstvu pravde koje je odbilo da preuzme njegov slučaj.

 

Izvor:www.nova.rs

Možda te još zanima:

.

Microsoft izbacuje WordPad iz Windowsa

Aplikacija za uređivanje teksta, po funkcionalnostima na pola puta između Notepada i Worda, nestaće iz Windowsa 10 i 11 nakon…

.

Microsoft testira opciju stabilnijeg Windowsa

Microsoft testira rešenje koje će omogućiti da se izbegne potreba za potpunom reinstalacijom Windows operativnog sistema.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Microsoft prekršio Zakon o zaštiti privatnosti dece na internetu

Kompanija Microsoft je prekršila američki Zakon o zaštiti privatnosti dece na internetu. Microsoft će morati da plati 20 miliona dolara američkoj…

.

Stižu nove funkcije za Windows 11

Dolazi i mnoštvo novih funkcija koje se odnose na IT i bezbednost.

.

Microsoft pravi prodavnicu mobilnih igara

Apple i Google imaju uporište u distribuciji mobilnih aplikacija preko svojih prodavnica aplikacija. Iako Android dozvoljava alternativne prodavnice aplikacija, one…

  • 13:20 Gost O radija
  • 13:30 Tehnologija
  • 13:50 Leto na O radiju
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Leto na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo