...
TRENUTNO16:20 - 16:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Uzbunjivači tvrde: Microsoft umešan u podmićivanje širom sveta

04.04.2022.

Bivši menadžer kompanije Jaser Elabd je naveo da ga je Majkrosoft otpustio nakon što je upozorio rukovodstvo da se na radnom mestu zaposleni redovno podmićuju. On dalje navodi da su ga pokušaji da ukaže na svoju zabrinutost doveli do odmazde unutar Microsoft-a od strane menadžera i konačnog otkaza.

.

Elabd tvrdi da je radio za Majkrosoft između 1998. i 2018. godine i da je imao nadzor nad poslovnim investicionim fondom na Bliskom istoku i u Africi. Postao je sumnjičav prema neuobičajenim isplatama naizgled nekvalifikovanim partnerima.

Elabd tvrdi da je radio za Majkrosoft između 1998. i 2018. godine i da je imao nadzor nad poslovnim investicionim fondom na Bliskom istoku i u Africi. Postao je sumnjičav prema neuobičajenim isplatama naizgled nekvalifikovanim partnerima.

Bivši menadžer Majkrosofta naveo je nekoliko primera sumnjivih transakcija kojima je bio svedok tokom dve decenije rada za kompaniju u inostranstvu.

U jednoj reviziji, Majkrosoft je dao saudijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova popust od 13,6 miliona dolara koji nikada nije stigao do vrata agencije.

Kako piše Engedget, 2015. godine, nigerijski zvaničnik se požalio da je vlada platila 5,5 miliona dolara za licence za hardver koji nisu posedovali.

U drugom primeru, Ministarstvo obrazovanja Katara platilo je 9,5 miliona dolara, u periodu od sedam godina, za Microsoft Office i Windows licence koje su ostale neiskorišćene. Revizori su kasnije otkrili da zaposleni u toj agenciji nisu ni imali pristup računarima.

Elabd tvrdi da su njegovi pokušaji da upozori menadžere doveli do toga da je jedan menadžer vikao na njega. Nakon što je otpušten, kako prenosi PC Press, Elabd je napisao da je svoju dokumentaciju predao Ministarstvu pravde koje je odbilo da preuzme njegov slučaj.

 

Izvor:www.nova.rs

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Majkrosoft i Semafor stvaraju novinarske priče uz AI podršku

Majkrosoft se udružio sa medijskim startapom Semafor kako bi se AI četbot tog tehnološkog giganta koristio u razvoju novinskih priča…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Microsoft Word puni 40 godina

Kroz turbulentnu istoriju od svojih ranih dana, Microsoft Word obeležava četrdeset godina na tržištu, održavajući se kao dominantni procesor teksta…

.

Google nas priprema za budućnost bez lozinki

Google ide korak dalje u tome da korisnike "nagovori" na napuštanje lozinke kao glavnog načina autentifikacije. Na svim njihovim uslugama…

.

Microsoft izbacuje WordPad iz Windowsa

Aplikacija za uređivanje teksta, po funkcionalnostima na pola puta između Notepada i Worda, nestaće iz Windowsa 10 i 11 nakon…

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo