...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Uzbunjivači tvrde: Microsoft umešan u podmićivanje širom sveta

04.04.2022.

Bivši menadžer kompanije Jaser Elabd je naveo da ga je Majkrosoft otpustio nakon što je upozorio rukovodstvo da se na radnom mestu zaposleni redovno podmićuju. On dalje navodi da su ga pokušaji da ukaže na svoju zabrinutost doveli do odmazde unutar Microsoft-a od strane menadžera i konačnog otkaza.

.

Elabd tvrdi da je radio za Majkrosoft između 1998. i 2018. godine i da je imao nadzor nad poslovnim investicionim fondom na Bliskom istoku i u Africi. Postao je sumnjičav prema neuobičajenim isplatama naizgled nekvalifikovanim partnerima.

Elabd tvrdi da je radio za Majkrosoft između 1998. i 2018. godine i da je imao nadzor nad poslovnim investicionim fondom na Bliskom istoku i u Africi. Postao je sumnjičav prema neuobičajenim isplatama naizgled nekvalifikovanim partnerima.

Bivši menadžer Majkrosofta naveo je nekoliko primera sumnjivih transakcija kojima je bio svedok tokom dve decenije rada za kompaniju u inostranstvu.

U jednoj reviziji, Majkrosoft je dao saudijskom Ministarstvu unutrašnjih poslova popust od 13,6 miliona dolara koji nikada nije stigao do vrata agencije.

Kako piše Engedget, 2015. godine, nigerijski zvaničnik se požalio da je vlada platila 5,5 miliona dolara za licence za hardver koji nisu posedovali.

U drugom primeru, Ministarstvo obrazovanja Katara platilo je 9,5 miliona dolara, u periodu od sedam godina, za Microsoft Office i Windows licence koje su ostale neiskorišćene. Revizori su kasnije otkrili da zaposleni u toj agenciji nisu ni imali pristup računarima.

Elabd tvrdi da su njegovi pokušaji da upozori menadžere doveli do toga da je jedan menadžer vikao na njega. Nakon što je otpušten, kako prenosi PC Press, Elabd je napisao da je svoju dokumentaciju predao Ministarstvu pravde koje je odbilo da preuzme njegov slučaj.

 

Izvor:www.nova.rs

Možda te još zanima:

.

Internet Expoler: Voleli smo da ga mrzimo

Kompanija Microsoft je nedavno potvrdila da će uskoro staviti tačku na Internet Exporler, pretraživač koji je skoro tri decenije, na…

.

Microsoft će vam nalepiti vodeni žig na Windows 11 ako ga koristite na nepodržanom računaru

Oni koji žele da koriste Windows 11 na svom računaru, moraće da zadovolje određene hardverske zahteve. Ukoliko to ne uspeju,…

.

Microsoft tvrdi da je napravio proboj u kvantnom računarstvu

Microsoft je tvrdio da je važan napredak na svom putu ka izgradnji i radu održivog kvantnog računara

.

Oj, drugovi, je l' vam žao

Zbogom, Flashu – Microsoft napravio obaveznim uklanjanje iz Windows-a 10

.

All You Need Is Coffee

Falio mu je drugi monitor, pa je program pokrenuo na - aparatu za kafu.

.

Šta je madware i kako da se zaštitite od njega?

Malware, koji uključuuje i adware, ne napada samo korisnikov PC ili laptop. Madware specifično cilja i korisnikove druge uređaje, ali…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo