...
TRENUTNO22:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Uskoro iPhone bez slota za SIM karticu

29.12.2021.

Nedavno su se pojavili izveštaji o uklanjanju SIM ležišta sa iPhone-a, a prvi model koji bi mogao da radi bez slota za SIM karticu trebalo bi da bude iPhone 15 2023. godine. MacRumors je dobio anonimnu dojavu da je Apple već u pregovorima sa glavnim američkim operaterima, savetujući ih da se pripreme za eSIM za njihove pametne telefone, koji bi trebalo da stignu u septembru 2022. Ovu informaciju je potvrdio pouzdani Apple leaker @dilandkt putem Tvitera, a prenosi GSM Arena.

.

Uklanjanje fizičkog ležišta SIM kartice sa pametnog telefona ima nekoliko prednosti iz proizvodne perspektive. Prvo, mehanizam za izbacivanje i umetanje SIM ležišta više ne bi trebalo da se proizvodi i njegovo odsustvo bi oslobodilo dragoceni prostor u unutrašnjosti. Jedan priključak manje bi pojednostavio izradu okvira, a uklanjanje SIM ležišta bi pametni telefon dodatno zaštitilo od ulaska vode i prašine u unutrašnjost telefona.

Sa Appleovim uklanjanjem priključka za slušalice i usvajanjem MagSafe dodataka poslednjih godina, kompanija bi bila još jedan korak bliže telefonu bez porta ako bi fizički uklonila slot za SIM iz budućih modela.

Poslednjih nekoliko generacija iPhone-a mogu da koriste eSIM i on se može koristiti u kombinaciji sa fizičkim nanoSIM-om, za dualSIM funkcije.

Izvor: Benchmark


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Igre za Android: Od Among Us do ozbiljnih naslova

Dugačka vožnja gradskim autobusom, čekanje u pošti ili na faksu - sve nam to mnogo lakše i brže prođe uz…

.

Kamere novih telefona će vas stalno snimati, privatnost je prošlost

Novi Qualcomm procesor će od sledeće godine omogućiti kamerama da uvek skeniraju vaše lice, čak i kada ne koristite telefon.

.

Kako da oživite svoj telefon kada se potpuno "zamrzne"?

Nije teško resetovati Android uređaj, ali se stvari menjaju kada se telefon "zamrze", a komande prestanu da rade. To je situacija u kojoj…

.

Ako vam se ikada desilo, a sigurno vam se desilo

Ako vam je telefon ikada upao u vodu ili ste ga polili nekom tečnošću, niste sami u tome. Prema pisanju…

.

LG potvrdio da izlazi sa tržišta mobilnih telefona

Kako se gubici i dalje povećavaju, a milijarde dolara naizgled rasipaju na neobične telefone, elektronski gigant je zvanično podigao belu…

.

Leteći tanjir na struju

Kompanija Zeva Aero za osnovni cilj ima razvoj personalnih, električnih letelica. Prvi koncept je leteće prevozno sredstvo s više rotora, koje ima sposobnost vertikalnog…

  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 IN teen
  • 22:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo