...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

TikTok ubacuje Wikipedia isečke

20.09.2023.

Korisnici TikTok-a, posebno mladi ljudi, sve više tretiraju tu aplikaciju kao pretraživač da bi pronašli sve, od obližnjih restorana do vesti. Rezultati pretrage TikTok-a, zauzvrat, odražavaju tu promenu.

.

Aplikacija je tiho dodala isečke Wikipedije na neke stranice rezultata pretrage za ljude, mesta i događaje.

Portparol TikToka potvrdio je da je kompanija u partnerstvu sa Wikipedijom kako bi korisnicima pružila informacije direktno u aplikaciji. On kaže da je ova funkcija dostupna nekoliko meseci, ali se ne čini da ju je kompanija zvanično objavila ili da su je mediji ranije izveštavali.

Funkcija Wikipedije se pojavljuje dok se korisnici pomeraju nadole kroz rezultate pretrage u aplikaciji i nalazi se između relevantnih video snimaka.

Ali unosi na Wikipediji se ne pojavljuju dosledno – postoji isečak za Njujork i Los Anđeles, ali ne i za Čikago. Nije precizirano koji termini za pretragu dobijaju veze na Wikipediji niti kako se to odlučuje.

TikTok je dodao druge funkcije svojoj funkciji pretraživanja, koja je i dalje mnogo manje robusna od tradicionalne Google pretrage. Prošlog meseca je počeo da monetizuje rezultate pretrage postavljanjem sponzorisanog sadržaja između organskih video snimaka. Partnerstvo sa IMDb-om najavljeno ranije ove godine omogućava kreatorima da povežu filmove i TV emisije u svojim video zapisima, a IMDb veze i isečci se takođe pojavljuju u nekim rezultatima pretrage.

Google je priznao da bi TikTok i druge platforme mogle da nagrizu njegovu dominaciju u pretrazi.

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Velike tehnološke kompanije sve više troše na lobiranje u Briselu

Digitalna industrija troši više od 113 miliona evra godišnje na lobiranje u Briselu, pri čemu su rastu te sume u…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

TikTok uklanja snimke koji negiraju klimatsku krizu

TikTok počinje da uklanja video snimke koji negiraju postojanje klimatskih promena. Kompanija je ažurirala svoju politiku o dezinformacijama koje se odnose…

.

Balkandad: Once you go Balkan - you never go back

Ukoliko vam je poznata rečenica "Ma kakav parsli bre?" onda ste sigurno čuli ili gledali Miloša Nedeljkova, poznatijeg kao Balkandad.…

.

Na TikTok-u je moguće stvarati kvalitetan i etičan sadržaj

Da li ste čuli za Balkandad-a, Barbi Afriku, Sergeja Pajića ili možda za Uki Q? Ukoliko jeste, onda ste verovatno…

.

Vikipedija činjenice na Fejsbuku?

Fejsbuk testira novu funkciju koja u nekim rezultatima pretrage prikazuje činjenične informacije sa Vikipedije, potvrdila je ova kompanija.

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo