...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Gruvanje

Lifestyle / Tehnologija

TikTok štiti tinejdžere

09.02.2022.

TikTok pokušava da zaštiti najmlađe korisnike od neprikladnog sadržaja i testira načine na koje bi mogao da ogranični širenje neprikladnog sadržaja kod tinejdžera, kao i da poboljša sigurnosne funkcije usmerene ka mlađoj populaciji, prenosi Engadget.

.

"TikTok je poznat po preciznom algoritmu za preporuke. Sada radimo na funkcijama koje bi mogle da klasifikuju sadržaj na osnovu zona zrelosti sadržaja i tematskih konfornih zona", istakla je Trejsi Elizabet, šef politike globalnih problema u TikToku.

Pored toga, kompanija će uvesti nove opcije za kreatore koje će im omogućiti da označe da li su njihovi video klipovi namenjeni samo odraslima ili svima.

Konačno, TikTok ažurira svoja pravila kako bi eksplicitno bio zabranjen sadržaj koji je mizogen, homofoban i promoviše ili podržava ideju konverzijske terapije. Kompanija tvrdi da je ovakav sadržaj već bio uklanjan ranije, ali da pravila još uvek nisu bila eksplicitno navedena u smernicama zajednice ove mreže.

Izvor: Nova 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Velike tehnološke kompanije sve više troše na lobiranje u Briselu

Digitalna industrija troši više od 113 miliona evra godišnje na lobiranje u Briselu, pri čemu su rastu te sume u…

.

TikTok ubacuje Wikipedia isečke

Korisnici TikTok-a, posebno mladi ljudi, sve više tretiraju tu aplikaciju kao pretraživač da bi pronašli sve, od obližnjih restorana do…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

TikTok uklanja snimke koji negiraju klimatsku krizu

TikTok počinje da uklanja video snimke koji negiraju postojanje klimatskih promena. Kompanija je ažurirala svoju politiku o dezinformacijama koje se odnose…

.

Balkandad: Once you go Balkan - you never go back

Ukoliko vam je poznata rečenica "Ma kakav parsli bre?" onda ste sigurno čuli ili gledali Miloša Nedeljkova, poznatijeg kao Balkandad.…

.

Na TikTok-u je moguće stvarati kvalitetan i etičan sadržaj

Da li ste čuli za Balkandad-a, Barbi Afriku, Sergeja Pajića ili možda za Uki Q? Ukoliko jeste, onda ste verovatno…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost
  • 13:00 Šta se kuva?

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo