...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Telefon umesto džojstika za Netflix igre

31.03.2023.

Netflix je započeo testiranje igara za TV, što će ljubiteljima njihovih igara pružiti nove načine da u njima uživaju. Ovo barem tvrdi programer Stiv Moser, koji je pronašao određene skrivene stavke u Netflix aplikaciji. Moser je navodno pronašao skrivenu poruku koja glasi "Igri na vašem TV-u je potreban kontroler. Da li želite da koristite ovaj telefon kao kontroler za igre?" 

.

Pored toga što pruža nov način da se igraju Netflix igre, ovo zapravo eliminiše potrebu za kupovinom namenskog kontrolera, što značajno povećava šanse da ljudi zapravo probaju igre koje ova platforma nudi, pošto im na tom polju ne ide baš najbolje. Moser je ranije pronašao nagoveštaje da najavljivani pretplatnički plan sa oglasima neće biti dostupan osim ako nemate aktivnu internet konekciju. Ispostavilo se da je bio potpuno u pravu.

Nije jasno kada će Netflix lansirati ovu funkciju svojoj globalnoj zajednici od oko 230 miliona pretplatnika, ali plan se svakako poklapa sa nedavnim komentarom kompanije da želi da igre “rade na svakom Netflix uređaju koji imate”.

Netflix je pokrenuo svoju gejming uslugu 2021. godine. Međutim, izveštaji sugerišu da se ovaj filmski gigant bori da privuče svoje pretplatnike da igraju te igre. Prema poslednjim podacima, Netflix igre su preuzete nešto više od 23 miliona puta i igra ih oko 1,7 miliona pretplatnika dnevno, što je oko jedan odsto ukupnog broja pretplatnika. Ostaje da se vidi kako kompanija namerava da implementira igre na televizore i da li će zahtevati od korisnika da preuzmu igre pre nego što budu mogli da ih igraju.

Sa druge strane, potpredsednik Netflixa za razvoj igara Majk Verdu, rekao je prošle godine da kompanija ozbiljno istražuje cloud gejming i da želi da lansira više od neobaveznih igara za TV.

Za sada će korisnici morati da se zadovolje onim što je dostupno na mobilnim telefonima. U ovom trenutku, Netflix nudi oko 55 igara, a navodno će objaviti još 40 tokom ove godine.

Izvor: Benchmark

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Peta sezona serije "Stranger Things" pod znakom pitanja zbog štrajka scenarista

Produkcija pete sezone popularne serije "Stranger Things" obustavljena je do daljeg, zato što su se njeni kreatori solidarisali sa štrajkačima…

.

U junu stiže šesta sezona legendarne serije "Black Mirror"

Šesta sezona legendarne serije "Black Mirror" stiže ovog juna na Netfliks. Sve to je najavaljeno u nedavno objavljenom trejleru iz…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

.

"Stranger Things" kao animirana serija?

Netfliks će kreirati animiranu seriju smeštenu u naučno-fantastični svet "Stranger Things", ne bi li od popularne serije napravio veliku franšizu.

.

Dust & Neon: Roboti u prašini Divljeg zapada

Možda se sećate sada već legendarnog filma "Cowboys & Aliens" iz 2011. godine koji je dokazao da u prljavštinu Divljeg…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo