...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Stižu nove funkcije za Windows 11

31.05.2023.

Dolazi i mnoštvo novih funkcija koje se odnose na IT i bezbednost.

.

Proći će neko vreme pre nego što dobijemo potpunu sliku o tome kako izgleda sledeća verzija Windowsa, ali to ne sprečava Microsoft da objavi nekoliko ažuriranja za Windows 11 usred ovogodišnje konferencije za programere – Microsoft Build. Kompanija je objavila listu ažuriranih funkcija za operativni sistem. Fokus je na privatnosti, bezbednosti i pristupačnosti. Iako je većina novih alata namenjena preduzećima i IT odeljenjima, postoje neke korisne funkcije koji su možda interesantne za prosečne korisnike.

Za početak, Microsoft navodi da Bluetooth Low Energy Audio stiže na kompatibilne uređaje, počevši od maja 2023.godine bez bezbednosnog pregleda. Kompanija je saopštila da sarađuje sa Intelom i Samsungom kako bi po prvi put integrisala audio standard u PC ekosistem. Kompanija posebno navodi Samsung Galaxy Buds 2 Pro kao potencijalno kompatibilan set slušalica.

Funkcionalnost live titlova za Windows 11 će podržavati 10 novih jezika, uključujući pojednostavljeni i tradicionalni kineski, danski, engleski, francuski, nemački, italijanski, japanski, korejski, portugalski i španski.

Postoji još jedna stavka na koju korisnici možda treba da obrate pažnju: Ikona za brzi pregled VPN-a. Ova funkcija će biti dostupna u meniju za brza podešavanja. Funkcija omogućuje novu ikonu koja će se prikazivati iznad aktivne mrežne veze na traci zadataka. Na taj način korisnici će moći da provere da li su povezani s određenom VPN uslugom.

Ostale nove funkcije koje će uskoro stići na Windows uključuju veću stranicu vidžeta, funkciju pokretanja operativnog sistema Windows 365 koja automatski prijavljuje korisnike na računare u oblaku, nove kontrole privatnosti za upravljanje podacima senzora prisutnosti, verifikaciju QR koda za štampanje dokumenata, ažuriranja automatskih zakrpa i nove alatke za razmenu poruka za IT timove. 

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Microsoft priznao da verzija 22H2 Windowsa usporava kopiranje velikih fajlova

Ipak, ne može sve da prođe glatko i bez problema. Bar iz ugla krajnjih korisnika. Iz Microsoft-a, pak smatraju da…

.

Novi emotikoni dostupni za Windows 11

Microsoft je uložio velike napore kako bi ažurirao emotikone u novom operativnom sistemu Windowsu 11. Prvobitna objava Windowsa 11 je uključivala…

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Majkrosoft i Semafor stvaraju novinarske priče uz AI podršku

Majkrosoft se udružio sa medijskim startapom Semafor kako bi se AI četbot tog tehnološkog giganta koristio u razvoju novinskih priča…

.

Google nas priprema za budućnost bez lozinki

Google ide korak dalje u tome da korisnike "nagovori" na napuštanje lozinke kao glavnog načina autentifikacije. Na svim njihovim uslugama…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo