...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Lifestyle / Tehnologija

Šta je AutoGPT?

23.05.2023.

Nedavno je objavljen AutoGPT, softver koji je napredniji od ChatGPT-a. Reč je o aplikaciji koja, kada dobije zadatak, pokušava da ga reši koristeći se pozadinskim alatima.

.

AutoGPT je objavljen 30. marta ove godine i postao je brzo opsesija društvenih medija. Razvio ga je kreator igre Toran Burs Ricards. Ova aplikacija je doživela uspeh jer pruža prvi pogled na veštačku opštu inteligenciju (AGI).

AGI je veštačka inteligencija koja može da obavlja zadatke koristeći svoje rasuđivanje, procese i intelekt. Za AGI se smatra da prevazilazi ljudske mogućnosti i funkcioniše kao autonoman sistem. AutoGPT koristi druge AI modele kao što su GPT 3.5 i GPT 4, koristeći njihovu funkcionalnost i stavlja ih u svoju upotrebu. AutoGPT je aplikacija otvorenog koda i komunicira sa softverom i uslugama na mreži što joj pruža mogućnost da samostalno obavlja zadatke.

Primera radi AutoGPT dobije upit za otvaranje preduzeća. Koristeći se ogromnom bazom podataka putem Interneta aplikacija može da ponudi poslovnu ideju, strategiju pa čak i da formira izgled sajta. Korisnici moraju da daju pet jasnih smernica kako bi se definisao cilj a zatim pronašlo rešenje.

U slučaju da AutoGPT naiđe na problem koji ga sprečava da izvrši dati zadatak on razvija novi upit kako bi utvrdio problem i definisao sledeće korake.

Nakon ove aplikacije pojavile su se AgentGPT i GodMode. Reč je o aplikacijama koje imaju jednostavan interfejs i pružaju mogućnost korisnicima da direktno na stranici dobiju odgovore.

Iako ova aplikacija zvuči kao rešenje svih problema ona ima svoja ograničenja. Previše troši energije i ume da se zapetlja u sopstvenim petljama kada naiđe na problem. Dakle, njena pouzdanost nije 100 odsto.

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo