...
TRENUTNO20:00 - 21:00Radio Gruvanje

Lifestyle / Tehnologija

Šta je AutoGPT?

23.05.2023.

Nedavno je objavljen AutoGPT, softver koji je napredniji od ChatGPT-a. Reč je o aplikaciji koja, kada dobije zadatak, pokušava da ga reši koristeći se pozadinskim alatima.

.

AutoGPT je objavljen 30. marta ove godine i postao je brzo opsesija društvenih medija. Razvio ga je kreator igre Toran Burs Ricards. Ova aplikacija je doživela uspeh jer pruža prvi pogled na veštačku opštu inteligenciju (AGI).

AGI je veštačka inteligencija koja može da obavlja zadatke koristeći svoje rasuđivanje, procese i intelekt. Za AGI se smatra da prevazilazi ljudske mogućnosti i funkcioniše kao autonoman sistem. AutoGPT koristi druge AI modele kao što su GPT 3.5 i GPT 4, koristeći njihovu funkcionalnost i stavlja ih u svoju upotrebu. AutoGPT je aplikacija otvorenog koda i komunicira sa softverom i uslugama na mreži što joj pruža mogućnost da samostalno obavlja zadatke.

Primera radi AutoGPT dobije upit za otvaranje preduzeća. Koristeći se ogromnom bazom podataka putem Interneta aplikacija može da ponudi poslovnu ideju, strategiju pa čak i da formira izgled sajta. Korisnici moraju da daju pet jasnih smernica kako bi se definisao cilj a zatim pronašlo rešenje.

U slučaju da AutoGPT naiđe na problem koji ga sprečava da izvrši dati zadatak on razvija novi upit kako bi utvrdio problem i definisao sledeće korake.

Nakon ove aplikacije pojavile su se AgentGPT i GodMode. Reč je o aplikacijama koje imaju jednostavan interfejs i pružaju mogućnost korisnicima da direktno na stranici dobiju odgovore.

Iako ova aplikacija zvuči kao rešenje svih problema ona ima svoja ograničenja. Previše troši energije i ume da se zapetlja u sopstvenim petljama kada naiđe na problem. Dakle, njena pouzdanost nije 100 odsto.

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Tesla bez Kine

Zbog eskalacije geopolitičkih rizika, Tesla navodno traži od svojih dobavljača da počnu proizvodnju komponenti i delova izvan Kine i Tajvana već 2025. godine. 

.

Četbot po vođinom liku i delu

Kina je napravila novog četbota, koji je zasnovan na predsedniku Si Đinpingu.

.

AI preuzima vlast u budućnosti

Naučnik Džefri Hinton, koji se smatra "kumom veštačke inteligencije" kaže da će vlade širom sveta morati da nađu način kako…

.

ChatGPT dobija Mac aplikaciju

ChatGPT sada ima desktop aplikaciju – ali je za sada dostupna samo na macOS-u.

.

Winamp uzvraća udarac

Popularni plejer dobija novu verziju, a u njegovom stvaranju će pomoći i developeri preko otvorenog koda.

.

Pijanista na krovu Afrike

Viktor Varoši iz Novog Sada je pijanista i profesor muzike. Dugo je nastupao, a onda se, kako kaže, premestio iza…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo