...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Samsungovi telefoni i dalje najprodavaniji

27.11.2019.

Samsung je i dalje najzastupljeniji brend među mobilnim telefonima u Evropi, pokazuje izveštaj analitičarske kompanije Canalys.

.

Samsung je uspeo je da poveća svoj tržišni udeo u Evropi. Južnokorejski gigant sada ima 30,4 odsto udela, sa rastom od 26 odsto na godišnjem nivou. Na drugom mestu je i dalje Huawei, koji je uprkos američkim sankcijama uspeo da proda više uređaja u trećem kvartalu nego u drugom – 11,6 miliona, naspram 8,5 miliona.

Treće mesto je rezervisano za američki Apple. Iako je prodao 9,8 miliona telefona, te brojke su manje u odnosu na isti period prošle godine, pa je tako zabeležen pad prodaje od 4 odsto. Četvrti na listi je kineski Xiaomi koji je ujedno zabeležio i najveći procentualni rast na evropskom kontinentu.

U Evropi se najbolje prodaju telefoni srednje i više kategorije. Kupci telefone podjednako kupuju i preko operatera i direktno u prodavnicama.

Dalje širenje 5G tehnologije trebalo bi da dovede do rasta prodaje mobilnih telefona u Evropi. Naredne godine se očekuje pristizanje 5G pametnih telefona i u srednju klasu, tako da će biti i cenovno pristupačniji kupcima.

Možda te još zanima:

.

Putovanje u središte zemlje, ali stvarno

Iz nekog razloga talasi se kroz Zemljino jezgro kreću znatno brže kada putuju između severnog i južnog pola nego kada…

.

Selfi sa Marsa

Kineski rover „Džurong“ koji je sleteo na Crvenu planetu u maju, u zaravan nazvanu Utopija, postavio je svoju bežičnu kameru…

.

ET govori kineski?

Kineska vojska koristi veštačku inteligenciju za rešavanje problema neindetifikovanih letećih objekata (NLO), prenosi list "Indipendent". 

.

Leti leti taksi

Leteći taksi bi uskoro mogao da postane stvarnost, zahvaljujući novoj tehnologiji baterija, koja je trenutno u fazi razvoja...

.

Nežni dodir jednog robota

Roboti su sve do sada imali problema kada je u pitanju identifikacija predmeta uz pomoć dodira. To je posebno važilo za…

.

Međunarodni konkurs za zelene ideje

Najveća svetska hemijska kompanija BASF pokrenula je projekat BASF Innovation Hub koji okuplja startape i inovatore iz 11 zemalja Centralne…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo