...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Samsungovi telefoni i dalje najprodavaniji

27.11.2019.

Samsung je i dalje najzastupljeniji brend među mobilnim telefonima u Evropi, pokazuje izveštaj analitičarske kompanije Canalys.

.

Samsung je uspeo je da poveća svoj tržišni udeo u Evropi. Južnokorejski gigant sada ima 30,4 odsto udela, sa rastom od 26 odsto na godišnjem nivou. Na drugom mestu je i dalje Huawei, koji je uprkos američkim sankcijama uspeo da proda više uređaja u trećem kvartalu nego u drugom – 11,6 miliona, naspram 8,5 miliona.

Treće mesto je rezervisano za američki Apple. Iako je prodao 9,8 miliona telefona, te brojke su manje u odnosu na isti period prošle godine, pa je tako zabeležen pad prodaje od 4 odsto. Četvrti na listi je kineski Xiaomi koji je ujedno zabeležio i najveći procentualni rast na evropskom kontinentu.

U Evropi se najbolje prodaju telefoni srednje i više kategorije. Kupci telefone podjednako kupuju i preko operatera i direktno u prodavnicama.

Dalje širenje 5G tehnologije trebalo bi da dovede do rasta prodaje mobilnih telefona u Evropi. Naredne godine se očekuje pristizanje 5G pametnih telefona i u srednju klasu, tako da će biti i cenovno pristupačniji kupcima.

Možda te još zanima:

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo