...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

18.10.2023.

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Platforma X (bivši Twitter) je najavila novu godišnju pretplatu na korišćenje ove mreže, u vrednosti od jednog dolara, za korisnike sa Novog Zelanda i Filipina.

Iako, tehnički, ova pretplata nije obavezna, svima koji odbiju plaćanje biće onemogućeno objavljivanje sadržaja, odgovaranje na objave, repost, citiranje, bookmarking, pa čak i lajkovanje objava.

Kada je u pitanju pretplata, ne radi se o nekoj značajnoj sumi, ali očekuje se da će ideja o plaćanju za korišćenje X-a dovesti do toga da veliki broj ljudi napusti društvenu mrežu.

Korisnici, koji u pomenutim zemljama kreiraju nove X naloge, imaju mogućnost da odbiju plaćanje pretplate. Ali u tom slučaju neće moći da rade ništa, osim da prate naloge na mreži i da skroluju kroz X na vebu.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

.

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih…

.

Mask najavio novu platformu – Xmail

Ilon Mask nastavlja sa najavama novih servisa i poboljšanja za platformu X, a ovoga puta dobijamo servis elektronske pošte.

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo