...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Pad slušanosti novih pop izdanja u SAD

29.04.2020.

Muzički striming servis Spotify objavio je statistiku koja pokazuje koliko su se navike njihovih korsnika u Sjedinjenim američkim državama promenile u vreme kućnog karantina.

.

Kako piše CNBC, primetan je pad u slušanosti novih pop izdanja. Ako se posmatra 200 najslušanijih novih izdanja, vidi se da je njihova slušanost od sredine marta do sredine aprila opala za 28 procenata. Sa druge strane, porasla je slušanost starijih pesama.

Od kako je u Americi započeo karantin, primetan je i pad u slušanosti pop, rep, R&B i latino-američke muzike. Korisnici svoju pažnju sve više i više poklanjaju klasičnoj, folk i dečijoj muzici.

Spotify svojim korisnicima nudi i različite plejliste. Sada su najslušanije one koje su posvećene kuvanju ili kućnim poslovima. Manje su slušaju liste vezane za aktivnosti koje se obavljaju napolju.

Možda te još zanima:

.

Spotify povećao cene pretplate

Popularna platforma za striming muzike Spotify odlučila je da prvi put nakon deset godina podigne cene pretplate u svojoj Premium…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Viber objavio partnerstvo sa platformom Spotify

Partnerstvo će omogućiti korisnicima Vibera popuste i besplatni probni period na premijum pretplatu jedne od vodećih globalnih muzičkih striming platformi.

.

I audioknjige na Spotify aplikaciji

Sve je više onih koji nemaju vremena da se skrase uz obične knjige od papira, pa biraju audio naslove koje…

.

Spotify omogućio blokiranje korisnika

Spotify je apdejtovao način na koji blokirate drugog korisnika na svojoj platformi, dajući vam mogućnost da to sami učinite po prvi…

.

Novi igrač donosi nove odnose na tržištu muzike

Muzički striming servis Spotifaj (Spotify) od nedavno je dostupan u svim zemljama Balkana i bivše Jugoslavije. "Sada korisnici mogu da…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo