...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostručiti na 28

04.12.2023.

Mnogi britanski naučnici pozivaju da se trenutno ograničenje od 14 dana za istraživanje embriona udvostruči na 28 dana, kako bi mogli da prouče tajne ranog ljudskog razvoja.

.

Ukidanje zabrane moglo bi da dovede do velikih naučnih otkrića koja se odnose na neplodnost, pobačaj i defekte pri rođenju i čini da se bi mogla da postoji podrška javnosti za to.

Nedavno objavljeni rezultati terenskog rada, sprovedenog na uzorku od 70 ljudi, čiji je cilj bio da se saslušaju različiti stavovi javnosti o izuzetno kontroverznim temama, pokazuju da je raspoloženje povoljno.

Projekat, koji je vredan 100.000 funti i koji je delom finansiralo vladino nezavisno telo Britansko istraživanje i inovacija, sproveden je od maja do jula ove godine, postavljajući etička i filozofska pitanja o ideji da se ova granica produži.

Grupa koja stoji iza ovog rada - Biološka inicijativa ljudskog razvoja (HDBI), saopštila je da je to važan prvi korak u mnogo dužoj raspravi koja će neizbežno biti potrebna ako žele da se promene zakonska pravila oko eksperimenata na embrionima.

Organizacije kao što su Pravo na život Velika Britanija i neke verske grupe kategorički se protive medicinskim eksperimentima na ljudskim embrionima.

Izvor:www.novimagazin.rs

Možda te još zanima:

.

Naučnici potvrdili da su ukrstili majmuna i čoveka

Embrion majmuna koji sadrži ćelije čoveka stvoren je u laboratoriji, potvrdili su naučnici koji su izveli taj eksperiment.

.

Putovanje s ljubimcem pripremiti na vreme

U vreme godišnjih odmora jedno od pitanja koje sebi postavljaju vlasnici pasa i mačaka je da li da vode svoje…

.

OpenAI najavio svoj pretraživač - SearchGPT

Možda ChatGPT već doživljavate kao pretraživač - uostalom, možete unositi upite slične onima koje biste stavili u Google ili Bing.…

.

Otvaranje Olimpijade u Parizu biće drugačije od svih do sada

Ceremonija otvaranja Letnjih olimpijskih igara u Parizu 2024. osmišljena je tako da bude drugačija od bilo koje u prethodnim godinama.…

.

Istraga o tome da li se AI koristi za određivanje cena

Federalna trgovinska komisija (FTC) u SAD pokrenula je istragu o tome kako kompanije koriste veštačku inteligenciju (AI) za određivanje cena…

.

Neprijatnosti u avio saobraćaju: kad ti let pokvari odmor

Jeftini letovi, kako to divno zvuči. Za nekoliko sati si na moru, nema cimanja, vožnje i umora od puta. Ali,…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 12:10 Gost O radija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo