...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Novi robot - kućni ljubimac

28.06.2016.

Ekipa kompanije Boston Dynamics (koju je kupio Google i sada je deo kompanije Alphabet), objavila je novi video-snimak u kojem je predstavila novog kućnog robota koji stavlja posuđe u mašinu i donosi piće vlasniku.

.

Kompanija je do sada u svojim video-snimcima prikazala veliki napredak koji je postigla na polju robotike - njeni roboti odlično se kreću po neravnom terenu u šumi, po travi, mogu da podižu i nose teret, a naročito je zanimljiv video u kojem jedan od zaposlenih u kompaniji napada robota štapom, a robot se nakon gubitka ravnoteže i padanja ponovo uzdiže na noge bez muke.

Novi robot nazvan je SpotMini i zamišljen je kao mali kućni robot koji bi ljudima trebalo da pomaže u obavljaju svakodnevnih aktivnosti poput stavljanja sudova u mašinu, donošenja hrane i pića i slično.

SpotMini može neometano da se kreće po stepenicama, zavuče se ispod stola (Yahoo piše da se kreće poput psa), a zahvaljujući dodatku koji liči na glavu dinosaurusa može da nosi i limenke i čaše.

Uprkos svim probojima Boston Dynamicsa na polju robotike, najnovije glasine kažu da Lari Pejdž i Sergej Brin žele da prodaju kompaniju.

Izvor: Tehnopolis B92

Možda te još zanima:

.

Potpisivaćemo se prstom, kao nekada

Google želi da se potpuno reši password-a do kraja 2021. godine.

.

Oj, drugovi, je l' vam žao

Zbogom, Flashu – Microsoft napravio obaveznim uklanjanje iz Windows-a 10

.

Đura će ti oprostiti što te je tukao

Rusija vodi istragu protiv Jutjuba zbog zloupotrebe dominantnog položaja

.

Fiat je napravio "Hey Google" automobil

Kako se vozila sve više definišu svojim digitalnim karakteristikama, tehnološke kompanije traže sve bliža partnerstva sa proizvođačima automobila.

.

Gugl "uči srpski" i postaje sve tečniji

Srpski jezik je prvi na teritoriji zapadnog Balkana koji je dobio TTS (Text-To-Speech) sintetizator za Google Translate

.

Poješću sve kolačiće

Godinama su se oglašivači koji se reklamiraju na internetu oslanjali na podatke koje je Google prikupljao o ponašanju korisnika, a…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo