...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Novi dizajn YouTube-a

25.10.2022.

YouTube donosi male promene u dizajnu. Sada je tu suptilni efekat ambijentalnog osvetljenja u dark modu koji prilagođava boju pozadine aplikacije sadržaju koji gledate. Ova promena se pojavljuje i na desktopovima i na mobilnim uređajima. A ambijentalno osvetljenje prisutno je i na plejlistama. 


.

Pored ambijentalnog osvetljenja, stranica za gledanje videa dobila je i druga poboljšanja s fokusom na video player. Česte radnje poput sviđanja, deljenja i preuzimanja su malo suptilnije.

Što se praktičnih novosti tiče, najveća promena tiče se mogućnosti zumiranja prstima i preciznog traženja tačno određenog dela videozapisa. Zumiranje radi na isti način kao i kod fotografija. Zumirani video ostaje uvećan pa možete uživati u ostatku videa s više detalja. 

S druge strane, precizno traženje će vam pomoći da brže pronađete delove koji vas najviše zanimaju. Bilo da ste na desktopu ili mobilnom uređaju, jednostavno povucite ili pređite prstom prema gore kako bi se prikazao niz minijatura u videoplejeru kako biste došli do tačno određenog dela u svakom videozapisu.

Izvor: SeeBiz

Tagovi

Možda te još zanima:

.

YouTube testira 1080p premijum rezoluciju

PojediniYouTube korisnici prijavili su da vide novu opciju za kvalitet video zapisa u padajućem meniju. Pored osnovne opcije reprodukcije od 1080p,…

.

You Tube Shorts ima 50 milijardi pregleda dnevno

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine i od tada je…

.

TV kanali na YouTube platformi

Najpopularnija svetska video platforma YouTube počela je da testira novu uslugu emitovanja televizijskih kanala koji su podržani reklamama. YouTube je trenutno…

.

Da li će gledanje 4K sadržaja postati premijum usluga?

Ukoliko su glasine tačne, uskoro će nam biti potrebna YouTube Premium pretplata za gledanje 4K sadržaja na ovoj platformi. 

.

YouTube napokon uvodi važnu opciju u aplikaciju za iPhone

Pre godinu dana YouTube je predstavio režim "slika u slici" (PiP) za premijum pretplatnike na iPhone i iPad uređajima u…

.

Novi dizajn Gmaila

Još je u julu najavljeno da stiže novi Gmail, a u pitanju su promene koje se najviše tiču izgleda. U to…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo