...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Nema podrazumevane E2EE na Messengeru i Instagramu do 2023.

23.11.2021.

Meta ne planira da implementira podrazumevanu "end-to-end" enkripciju (E2EE) za Messenger i Instagram sve do 2023. Godine. Kompanija je prošle godine spojila Messenger i Instagram četove, kao deo svog plana za stvaranje objedinjenog sistema za razmenu poruka na svim svojim platformama.

.

Iako poruke koje se šalju preko Messengera i Instagrama mogu imati E2EE, ta opcija nije podrazumevano uključena i verovatno neće ni biti sve do 2023. godine. WhatsApp, s druge strane, već podrazumevano podržava E2EE.

Antigona Dejvis, koja je šef bezbednosti u kompaniji Meta, tvrdi da je ovo kašnjenje nastalo zbog zabrinutosti za bezbednost korisnika.Pošto implementiranje E2EE znači da će samo pošiljalac i primalac videti razgovore, Dejvis kaže da Meta želi da osigura da ovo ne ometa sposobnost platforme da pomogne u zaustavljanju kriminalnih aktivnosti.

Ranije ove godine, iz kompanije Meta je sugerisano da će podrazumevani E2EE postati dostupan na Instagramu i Messengeru najranije tokom 2022. Meta sada želi da na pravi način pristupi radu na ovoj podršci, tako da kompanija planira da odloži funkciju do 2023.

Naredne godine na snagu će stupiti i britanski zakon o bezbednosti na mreži, koji će zahtevati da onlajn platforme štite decu i odmah ukažu na uvredljivi sadržaj. To bi moglo poremetiti planove kompanije Meta da podrazumevano omogući E2EE, jer su neki organi i ranije kritikovali korišćenje end-to-end enkripcije na Facebookovim servisima.

Izvor: B92


Možda te još zanima:

.

Sony kreira objedinjeni servis za pretplatu

Sony kreira objedinjeni servis za pretplatu, nalik na Xbox Game Pass. Kompanija već nudi dva pretplatnička servisa: PlayStation Plus (koji je…

.

Google Photos Locked Folder postaje dostupan korisnicima Androida

Google Photos Locked Folder opcija, koja služi za čuvanje fotografija u zaštićenom okruženju, osim na Pixel telefonima, konačno će biti dostupna…

.

Facebook uvodi dvostruku autentifikaciju za članove Protect programa

Facebook štiti svoje rizične korisnike i uvodi dvostruku autentifikaciju (2FA) za članove Protect programa. Ove korake Facebook je preduzeo kako bi…

.

Cities: VR - nova zabava za graditelje

Na ovom svetu postoje dve grupe ljudi - oni koji vole Sims i oni koji vole Sim City. Kako je…

.

Kamere novih telefona će vas stalno snimati, privatnost je prošlost

Novi Qualcomm procesor će od sledeće godine omogućiti kamerama da uvek skeniraju vaše lice, čak i kada ne koristite telefon.

.

Istraživači razvili ultra-kompaktnu kameru veličine zrna soli

Istraživači sa Univerziteta Prinston i Univerziteta u Vašingtonu razvili su sistem za snimanje koji je veličine zrna soli. Izgrađen je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo