...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Ne punite iPhone dok spavate

17.08.2023.

Pametni telefoni mnogima su u današnje vreme neizostavan deo života, a praksa punjenja uređaja preko noći postala je norma. Nudi pogodnost započinjanja dana s punom baterijom, što mnogima olakšava život. Ali Apple kupcima iPhonea savetuje drugačije.

.

Apple kaže da bi trebalo izbegavati punjenje njihovog uređaja dok spavate, a posebno ističe da nije dobro ostaviti ga ispod ćebeta ili jastuka dok je priključen na punjač. Očigledno je veliki problem protok vazduha jer bi punjač trebalo da bude u "dobro ventilisanom prostoru kada se koristi ili puni" kako bi se izbeglo pregrevanje i rizik od požara.

Glavna poruka tehnološke kompanije je sledeća: "Nemojte da spavate na uređaju, adapteru za struju ili bežičnom punjaču ili da ga stavljate ispod ćebeta, jastuka ili svog tela kada je priključen na izvor napajanja".

Umesto toga, savetuju: "Držite svoj iPhone, adapter za struju i bilo koji bežični punjač u dobro ventilisanom prostoru tokom upotrebe ili punjenja". Zaključuju: "Budite posebno oprezni ako imate fizičko stanje koje utiče na vašu sposobnost otkrivanja toplote".

Ali tu nije kraj njihovim savetima jer su podelili još nekoliko saveta o bezbednom punjenju, uključujući korišćenje kabla za punjenje koji dolazi s telefonom i Apple USB adaptera za napajanje koji može da se kupi zasebno.

Izgubili ste originalni punjač? Apple savetuje zamenu s Made for iPhone punjačem ili kablom i strujnim adapterima treće strane koji su "usklađeni s USB-om 2.0 ili novijim". Takođe bi trebalo da ima "važeće državne propise i međunarodne i regionalne bezbednosne standarde".

Takođe, kompanija savetuje punjenje telefona licem prema gore, izbegavanje oštećenih kablova ili punjača i izbegavanje vlage, metalnih kućišta i metalnih stranih predmeta koji dodiruju punjač a mogu da dovedu do "požara, strujnog udara, povreda ili oštećenja iPhonea ili druge imovine".

 

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Apple ukida funkciju Pay Later

Tehnološki gigant Apple odlučio je da ukine uslugu "Pay Later" koja je pokrenuta 2023. godine, zbog integracije sa kompanijom Affirm…

.

Apple najavljuje integraciju ChatGPT-a u Siri i svoje operativne sisteme

Apple će integrisati ChatGPT u Siri glasovnog asistenta i svoje operativne sisteme, kako bi sustigao konkurenciju u oblasti veštačke inteligencije.…

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo