...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

NASA iskreno o vanzemaljcima

18.09.2023.

Američka svemirska agencija NASA prošle nedelje je organizovala konferenciju za medije na kojoj je prvi put otvorenije govorila o postojanju vanzemaljskog života.

.

NASA nije spremna da odbaci mogućnost da je vanzemaljska tehnologija bila u atmosferi Zemlje, navodi se u izveštaju američke svemirskde agencije koji je predstavljen u Vašingtonu.

"NASA će istraživati ono što se naziva UAP, odnosno neidentifikovani anomalni fenomeni. To će raditi sa unapređenom tehnologijom, prvenstveno u saradnji s veštačkom inteligencijom".

U predstavljanju izveštaja od 36 stranica, koji sadrži različita tehnička i naučna zapažanja, saopšteno je kako i dalje nisu uspeli da stignu do dokaza koji bi mogli potvrditi postojanje vanzemaljaca, ali da postoje određene pojave koje definitivno moraju biti istražene.

Studija američke svremirske agencije analizira stotine izveštaja o "neidentifikovanim anomalnim fenomenima" (UAP), koji se u javnosti najčešće nazivaju NLO (neidentifikovani leteći objekti). Radi se o tačkama svetlosti na nebu, koje su najčešće uočavale druge letelice, a koje nisu objašnjene do sada. Jedan od najvećih izazova je nedostatak podataka zbog čega ne mogu da zaključe da li je neki predmet UAP ili nije. Kako se navodi, između dva i pet odsto slučajeva se smatra "anomalijom" i ostaje zagonetka za sada.

"Nastavićemo da gledamo u nebo i tražimo znake uslova za održanje života", rekao je NASA administrator Bil Nelson na konferenciji za medije.

Izvor:www.nova.rs

Možda te još zanima:

.

Android 14 preview spreman za preuzimanje

Prema rečima matične kompanije, fokus novog operativnog sistema je na optimizaciji procesa u pozadini i poboljšanju autonomije baterije. Pored baterije,…

.

NASA otkrila potencijalno nastanjivu planetu

Američka svemirska agencija NASA otkrila je egzoplanetu veličine Zemlje koja kruži oko male zvezde udaljene oko stotinu svetlosnih godina od…

.

Novi tip baterija može da napaja i električne avione

Nasini naučnici su razvili novi tip baterije visokih performansi i tvrde da bi ona mogla da napaja električne avione. NASA…

.

U subotu novi pokušaj lansiranja rakete na Mesec

NASA je objavila da će u subotu ponovo pokušati da lansira veliku raketu nove generacije prema Mesecu, nakon što prvi…

.

Novi veliki korak za čovečanstvo

Pola veka nakon povratka poslednjeg astronauta misije "Apolo 17" s Meseca, najmoćnija raketa koja je ikada napustila Zemljinu atmosferu biće…

.

NLO Srbija: samo činjenice

    Miroslav Kostić iz NLO Srbija objašnjava da ta organizacija prati i beleži fenomen NLO-a koji se dogode u…

  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo