...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Najbolje aplikacije za obradu fotografija na telefonu

20.04.2022.

Kamere na pametnim telefonima su poslednjih godina sve bolje, a popularnost aplikacija za uređivanje i retuširanje fotografija je eksplodirala.

.

Ukoliko skrolujete instagramom, primetićete da skoro svaka fotografija ima neku vrstu filtera ili je na ovaj ili onaj način "isfotošopirana".

Iako su računari apsolutno nezamenljivi kada je u pitanju foto montaža, tokom godina su se pojavile razne aplikacije za mobilne uređaje koje imaju čak i napredne alate prenete direktno iz Fotošopa ili drugih profesionalnih programa za fotografiju.

Evo pet najboljih i besplatnih aplikacija za mobilno uređivanje fotografija.

1. Snapseed

Aplikacija koju je razvio Google nudi mnoštvo opcija i alata koji su namenjeni osnovnoj obradi fotografija. To se odnosi na podešavanje boja, ekspozicije, oštrine, svetlosti.

Osnova nije sve, u aplikaciji možete uređivati fotografije i naprednijim alatima poput "healing tool". Ovaj alat omogućava uklanjanje nekih nepravilnosti ili objekata sa fotografije.

Pored raznih alata, postoje i unapred napravljeni filteri. Snepseed poseduje kvalitetne filtere čija implementacija može u potpunosti promeniti doživljaj fotografije. Filteri se veoma jednostavno dodaju odabirom sa liste, a mogu se primeniti i na više fotografija u isto vreme.

2. Lens Distorsions

Lens Distorsions je više aplikacija za svetlosne efekte, nego uređivanje.

Ova aplikacija omogućava da na fotografiju dodajete sunčevu svetlost, odsjaje sočiva, kišu, sneg ili maglu.

Uopšteno govoreći, ova aplikacija se fokusira na svetlost i efekat vremena na fotografije i to radi najbolje kada su u pitanju mobilne aplikacije.

Aplikacija je besplatna za preuzimanje na Androidu i iOS-u pod skraćenicom „LD“

3. VSCO

VSCO je verovatno već svima poznata aplikacija. Pripada društvu najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija, a omogućava korisnicima "filmski izgled" fotografija uz pomoć mnoštva filtera.

Jedno od karakteristika VSCO je što je primena filtera nešto nežnijeg karaktera. Ova aplikacija ne menja fotografiju iz korena, već više primenjuje fine promene svetlosti i boje.

Aplikacija je naročito popularna među ljubiteljima Instagrama i dostupna besplatno na obe mobilne platforme.

4. Afterlight

Afterlight je aplikacija koja pored manipulacije boje, svetlosti i oštrine, nudi i širok spektar naprednih alata.

Aplikacija obiluje opcijama koje mogu u potpunosti promeniti fotografiju i ima na raspolaganju filtere koje su napravili poznati fotografi i umetnici.

Aplikacija je dostupna na svim paltformama.

5. Picsart

Ova aplikacija trenutno ima oko 500 miliona korisnika i dostupna je u više od 30 jezika. Ovo govori o popularnosti aplikacije, ali ona nije zasnovana na standardnom uređivanju i filterima.

Picsart omogućava "remiksovanje" fotografija, dodavanje teksta, alat za kloniranje sličan onom u naprednim programima za foto montažu i plus neke opcije video uređivanja.

Aplikacija ima i ugrađenu kameru, kolaže, biblioteku klipartova i dostupna je u dve varijante: besplatna i premijum.

Izvor: www.nova.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Najbolje aplikacije za sređivanje fotki

Leto i godišnji odmori za mnoge znače putovanja, zabavu, druženja i priliku za gomilu uspomena i fotografija koje će rado…

.

Navijači su tu, fale "samo" rezultati

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo prvo je nakon 24. godine na kome se takmiči naša fudbalska reprezentacija. Te 2000. godine, još uvek…

.

Antstream donosi strimovanje igara na iPhone

Antstream Arcade, servis za strimovanje retro video igara, biće uskoro dostupan na iPhone uređajima.

.

SAD najavljuju zabranu Kaspersky antivirusa zbog nacionalne bezbednosti

Sjedinjene Američke Države su najavile da će od jula 2024. godine zabraniti korišćenje Kaspersky antivirusnog softvera zbog zabrinutosti za nacionalnu…

.

Tesla obustavlja isporuke Cybertrucka zbog problema sa brisačem vetrobrana.

Kompanija Tesla privremeno je zaustavila isporuke svog Cybertruck automobila zbog problema sa motorom brisača vetrobrana.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo