...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Microsoft priznao da verzija 22H2 Windowsa usporava kopiranje velikih fajlova

07.10.2022.

Ipak, ne može sve da prođe glatko i bez problema. Bar iz ugla krajnjih korisnika. Iz Microsoft-a, pak smatraju da nema nekih naročitih iznenađenja i da je sasvim normalno da tu i tamo postoje određeni “bagovi” koji se zapravo mogu nazvati, više nekom vrstom “privremenih poteškoća” do uspostavljanja potpuno stabilne verzije OS-a.

.

Nedavno je Ned Pyle, glavni menadžer Microsoft Windovs Server Engineering Groupa, objavio članak  na tech blogu, potvrđujući da najnovija Windows 11 22H2 verzija ima problem sa degradacijom performansi prilikom kopiranja velikih datoteka.

Prema Nedu, korisnici najnovijeg Windows 11 22H2 OS-a, mogu osetiti usporenje i smanjeni protok podataka, čak i do 40 odsto u poređenju sa uobičajenim vrednostima kada kopiraju datoteke od nekoliko gigabajta ili veće prilikom korišćenja Server Message Block (SMB) protokola, pri čemu starije verzije Windows 11 sistema nemaju ovaj problem.

Istovremeno, tokom testiranja ovog problema ispostavilo se da ova greška nije ograničena isključivo na SMB tj kopiranje tokom rada u mreži, već korisnici mogu doživeti degradaciju performansi i prilikom kopiranja lokalnih datoteka.

Trenutno, Microsoft istražuje i pokušava da pronađe uzrok i način da popravi uočeni problem. Korisnici koji su pogođeni ovim propustom, mogu da koriste Robocopy ili xcopy sa /J parametrom kako bi vratili očekivani nivo performansi. 

Izvor:www.benchmark.rs

Možda te još zanima:

.

Microsoft izbacuje WordPad iz Windowsa

Aplikacija za uređivanje teksta, po funkcionalnostima na pola puta između Notepada i Worda, nestaće iz Windowsa 10 i 11 nakon…

.

Stižu nove funkcije za Windows 11

Dolazi i mnoštvo novih funkcija koje se odnose na IT i bezbednost.

.

Novi Forza Motorsport stiže do kraja godine i biće odličan!

Microsoft je nedavno izbacio prvi trejler nove igre u popularnom trkačkom serijalu "Forza" pod nazivom "Motorsport". Sudeći po onome što…

.

Šta je ChatGPT i može li se obuzdati?

ChatGPT je aplikacija koja generiše članke, eseje, šale, poeziju kada odgovara na upite. Reč je o aplikaciji koja se koristi AI…

.

Age of Empires: Serijal koji je definisao žanr

Ova godina nam je donela gomilu jubileja u svetu gejminga, a jedan njih je i 25 godina od izlaska prvog…

.

(Hey) Siri?

Apple navodno želi da se otarasi čuvene fraze "Hey Siri". Rad na ovoj promeni možda deluje bezazleno, ali iza toga…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo