...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Meta mora da proda Giphy

20.10.2022.

Britanska Uprava za zaštitu konkurencije i tržišta (CMA) donela je konačnu odluku o naredbi kojom kompanija Meta mora da proda Giphy – servis i bazu podataka za GIF-ove.

.

U svojoj objavi, CMA ističe da Metino preuzimanje Giphy servisa može da dovede do toga da konkurencija ima smanjen pristup GIF-ovima i Meti bi omogućilo još veću tržišnu prednost na polju društvenih mreža i tržištu digitalnog oglašavanja.

"Jedini način, na koji ovaj problem može da se reši, jeste prodaja Giphy-ja. Ovo će promovisati inovacije u digitalnom oglašavanju i obezbediće da korisnici društvenih mreža u Velikoj Britaniji nastave da imaju korist od pristupa Giphy sadržaju", istakao je Stjuart Mekintoš, predsedavajući u ovoj istrazi.

Meta je istakla da je razočarana ovakvom odlukom, ali da prihvata presudu CMA. Kompanija je istakla da će blisko sarađivati sa regulatorima kako bi se lišila Giphy-ja.

Meta je kupila Giphy pre dve godine, u trenutku kada su GIF-ovi bili rastući oblik vizuelne komunikacije. Vremenom se digitalna kultura značajno promenila, a sama Meta je zaključila da mladi ljudi smatraju da su GIF-ovi krindž.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Napukli komad metala se sam popravio, svi u čudu

Naučnici su nedavno prvi put snimili "čudesan proces samoizlečenja" u metalima.

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Izvršni direktor Mete: Veštačka inteligencija je prilično glupa

Izvršni direktor kompanije Meta Nik Kleg izjavio je da su sadašnji modeli veštačke inteligencije (AI) "prilično glupi", umanjujući potencijalne rizike od njihove upotrebe.

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Petak na EXIT-u: metalci i ostali

Drugo veče EXIT festivala definitivno je obeležila metal muzika, koja je okupirala Main stage skoro do jedan posle ponoći. U…

  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo