...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Krc..."Valjda je kičma"

15.10.2020.

Ništa ne traje večno. Međutim, kada su mobilni telefoni u pitanju, postoje neke stvari koje možete da uradite kako bi vaš uređaj trajao što duže i radio najbolje što može.

.

1. Nabavite dobru zaštitnu masku

Neke stvari ne možemo da sprečimo, ali zato možemo da uradimo sve što je u našoj moći da smanjimo rizik. Zbog toga je važno da imate dobru zaštitnu masku, koja će apsorbovati udarac u slučaju da vam telefon ispadne.

Kupite samo onu koja je pravljena za vaš model, bez obzira što bi možda neka druga takođe odgovarala. Takođe, obavezno stavite i zaštitno staklo na ekran.

2. Zaštitite bateriju

Punite telefon na pravi način, kako bi vam baterija što duže trajala. Stručnjaci preporučuju da vam baterija telefona uvek bude između 20 i 80 procenata, a ne bi trebalo da čekate da padne na nulu.

3. Neka vaš telefon uvek bude čist

S vremena na vreme, proverite da li se vaš uređaj zaprljao. U bilo koji od otvora (zvučnik, otvor za slušalice, za punjač itd) može da upadne prašina i druge štetne materije.

Ovo može da uzrokuje kvarove, ali to nije jedini problem. Telefon verovatno često držite u ruci u toku dana, ili čak na licu dok razgovarate, pa ne bite želeli da pokupite bakterije ili nešto slično.

4. Pazite na temperaturu

Vaš telefon ne može da funkcioniše kako treba ako mu je pretoplo ili prehladno. Zbog toga nemojte da ga ostavljate direktno izloženog suncu, jer ako se pregreje, baterija i procesor vrlo lako mogu da "stradaju". Takođe, zimski uslovi nisu pogodni za uređaj, zbog toga što baterije i ekrani ne vole niske temperature.

5. Pažljivo rukujte svojim uređajem

Ovo bi trebalo da se podrazumeva, ali nikad nije na odmet ponoviti. Što se bolje ponašate prema telefonu, to će duže da vam traje. Što je sigurno, sigurno je - nemojte da ga držite blizu vode ili neke druge tečnosti, kao ni blizu lepljivih površina.

Izvor: www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Večita dilema: iPhone ili Android

Pre pojave pametnih uređaja, sa lakoćom se moglo reći koja kompanija pravi najbolje mobilne telefone. Bila je to finska Nokia…

.

Sedam saveta za duži vek mobilnog telefona

Evo sedam saveta kako da izbegnete loše navike koje mogu da skrate vreme tokom kojeg možete koristiti svoj telefon.

.

Huawei: Veliki profit u 2021. uprkos američkim sankcijama

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei objavio je da je ostvario rekordan rast profita za 76 odsto u 2021. godini, iako im…

.

Rat u Ukrajini utiče na nestašicu na tržištu automobila i telefona

Dva vodeća ukrajinska snabdevača neona, koji proizvode oko polovinu svetskih rezervi tog ključnog sastojka za čipove, prekinula su rad zbog…

.

Igre za Android: Od Among Us do ozbiljnih naslova

Dugačka vožnja gradskim autobusom, čekanje u pošti ili na faksu - sve nam to mnogo lakše i brže prođe uz…

.

Ako vam se ikada desilo, a sigurno vam se desilo

Ako vam je telefon ikada upao u vodu ili ste ga polili nekom tečnošću, niste sami u tome. Prema pisanju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo