...
TRENUTNO11:00 - 12:00Šta se kuva?

Lifestyle / Tehnologija

Krc..."Valjda je kičma"

15.10.2020.

Ništa ne traje večno. Međutim, kada su mobilni telefoni u pitanju, postoje neke stvari koje možete da uradite kako bi vaš uređaj trajao što duže i radio najbolje što može.

.

1. Nabavite dobru zaštitnu masku

Neke stvari ne možemo da sprečimo, ali zato možemo da uradimo sve što je u našoj moći da smanjimo rizik. Zbog toga je važno da imate dobru zaštitnu masku, koja će apsorbovati udarac u slučaju da vam telefon ispadne.

Kupite samo onu koja je pravljena za vaš model, bez obzira što bi možda neka druga takođe odgovarala. Takođe, obavezno stavite i zaštitno staklo na ekran.

2. Zaštitite bateriju

Punite telefon na pravi način, kako bi vam baterija što duže trajala. Stručnjaci preporučuju da vam baterija telefona uvek bude između 20 i 80 procenata, a ne bi trebalo da čekate da padne na nulu.

3. Neka vaš telefon uvek bude čist

S vremena na vreme, proverite da li se vaš uređaj zaprljao. U bilo koji od otvora (zvučnik, otvor za slušalice, za punjač itd) može da upadne prašina i druge štetne materije.

Ovo može da uzrokuje kvarove, ali to nije jedini problem. Telefon verovatno često držite u ruci u toku dana, ili čak na licu dok razgovarate, pa ne bite želeli da pokupite bakterije ili nešto slično.

4. Pazite na temperaturu

Vaš telefon ne može da funkcioniše kako treba ako mu je pretoplo ili prehladno. Zbog toga nemojte da ga ostavljate direktno izloženog suncu, jer ako se pregreje, baterija i procesor vrlo lako mogu da "stradaju". Takođe, zimski uslovi nisu pogodni za uređaj, zbog toga što baterije i ekrani ne vole niske temperature.

5. Pažljivo rukujte svojim uređajem

Ovo bi trebalo da se podrazumeva, ali nikad nije na odmet ponoviti. Što se bolje ponašate prema telefonu, to će duže da vam traje. Što je sigurno, sigurno je - nemojte da ga držite blizu vode ili neke druge tečnosti, kao ni blizu lepljivih površina.

Izvor: www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Posle dve godine prodaja telefona konačno beleži rast

Tržište pametnih telefona polako se oporavlja nakon više od dve godine pada i stagnacije.

.

Zbog mobilnog život prođe

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da posztoje ključni životni trenuci koje su ljudi propustili sopstvenim očima, jer su…

.

Koliko je Srbija spremna za 5G tehnologiju

Analiza Ratela pozala je da više od 1.2 miliona korisnika mobilne telefonije u Srbiji poseduje uređaje koji podržavaju 5G tehnologiju, a…

.

Holandija zabranjuje mobilne telefone u učionicama

Holandska vlada je najavila zabranu mobilnih telefona i drugih uređaja u školama, a plan je da se eliminišu svi gedžeti koji…

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Šta se kuva?
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo