...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Kako da oživite svoj telefon kada se potpuno "zamrzne"?

10.05.2021.

Nije teško resetovati Android uređaj, ali se stvari menjaju kada se telefon "zamrze", a komande prestanu da rade. To je situacija u kojoj se ekran ugasi, a Power dugme ne reaguje. Srećom, postoji jednostavna procedura kojom se ovaj problem rešava.

.

Važno je napomenuti da nije reč o fabričkom resetovanju, koje u potpunosti briše sve aplikacije i podatke sa uređaja. U pitanju je takozvani "hard reset", potpuno bezbedan za telefon i sve podatke na njemu. Pojedini uređaji imaju posebno dugme za ovakvu proceduru, ali postoji i trik koji radi na skoro svakom Android telefonu.

Sve što treba da uradite je da pritisnete i držite Power taster najmanje 20-30 sekundi. Time ćete isključiti telefon, nakon čega će se on vratiti "u normalu". Kod pojedinih modela Samsung telefona "hard reset" se izvodi na drugačiji način. Kod tih uređaja potrebno je istovremeno držati pritisnut Power taster i Volume ("klackalica" nadole) ukupno sedam sekundi.

Izvor: www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo