...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Huawei nagrađen za doprinos održivom razvoju

28.04.2022.

Kompanija Huawei osvojila je nagradu za najbolju praksu 2021. godine za doprinos održivom razvoju i ciljevima Ujedinjenih nacija. Nagrade godišnje dodeljuje dobrovoljna inicijativa Globalni dogovor Ujedinjenih nacija (UNGC) kompanijama koje su značajno uticale na održivi razvoj u Kini i na globalnom nivou.

.

Kao deo svoje kampanje "Tehnologija za bolju planetu", Huawei je pokrenuo više projekata koji su podržali zaštitu životne sredine i borbu protiv klimatskih promena tokom prethodne godine.

Kada je reč o sopstvenim proizvodima i rešenjima, Huawei je promovisao razvoj cirkularne ekonomije smanjenjem potrošnje sirovina, poboljšanjem efikasnosti korišćenja resursa i razvojem ekološki prihvatljivih materijala u fazi dizajna proizvoda. 

Hidrofobne prevlake kompanije za pakovanje telefona smanjile su korišćenje tradicionalnih prevlaka napravljenih od plastike za jednokratnu upotrebu za 46,3 tone na svakih deset miliona telefona.

Kroz svoje inicijative i tehnologije, kompanija je uspešno smanjila sopstvene emisije ugljenika u 2021. godini, istovremeno pomažući klijentima i partnerima iz celog sveta da sprovode strategije niske emisije ugljenika.

Izvor: www.itsvet.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kina izdvaja 40 milijardi dolara za svoju industriju čipova

Sjedinjene američke države žele sve više da ograniče Kinu u proizvodnji čipova. Međutim, to neće biti tako lako. Kina planira…

.

Novi rekord brzine prenosa podataka

Kompanije Huawei i Orange udruženim snagama uspele su da pomere granice i postave novi svetski rekord brzine prenosa podataka koji…

.

GSpace: Google aplikacije i na Huawei telefonima

Ako koristite Huawei Mobile Services telefon, sigurno vas nervira to što na njemu ne rade Google aplikacije. Ali za to…

.

Huawei: Veliki profit u 2021. uprkos američkim sankcijama

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei objavio je da je ostvario rekordan rast profita za 76 odsto u 2021. godini, iako im…

.

Huawei program za mlade talente

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije…

.

Tesla bez Kine

Zbog eskalacije geopolitičkih rizika, Tesla navodno traži od svojih dobavljača da počnu proizvodnju komponenti i delova izvan Kine i Tajvana već 2025. godine. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo