...
TRENUTNO16:00 - 21:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Google razvija čet botove influensere

26.06.2024.

Prema informacijama koje je objavio The Information kompanija Google navodno razvija nove AI chat botove zasnovane na poznatim ličnostima i influenserima. Ove Google-ove chat botove pokretaće veliki jezički model kompanije Gemini.

.

Googlovi AI chet botovi će biti prilagodljivi, pa tako mogu biti modelirani po uzoru na poznate ličnosti ili napravljeni od strane korisnika. Kako se navodi u izveštaju, Google želi da napravi četbotove koji mogu biti prijatelji ljudima, a ne samo pomoćnici za rešavanje upita.

Navodi se da kompanija već neko vreme radi na izgradnji čet-botova koji bi bili fokusirani na određene karaktere i mogli biti modelovani po ugledu na neku slavnu ličnost ili influensera ili ih korisnici mogu prilagoditi na osnovu svoje mašte. 

Izveštaj takođe naglašava da bi Gugl mogao da se udruži sa uticajnim osobama na društvenim mrežama kako bi kreirao chat botove na osnovu njihovih ličnosti. Rečeno je takođe da je to samostalan projekat i da se ne razvija za određenu Google platformu.

 

Izvor:  Gadgets360

Tagovi

Možda te još zanima:

.

AI preuzima vlast u budućnosti

Naučnik Džefri Hinton, koji se smatra "kumom veštačke inteligencije" kaže da će vlade širom sveta morati da nađu način kako…

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Nova funkcija za duže trajanje baterije

Android će imati više opcija za trajanje aktivnosti ekrana pre nego što se zaključa.

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

YouTube testira novi format reklama

YouTube najviše zarađuje od oglasa koji se prikazuju za vreme trajanja video-snimaka. Korisnicima ovo smeta, ali su ti oglasi razlog…

.

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo