...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Google potvrdio da je otkazao razvoj svog prvog preklopnog telefona

01.06.2023.

Google je zvanično potvrdio da je pre Pixel Folda radio na nekom drugom modelu preklopnog telefona, ali je otkazao taj projekat jer nije bio dovoljno dobar. To je izjavila Ivy Ross, vođa dizajna hardverskih proizvoda u Google-u.

.

Iako nije dala mnogo podataka o tom misterioznom preklopnom telefonu, navela je da nije ispunio očekivanja, pa je odlučeno da se počne sa novim projektom od početka, koji će biti dovoljno dobar za tržište, ili bar bolji od prethodnog. Pogađate, taj novi model je Pixel Fold.

Glasine o Google preklopnom telefonu kolaju Internetom već nekoliko godina. Pominjao se uređaj pod kodnim imenom "Pipit", za koji se verovalo da će biti predstavljen zajedno s Android 12L, verzijom Android operativnog sistema namenjenog tabletima i preklopnim telefonima. Za njega se pominjalo da je trebalo da izgleda isto kao Pixel Fold, kao i da bude zasnovan na istom GS101 Tensor čipu, kao Pixel 6. Ali, kao što je poznato, taj uređaj nikad nije ugledao svetlost dana, pa je moguće da je upravo to model koji pominje Ivy Ross.

Nekako u isto vreme, Google je objavio da radi i na novom preklopnom modelu, koji će biti konkurencija Galaxy Z Flip 4 i Oppo Find N2 Flip telefonima. Nezvanične informacije ukazuju da bi taj telefon mogao da bude zasnovan na Tensor G3 čipu. Za sada nema više detalja o njemu, ali ako uđe u masovnu proizvodnju, sigurni smo da će biti dosta pristupačniji od Pixel Folda, čija cena će biti 1.799 dolara.

Izvor:www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Nova funkcija za duže trajanje baterije

Android će imati više opcija za trajanje aktivnosti ekrana pre nego što se zaključa.

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

YouTube testira novi format reklama

YouTube najviše zarađuje od oglasa koji se prikazuju za vreme trajanja video-snimaka. Korisnicima ovo smeta, ali su ti oglasi razlog…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Šta će žaba nasred Google sajta?

Da li ste primetili žabicu kada ste otvorili Google jutros? Da li znate zašto je tu?

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo