...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

25.04.2024.

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom o korišćenju veštačke inteligencije (AI) i klaud infrastrukture (Cloud). Ove informacije dolaze nakon hapšenja i suspenzije devet zaposlenih 16. aprila i prethodnog otpuštanja povezanog sa istim projektom prošlog meseca.

.

Neki od otpuštenih radnika su bili prinudno uklonjeni nakon što su zauzeli kancelariju izvršnog direktora Google Clouda, Thomasa Kuriana. 

Međutim, radnici u grupi "No Tech for Apartheid" koja organizuje proteste nazvali su otpuštanja "očitim činom odmazde". Oni su dodali da je tvrdnja Gugla da protesti uglavnom uključuju ljude koji ne rade u kompaniji "uvredljiva", dodajući da podršku odustajanju od Projekta Nimbus pruža "hiljade" njihovih kolega.

"U tri godine, koliko organizujemo proteste protiv Projekta Nimbus, nismo čuli ni od jednog izvršnog direktora nešto o našim zabrinutostima", napisali su zaposleni. "Radnici Gugla imaju pravo da mirno protestuju zbog uslova rada. Ova otpuštanja su očigledno odmazda".

Izvor:www.engadget.comwww.theguardian.com

Možda te još zanima:

.

AI preuzima vlast u budućnosti

Naučnik Džefri Hinton, koji se smatra "kumom veštačke inteligencije" kaže da će vlade širom sveta morati da nađu način kako…

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Nova funkcija za duže trajanje baterije

Android će imati više opcija za trajanje aktivnosti ekrana pre nego što se zaključa.

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

YouTube testira novi format reklama

YouTube najviše zarađuje od oglasa koji se prikazuju za vreme trajanja video-snimaka. Korisnicima ovo smeta, ali su ti oglasi razlog…

.

Apple ukida funkciju Pay Later

Tehnološki gigant Apple odlučio je da ukine uslugu "Pay Later" koja je pokrenuta 2023. godine, zbog integracije sa kompanijom Affirm…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo