...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Lifestyle / Tehnologija

Facebook obeležava teritoriju

04.08.2019.

Iako gotovo da ne postoji osoba koja ne zna da mreže Instagram i Whatsapp pripadaju kompaniji Facebook, iz Facebooka očigledno smatraju da bi trebalo tome da pridaju još malo pažnje.

.

Ovim mrežama uskoro će biti promenjen naziv, odnosno i jedna i druga će nakon zvaničnog imena imati i nastavak "from Facebook."

Ova imena za sada će prvenstveno biti promenjena u App store-u i Google play prodavnici, dok će na ekranima mobilnih uređaja ostati nepromenjeni.

Kako su naveli iz kompanije Facebook, ovo je samo deo nastojanja da se jasno stavi do znanja koji proizvodi dolaze iz Facebooka.

Na ovaj način bi se povezali Facebook, Instagram i WhatsApp i omogućila bi se razmena poruka između različitih aplikacija.

Odvojenost od Facebooka je donela određene prednosti i za Instagram i za WhatsApp, jer su stekli veću popularnost među mlađim korisnicima.

Odluka o transformaciji imena dolazi u vreme kada FTC (Federal Trade Commission) istražuje da li su brojne akvizicije koje je Facebook obavio imale za cilj da unište konkurenciju, što bi potencijalno moglo da bude problem, budući da konkurentnost utiče na kvalitet proizvoda, prenosi PCPress.

Možda te još zanima:

.

Facebook promenio stav o Hershovom izveštaju

Facebook je revidirao svoj stav o izveštaju u kome su Sjedinjene Države umešane u uništavanje gasovoda Severni tok, promenivši oznaku sa…

.

Tehnologija budućnosti, ali ne i sadašnjosti

Iako tehnološke kompanije ulažu milijarde u samu tehnologiju, izgleda da će proći još dosta godina dok je korisnici prihvate i…

.

Twitter dozvoljava reklamiranje kanabisa

Twitter je postala prva društvena mreža koja je dozvolila preduzećima koja se bave proizvodnjom kanabisa da reklamiraju svoje brendove i…

.

Facebook: novi alati za upravljanje komentarima

Facebook uvodi nove alate za upravljanje komentarima: lakša pretraga, ključne reči, imena, datumi, preuzimanje radnje.

.

You Tube Shorts ima 50 milijardi pregleda dnevno

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine i od tada je…

.

Community Chats na Facebooku

Kompanija Meta najavila je da će društvena mreža Facebook dobiti Community Chats, novu opciju pomoću koje će korisnici lakše mogu…

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo