...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Tehnologija

Facebook obeležava teritoriju

04.08.2019.

Iako gotovo da ne postoji osoba koja ne zna da mreže Instagram i Whatsapp pripadaju kompaniji Facebook, iz Facebooka očigledno smatraju da bi trebalo tome da pridaju još malo pažnje.

.

Ovim mrežama uskoro će biti promenjen naziv, odnosno i jedna i druga će nakon zvaničnog imena imati i nastavak "from Facebook."

Ova imena za sada će prvenstveno biti promenjena u App store-u i Google play prodavnici, dok će na ekranima mobilnih uređaja ostati nepromenjeni.

Kako su naveli iz kompanije Facebook, ovo je samo deo nastojanja da se jasno stavi do znanja koji proizvodi dolaze iz Facebooka.

Na ovaj način bi se povezali Facebook, Instagram i WhatsApp i omogućila bi se razmena poruka između različitih aplikacija.

Odvojenost od Facebooka je donela određene prednosti i za Instagram i za WhatsApp, jer su stekli veću popularnost među mlađim korisnicima.

Odluka o transformaciji imena dolazi u vreme kada FTC (Federal Trade Commission) istražuje da li su brojne akvizicije koje je Facebook obavio imale za cilj da unište konkurenciju, što bi potencijalno moglo da bude problem, budući da konkurentnost utiče na kvalitet proizvoda, prenosi PCPress.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo