...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

ChatGPT sada može da vidi, čuje i govori

26.09.2023.

Sada možete da razgovarate sa veštačkom inteligencijom i odgovoriće vam ljudskim glasom.

.

OpenAI, startap kompanija poznata po razvoju veštačke inteligencije, objavila je u ponedeljak nove funkcionalnosti za svoju ChatGPT platformu, uključujući mogućnost glasovne interakcije. Ovaj korak unapređuje mogućnosti trenutno dostupnih glasovnih asistenata kao što su Amazon Alexa i Apple Siri, uvođenjem novih funkcija i interaktivnosti.

U zvaničnom blogu kompanije, OpenAI je izložio kako će ova nova funkcija omogućiti korisnicima da traže bajku za laku noć za svoju decu ili da reše neke nedoumice koje imaju. 

Inovativna funkcionalnost glasovne interakcije ChatGPT-a "pokreće novi model teksta-u-govor, sposoban da generiše ljudski govor samo na osnovu teksta i nekoliko sekundi uzorka govora", navodi OpenAI. Kompanija je takođe sarađivala sa profesionalnim glumcima kako bi kreirala pet različitih glasova koji mogu da ožive ovog četbota.

Osim glasovne interakcije, OpenAI je predstavio i mogućnost da bot reaguje na tekstualne komande koje uključuju sliku. Na primer, korisnici mogu slikati sadržaj svog frižidera i pitati ChatGPT da im pomogne da osmisle plan obroka sa dostupnim sastojcima. Takođe je uvedena funkcija "crtačkog alata" koja omogućava korisnicima da fokusiraju botovu pažnju na specifičan deo slike.

Nove funkcionalnosti biće dostupne u naredne dve nedelje za plaćene pretplatnike ChatGPT Plus i Enterprise usluga. Plus pretplata košta 20 dolara mesečno, dok je Enterprise usluga trenutno dostupna samo za poslovne klijente.

Ovi ažurirani alati dolaze u trenutku kada se tehnološki giganti trude da integrišu sve više alatki baziranih na veštačkoj inteligenciji u svoje osnovne proizvode. Google je prošle nedelje najavio niz ažuriranja za svog ChatGPT konkurenta Barda, dok je Amazon isto tako objavio da će ažurirati Alexu sa AI sposobnostima.

Izvor:www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

ChatGPT dobija Mac aplikaciju

ChatGPT sada ima desktop aplikaciju – ali je za sada dostupna samo na macOS-u.

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim…

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

ChatGPT zna kako da se obogatite

Godinu i po od kada je ChatGPT ušao u žižu svetske javnosti i tehnologiju veštačke inteligencije uneo kao jednu od…

.

ChatGPT "pobrljavio"

ChatGPT, poznati četbot kompanije OpenAI, nedavno je iskazao niz neočekivanih problema, što je izazvalo zabrinutost i konfuziju među korisnicima. Kako…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo