...
TRENUTNO13:00 - 14:00Šta se kuva?

Lifestyle / Tehnologija

ChatGPT sada može da vidi, čuje i govori

26.09.2023.

Sada možete da razgovarate sa veštačkom inteligencijom i odgovoriće vam ljudskim glasom.

.

OpenAI, startap kompanija poznata po razvoju veštačke inteligencije, objavila je u ponedeljak nove funkcionalnosti za svoju ChatGPT platformu, uključujući mogućnost glasovne interakcije. Ovaj korak unapređuje mogućnosti trenutno dostupnih glasovnih asistenata kao što su Amazon Alexa i Apple Siri, uvođenjem novih funkcija i interaktivnosti.

U zvaničnom blogu kompanije, OpenAI je izložio kako će ova nova funkcija omogućiti korisnicima da traže bajku za laku noć za svoju decu ili da reše neke nedoumice koje imaju. 

Inovativna funkcionalnost glasovne interakcije ChatGPT-a "pokreće novi model teksta-u-govor, sposoban da generiše ljudski govor samo na osnovu teksta i nekoliko sekundi uzorka govora", navodi OpenAI. Kompanija je takođe sarađivala sa profesionalnim glumcima kako bi kreirala pet različitih glasova koji mogu da ožive ovog četbota.

Osim glasovne interakcije, OpenAI je predstavio i mogućnost da bot reaguje na tekstualne komande koje uključuju sliku. Na primer, korisnici mogu slikati sadržaj svog frižidera i pitati ChatGPT da im pomogne da osmisle plan obroka sa dostupnim sastojcima. Takođe je uvedena funkcija "crtačkog alata" koja omogućava korisnicima da fokusiraju botovu pažnju na specifičan deo slike.

Nove funkcionalnosti biće dostupne u naredne dve nedelje za plaćene pretplatnike ChatGPT Plus i Enterprise usluga. Plus pretplata košta 20 dolara mesečno, dok je Enterprise usluga trenutno dostupna samo za poslovne klijente.

Ovi ažurirani alati dolaze u trenutku kada se tehnološki giganti trude da integrišu sve više alatki baziranih na veštačkoj inteligenciji u svoje osnovne proizvode. Google je prošle nedelje najavio niz ažuriranja za svog ChatGPT konkurenta Barda, dok je Amazon isto tako objavio da će ažurirati Alexu sa AI sposobnostima.

Izvor:www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

ChatGPT zna kako da se obogatite

Godinu i po od kada je ChatGPT ušao u žižu svetske javnosti i tehnologiju veštačke inteligencije uneo kao jednu od…

.

ChatGPT "pobrljavio"

ChatGPT, poznati četbot kompanije OpenAI, nedavno je iskazao niz neočekivanih problema, što je izazvalo zabrinutost i konfuziju među korisnicima. Kako…

.

Otvorena prodavnica u kojoj mogu da se kupuju četbotovi

OpenAI pokreće prodavnicu koja će nuditi četbotove i aplikacije, zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

.

EU postigla privremeni dogovor o upotrebi veštačke inteligencije

Zvaničnici Evropske unije postigli su privremeni dogovor o prvim sveobuhvatnim zakonima na svetu koji regulišu upotrebu veštačke inteligencije. Posle 36 sati…

.

Zaklinjem se svojom čašću...

Sudija Apelacionog suda u Velikoj Britaniji izjavio je da ima poverenje u odgovore koje generiše ChatGPT, ali je naglasio da…

.

Majkrosoft i Semafor stvaraju novinarske priče uz AI podršku

Majkrosoft se udružio sa medijskim startapom Semafor kako bi se AI četbot tog tehnološkog giganta koristio u razvoju novinskih priča…

  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost
  • 13:00 Šta se kuva?
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo