...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Budući pametni kućni uređaji mogu biti bez ekrana i uklapati se u okolinu

02.05.2022.

Google istražuje mogućnost maskiranja interfejsa za kontrolu ambijentalnih računarskih uređaja tako što ih čini da se stapaju sa materijalima kao što su drvo i tkanina.

.

Svakodnevni materijali vaše kuće mogu zadržati i sakriti buduće pametne uređaje tako da se bolje uklapaju kada ih ne koristite. Ovo je bio san već neko vreme, pa čak možete pronaći projekte pametnih ogledala na YouTube-u, ali Google sada daje sve od sebe da ovu viziju oživi u velikim razmerama. Za sada Google AI blog ovo istražuje samo kao ideju i nema trenutne planove za tranziciju Nest ili Google proizvoda u ovom pravcu, ali je jasno da ako ovo uspe, konačno bismo mogli da se odmorimo od ekrana u tradicionalnom smislu. Zamislite da perete zube i proveravate vremenske prilike u svom odrazu ili gledate upaljeni “drveni” tajmer na mašini za pranje sudova da vidite koliko je vremena preostalo.

Tehnologija bi trebalo da se "makne s puta" i da radi svoj posao u pozadini vašeg života, efektivno nestajući, a da nikada ne preuzme prednost na način na koji to telefoni rade, tako da je ovaj novi pravac osvežavajući. Ideje uključuju korišćenje akrilnih, PETG, drvenih furnira, ogledala i tekstilnih površina i prikazivanje fonta dovoljno vidljivog na njima. Da bi to uradio, Google koristi nešto što se zove passive-matrix OLEDs, koja se zasniva na jednostavnom dizajnu koji značajno smanjuje troškove i složenost. Nažalost, ovi ekrani obično koriste skanline renderovanje, što znači da imaju ograničenu osvetljenost i treperenje.

U suštini, vraćamo se u dobra stara vremena digitalnih satova za prikazivanje informacija, čak i ako su uređaji složeniji u svojoj funkcionalnosti. Tim koji stoji iza novih ideja, umesto toga predlaže pristup paralelnog prikazivanja, koji bi mogao da reši neke od ovih problema korišćenjem vizuelnih trikova. Na kraju, oni se nadaju da će ovaj novi pristup tehnologiji prikazivanja podstaći alternativne scenarije u kojima tehnologija može biti harmoničnija i bolje koegzistirati sa nama u našim okruženjima.

Izvor:www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Uklanja se 1.5 milion aplikacija sa Google Play i App Store

Pre nekog vremena, govorilo se o tome kako kompanije Apple i Google planiraju da uklone aplikacije iz App Store i Play…

.

Guglove usluge ćemo plaćati 20 odsto više, a računi će stizati sa adrese u Srbiji

Pre nešto manje od godinu dana, korisnici Google servisa su se zapitali zašto je Google počeo da izdaje račune sa…

.

Google prikazuje detaljne informacije o kvalitetu vazduha u SAD

Google nam već pomaže da "udahnemo lako", tako što organizuje našu e-poštu ili prati naše sastanke, ali nedavno je ova…

.

Google tvrdi da najnoviji Chrome na Mac-u nadmašuje Safari

Google je izgleda odlučan da kruniše sebe kao kralja performansi kada se govori o pregledačima i to ne samo na…

.

Google Drive će omogućiti da primetite svakoga ko "njuška" po vašim fajlovima

Osiguravanje sistema skladišta "u oblaku" (cloud) će postati značajno efikasnije, zahvaljujući novom ažuriranju koje je Google objavio.

.

LG počinje prodaju savitljivih OLED televizora

Nakon nekoliko godina testiranja i prikazivanja po sajmovima, LG je konačno zvanično počeo prodaju svojih "urolanih" OLED televizora. Za sada, RX Signature…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo