...
TRENUTNO14:00 - 15:00Y2K

Lifestyle / Tehnologija

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

15.05.2024.

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim korisnicima ChatGPT-a, uključujući one koji nisu pretplaćeni.

.

foto: pexels.com

Kako se navodi, brži je od prethodnih modela i programiran je da zvuči pričljivo, ponekad čak i koketno u svojim odgovorima na upite.

Nova verzija može da čita i raspravlja o slikama, prevodi jezike i prepoznaje emocije iz vizuelnih izraza. Takođe ima i memoriju, tako da može da se seti prethodnih upita.

Tokom direktnog prikaza koristeći glasovnu verziju GPT-4o, četbot je dao korisne sugestije kako rešiti jednostavnu jednačinu napisanu na papiru - umesto jednostavnog rešavanja.

Analizirao je neki računarski kod, prevodio između italijanskog i engleskog jezika i tumačio emocije na selfiju nasmejanog muškarca.

Tehnička direktorka OpenAI-a Mira Murati opisala je GPT-4o kao "magičan", ali je dodala da će firma "ukloniti tu magiju" uvođenjem proizvoda.

izvor: bbc.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Apple najavljuje integraciju ChatGPT-a u Siri i svoje operativne sisteme

Apple će integrisati ChatGPT u Siri glasovnog asistenta i svoje operativne sisteme, kako bi sustigao konkurenciju u oblasti veštačke inteligencije.…

.

ChatGPT u obrazovanju: pomoć ili prepreka akademskom poštenju?

Primena veštačke inteligencije poslednjih nekoliko godina postala je sve učestalija među studentima, ali i profesorima na fakultetu. ChatGPT, jedan od…

.

ChatGPT dobija Mac aplikaciju

ChatGPT sada ima desktop aplikaciju – ali je za sada dostupna samo na macOS-u.

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Google razvija čet botove influensere

Prema informacijama koje je objavio The Information kompanija Google navodno razvija nove AI chat botove zasnovane na poznatim ličnostima i influenserima. Ove Google-ove chat botove pokretaće…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo