...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Australija protiv Gugla

28.07.2020.

Australijska agencija za konkurentnost i zaštitu potrošača (ACCC) pokrenula je sudski postupak protiv kompanije Google tvrdeći da su obmanuli svoje potrošače, kako bi u značajnijoj meri prikupili njihove podatke iz više razloga, uključujući i ciljano reklamiranje.

.

ACCC na Saveznom sudu nastoji da dokaže da Google nije propisno informisao svoje korisnike i nije dobio njihov pristanak na odluku iz 2016. o objedinjavanju njihovih ličnih podataka s Google naloga s informacijama o njihovim aktivnostima na ostalim stranicama, koje nisu povezane s tim najpoznatijim internet pretraživačem, koristeći pritom Google tehnologiju.

Tim potezom, aktivnosti na internet stranicama koje nisu u vlasništvu Google-a povezane su s korisničkim imenima i drugim identifikacijskim informacijama u njegovom posedu, ali notifikacije koje su prikazane korisnicima nisu bile dovoljne za informisani pristanak, tvrdi ACCC.

To regulatorno australijsko telo optužuje Google za korišćenje tih objedinjenih informacija kako bi unapredio komercijalni učinak svog oglašavačkog poslovanja.

Google odbacuje optužbe o zavaravanju potrošača i poručuje da će braniti svoju poziciju na sudu. Google tvrdi da su promene, koje su uveli 2016. bile neobavezne, da su potrošače zamolili za njihov pristanak putem svima lako shvatljivih obaveštenja i da su na njih mogli da pristanu ili ne pristanu po sopstvenoj volji.

Možda te još zanima:

.

Apple i Google izbacili Fortnite iz svojih prodavnica

Popularna igra izbačena je iz Apple i Google online prodavnica. Razlog za ovaj potez je to što kupci igru nisu…

.

Google potvrdio veliko ažuriranje za Chrome

Google je objavio novu verziju Chrome-a, koji koristi značajno manje memorije od prethodnih verzija, prenosi Forbes. 

.

Google Photos dobija novi izgled

Google Photos servis dobija novi dizajn koji podrazumeva jednostavniji interfejs, ali i nekoliko novih opcija.

.

Stiže Guglova verzija Pinteresta

Google prosto mora da bude prisutan u svim ćoškovima interneta. Ovaj tehnološki gigant nedavno je razvio aplikaciju Keen, koja bi…

.

Gugl i Fejsbuk rade od kuće do 2021. godine?

Mnogi su kancelarije zamenili svojim dnevnim sobama. Ono što niko sa sigurnošću ne može reći je koliko će ta situacija…

.

Instagram nije sklonio obrisane fotografije

Nezavisni istraživač bezbednosti aplikacija Saugat Pokharel nagrađen je sa 6.000 dolara za otkrivanje baga u Instagramu zbog kojeg se obrisane fotografije…

  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo