...
TRENUTNO17:10 - 17:20Pesma dana

Lifestyle / Tehnologija

Apple najavljuje integraciju ChatGPT-a u Siri i svoje operativne sisteme

13.06.2024.

Apple će integrisati ChatGPT u Siri glasovnog asistenta i svoje operativne sisteme, kako bi sustigao konkurenciju u oblasti veštačke inteligencije. Na godišnjoj konferenciji developera u sedištu Apple-a u Kupertinu (Kalifornija), najavljeno je da će redizajn Sirija i nekoliko drugih novih funkcija biti deo novog personalizovanog AI sistema nazvanog "Apple Intelligence".

.

Kako je navedeno, ažuriranja za iPhone i Mac operativne sisteme će omogućiti pristup ChatGPT-u kroz partnerstvo sa kompanijom OpenAI. ChatGPT će takođe biti korišćen za poboljšanje drugih alata, uključujući generisanje teksta i sadržaja. Test verzija će biti dostupna na jesen.

Na otvaranju konferencije, Tim Kuk, izvršni direktor Epla, izjavio je da će ovaj potez podići proizvode kompanije na "nove visine".

Međutim, vlasnik Tesle i mreže Twitter/X, Ilon Mask, prokomentarisao je ovu vest pretnjom da će zabraniti iPhone uređaja u svojim kompanijama zbog "sigurnosti podataka".

"Apple nema pojma šta se zapravo dešava kada predaje vaše podatke OpenAI-u," postavio je Musk na X. "Prodaju vas niz vodu."

I proizvođač pametnih telefona Samsung takođe je ismejao najavu svog rivala. "Dodavanje 'Apple' ne čini nešto novim ili revolucionarnim. Dobrodošli u svet AI," objavljeno je na mreži X.

Apple do sada nije odgovorio na te komentare.

izvor: bbc.com/innovation

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Apple ukida funkciju Pay Later

Tehnološki gigant Apple odlučio je da ukine uslugu "Pay Later" koja je pokrenuta 2023. godine, zbog integracije sa kompanijom Affirm…

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

  • 16:40 Vredi pročitati
  • 16:50 Leto na O radiju
  • 17:10 Pesma dana
  • 17:20 Leto na O radiju
  • 17:40 Prava stvar

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo