...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Apple kolekcija na aukciji

01.03.2023.

Kolekcija Apple računara, koja obuhvata predmete stare gotovo pola veka i koja prati razvoj jedne od najuticajnijih svetskih kompanija, u martu će biti ponuđena na prodaju u Kaliforniji.

.

Ljubitelji revolucionarne kompanije Stiva Džobsa moći će da se domognu kolekcije uređaja koji pokazuju kako je Apple postao poznato ime. Arhiva Hanspeter Luzi Apple sadrži više od 500 računara i Apple uređaja koje je decenijama prikupljao švajcarski predavač i preduzetnik.

"Svi ti proizvodi zaista su oblikovali vreme i doveli do društvene promene u načinu na koji radimo, učimo, delujemo i komuniciramo, pa čak i provodimo svoje slobodno vreme", rekao je Erik Rozenblam iz “Julien's Auctionsa” na Beverli Hilsu.

Kolekcija uključuje Apple II Plus iz perioda 1979-1982 godine, zajedno s monitorom i igračkim konzolama, kao i originalni Macintosh iz 1984. godine.


"Svi ti delovi su preci naših iPhone, iPad i iMac uređaja", rekao je Rozenblam. "Veoma je kul videti evoluciju", dodao je. Aukcija 30. marta uslediće nakon što je originalni iPhone iz 2007. godine, koji nikada nije vađen iz kutije, prodat za više od 63.000 dolara.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Apple ukida funkciju Pay Later

Tehnološki gigant Apple odlučio je da ukine uslugu "Pay Later" koja je pokrenuta 2023. godine, zbog integracije sa kompanijom Affirm…

.

Apple najavljuje integraciju ChatGPT-a u Siri i svoje operativne sisteme

Apple će integrisati ChatGPT u Siri glasovnog asistenta i svoje operativne sisteme, kako bi sustigao konkurenciju u oblasti veštačke inteligencije.…

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo