...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Lifestyle

Strip blog kao izlog devete umetnosti

27.07.2020.

Danas preporučujemo da posetite domaći sajt posvećen devetoj umetnosti: www.stripblog.in.rs. Ovaj portal, relativno nov na medijskom nebu, namenjen je ljubiteljima devete umetnosti, kao specijalizovan medij samo za oblast stripa. Bavi se ovom granom umetnosti na informativan i analitički novinarski način.

.

Sajt je nastao kao ideja novinara Miloša Simića koji se kroz svoj rad u medijima bavio stripom. Na Strip Blogu je objavljeno, za godinu dana postojanja, više od 850 tekstova, intervjua, vesti i prikaza stripova i filmova rađenih po stripu.

Takođe, na Strip Blogu se nalazi i najveće istraživanje o strip umetnosti i autorskom stripu u Srbiji, do sada urađeno, pod naslovom "Borba sa strip vetrenjačama".

Objavljeno je do sada mnoštvo stripova mladih i neafirmisanih umetnika. Strip Blog se stara da objavljuje stipove mladih autora i ostvario je saradnju sa novosadskom i beogradskom školom stripa, kako bi se na sajt postavljali radovi polaznika ovih škola.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo