...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Putovanja

Za koju godinu hotel u svemiru

04.03.2021.

Korporacija "Orbital asembli" nedavno je otkrila nove detalje o svom ambicioznom projektu, svemirskom hotelu "Vojadžer" – prvoj svemirskoj stanici sa veštačkom gravitacijom koja će biti podignuta u niskoj Zemljinoj orbiti i u kojoj će moći da se smesti 400 "gostiju".

.

Ta korporacija osnovana je sa ciljem kolonizacije svemira. Nedavno su organizovali prezentaciju kako bi privukli potencijalne investitore, marketinške partnere i entuzijaste koji se nadaju da će jednog dana rezervisati sobu na stanici "Vojadžer". 

Tim iskusnih Nasinih veterana, pilota, inženjera i arhitekata obrazložio je svoju nameru o izgradnji "svemirskog hotela" u niskoj Zemljinoj orbiti koji će se rotirati oko svoje ose dovoljno brzo kako bi generisao veštačku gravitaciju.

Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, "Vojadžer" bi postao najveća građevina koju je čovek uspeo da izgradi u svemiru, potpuno opremljena za smeštaj 400 ljudi. Sklapanje "hotela" trebalo bi da počne oko 2025. godine.

Unutar ovog blistavog prstena nalaziće se tematski restorani, saloni za uživanje u pogledu, bioskopi, koncertne dvorane, barovi, biblioteka, teretana i spa centar.

Na "Vojadžeru" će biti sklopljena 24 integrisana modula za stanovanje od kojih će svaki biti površine 20 sa 12 metara. S obzirom na to da će imati veštačku gravitaciju, hotel će imati funkcionalne toalete, tuševe i posetiocima će omogućiti razne rekreativne aktivnosti na nov način. 

Međutim, pre nego što stanica počne da se okreće, njeni graditelji moraju da uspostave neophodnu orbitalnu infrastrukturu, a pre toga izgrade neke manje modele na Zemlji kako bi testirali svoj plan. 

Izvor:www.rts.rs

Možda te još zanima:

.

Ruska orbitalna stanica može da radi beskonačno dugo

Nova ruska orbitalna stanica, na čijem projektu radi raketno-kosmička korporacija "Energija", može da radi beskonačno dugo, pokazuju dokumenta korporacije u…

.

Tata lansirao Đenku

Želite da odete u stilu? Večnost na Mesecu košta 12.500 dolara.

.

A ja i Žuga ni na more

Kompanija "Virdžin galaktik" objavila je da su počele završne pripreme za prvi suborbitalni svemirski let letelica "Spejsšip 2" iz svemirske…

.

Cities: VR - nova zabava za graditelje

Na ovom svetu postoje dve grupe ljudi - oni koji vole Sims i oni koji vole Sim City. Kako je…

.

Kamere novih telefona će vas stalno snimati, privatnost je prošlost

Novi Qualcomm procesor će od sledeće godine omogućiti kamerama da uvek skeniraju vaše lice, čak i kada ne koristite telefon.

.

Istraživači razvili ultra-kompaktnu kameru veličine zrna soli

Istraživači sa Univerziteta Prinston i Univerziteta u Vašingtonu razvili su sistem za snimanje koji je veličine zrna soli. Izgrađen je…

  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo