Lifestyle / Kuhinja
Špageti na kineski način
你饿了吗?
(Gladni ste?)
Sastojci: 200g tanjih špageta, 200g šampinjona, 2 čena belog luka, 100g šargarepe, 200g tikvica, 200g raziluka, 100g spanaća, 100ml ulja, 100ml sojinog sosa, 1 kašičica đumbira i 1 kašičica vegete.
Priprema: Povrće očistite, operite i ocedite. Praziluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Beli luk naseckajte, šargarepu narežite na rezance, kratko skuvajte i propržite na ulju ili puteru. Špagete skuvajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocedite ih i ostavite na toplom mestu. Na zagrejanom ulju u dubokom tiganju kratko propržite beli luk i šargarepu pa ih istresite na špagete. U istu posudu dodajte malo ulja, propržite praziluk i tikvice pa ih istresite na špagete. Postupak ponovite sa spanaćem i šampinjonima. Na kraju dodajte đumbir, sojin sos i vegetu, promešajte pa vratite u posudu ili tiganj. Pre toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmešajte i kratko zagrejte.
愉快!
(Prijatno!)