...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Nedeljni vodič od 12. do 17. januara

11.01.2015.

   Naredne nedelje nas očekuje proslava još jedne Nove godine, a za dane nakon toga imamo zanimljive predloge za vas.

.

Četvrtak 15. januar

U Novom Sadu će Love Huntersi svirati u Lazinom Teletu, tako da će ljubitelji Muminovog glasa, starih i novih hitova imati čemu da se raduju.

U Zrenjaninu će to veče biti The Final Countdown žurka u Lavli Džavliju. Muziku će vrteti Miss Splee, Ismail L. Garbeaux i Gaga (SdfkrZ)

U Subotici će u 19.30 časova biti predstava Andraša Urbana „Španska nevesta“ u Pozorištu Kostolanji Dežo.

Izgleda da je četvrtak postao novi dan vikenda, a i omiljeni dan za aktivnosti. U Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu otvara se izložba „Apsolutno sada“. Izložba se sastoji iz tri dela, koji će i ciklusno biti predstavljeni. Prvi je „Smrt“, drugi „Konfuzija“ i treći deo se zove „Rasprodaja“.

 Petak 16. januar

U klubu Dandy u Novom Sadu vrteće muziku Nikola Majdanović iz Londona, Kristijan Petrovski iz Makedonije i Minimalistik iz Subotice.

U Kulturnom centru Utopija će prva žurka Late Night Consumption serijala ugostiti imena novog talasa tehno izvođača sa ovih prostora, kao što su Forest People (BiH), Klaus (Public P), Soot (Late Night Consumption) i najmlađi član organizacije Angry Eggs, Teča.

U Subotici u Klubu Mladost sviraće novosadski bend Dreddup. Koncertna promocija novog albuma „I Dreamt of a Dragon“ prodrmaće vas i rasplesati. Kao gosti na koncertu, nastupice tri benda:

Psyhound i Harmonija Haosa iz Subotice i Otvoreni prelom iz Sente. Izložba slika Bojane Jarošenko pratie celu manifestaciju.

 Subota 17. januar

U subotu će u klubu Izba muziku puštati Rim Runner iz Beograda, a vrteće funk, breaks, trip hop i liquid funk. U proteklih devet godina Rim Runner radi kao di džej, performer i producent pod različitim imenima, kombinujući dub, reggae, breaks i jungle. Kao producent je izdao više od 20 autorskih traka i remixa za M.A.S.T, D.A.B. i DigitaLab. 

 U bioskopu Arena Cineplex i dalje igraju Hobit: Bitka pet armija, Interstelar, Branio sam Mladu Bosnu i Mali Budo, a naša preporuka je da istražite u vašim gradovima i alternativne bioskope koji uvek imaju zanimljivu ponudu. 

Uživajte!

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo