...
TRENUTNO19:00 - 02:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 9. do 15. jula

09.07.2018.

Kreativne radionice, ciklusi filmova i svirke, kao zagrevanje za Exit festival...

.

Ponedeljak, 9. jul

U Omladinskom centru CK 13 biće održano javno čitanje radova nastalih na radionicama kreativnog pisanja "Pisalište". U pitanju su radionice koje se održavaju od februara do juna ove godine. Polaznici i polaznice predstaviće se svojim pričama, pesmama i ostalim zapisima koji su nastajali na samim radionicama. "Čitalište" se održava od 19 časova u dvorištu Crne kuće.

Art bioskop CK13 organizovao je ciklus filmova posvećen režiseru Rajneru Verneru Fasbinderu koji se smatra začetnikom i najznačajnijim predstavnikom nemačkog novog talasa. Fasbinder je jedan od najplodnijih i najproduktivnijih režisera u istoriji filma, budući da je tokom svoje karijere koja je trajala 15 godina, uspeo da snimi više od 40 filmova, dve TV serije i tri kratka filma. Iako su njegovi filmovi tematski raznovrsni, kao lajtmotiv u svim filmovima javlja se pitanje identiteta u poslerantoj Nemačkoj. Protagonisti njegovih filmova često predstavljaju metaforu nemačkog društva, koje se i dalje suočava sa duhovima prošlosti u pokušaju da za sebe izgradi bolju budućnost. Ciklus filmova traje od 9. do 12. jula, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

U KC lab-u biće održana radionica Gluma za odrasle: Razigravanje – Razmaštavanje. Ova radionica namenjena je polaznicima svih godina i zanimanja, koji imaju interesovanje za glumu i pozorište, zanimaju ih kreativni procesi u kojima glumac stvara, upoznavanje sa glumačkim metodologijama i koji jednostavno žele da se igraju i nauče nešto novo.  Početak je u 18 časova, broj učesnika je ograničen, prijave su obavezne, a cena je 1.800 dinara.

Utorak, 10. jul

Pod sloganom "Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja", 10. i 11. jula održava se 7. OPENS YOUTH FAIR, u centru Novog Sada, na tri lokacije: na Trgu slobode, u Katoličkoj porti i u OPENS kancelariji u ulici Laze Telečkog. Pored raznolikog sadržaja, koji se sastoji od sajamskog i muzičkog dela, ove godine program će biti dodatno obogaćen mogućnošću učesnika da se oprobaju u plesu ili adrenalinskim sportovima. U večernjim časovima, na Trgu Slobode i u Katoličkoj porti, biće organizovane svirke domaćih i regionalnih muzičkih zvezda, a više informacija možete pronaći ovde.

Sreda, 11. jul

OPENS YOUTH FAIR.

Radionica Gluma za odrasle: Razigravanje – Razmaštavanje. KC lab od 18 do 20 časova.

U KC lab stiže nam i The house project, tako da ljubitelji house muzike mogu da se spreme na provod koji će trajati celu noć. Žurka startuje u 21 čas.

Dom b-612 organizuje Projekciju filma na otvorenom: Stop Making Sense iz 1984. Koncertni film benda Talking Heads, snimljen u decembru 1983. godine, na tri koncerta u Hollywood Pantages teatru, tokom turneje kojom je promovisan njihov album "Speaking in Tongues“. Ovo je prvi film koji je snimljen uz korišćenje kompletno digitalne audio tehnike. Početak je u 21:30.

Četvrtak, 12. jul

Exit festival

Petak, 13. jul

Exit festival

Subota, 14. jul

Exit festival

Nedelja, 15. jul

Exit festival

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. avgusta

Sredinu avgusta obeležiće uglavnom filmske projekcije, ali tu su i zanimljive žurke koje možete da posetite.

.

Porto Morto spremni da naprave šou u Novom Sadu

Muzička scena u regionu ponudila je u poslednjih nekoliko godina više bendova koji su postali miljenici publike i veoma uspešno…

.

Obeležavanje Dana mladih u Novom Sadu i Somboru

Međunarodni Dan mladih, 12. avgust, ove godine biće obeležen zanimljivim događajima u Novom Sadu i Somboru, koji će osim raznovrsnog…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. avgusta

Ovu nedelju obeležavaju svirke i radionice povodom Dana mladih 12. avgusta, ali i veliki broj drugih zanimljivih događaja i programa.

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. avgusta

Početak avgusta ne donosi nam mnogo događaja, ali i pored toga tu su zanimljive izložbe, projekcije filmova i panel diskusije.

.

Dom B-612 traži novi prostor

Dom B-612 je jedno od naprepoznatljivijih mesta na kulturnoj mapi Novog Sada. Za skoro sedam godina postojanja, održali su gomlile…

  • 02:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo