...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 9. do 15. jula

09.07.2018.

Kreativne radionice, ciklusi filmova i svirke, kao zagrevanje za Exit festival...

.

Ponedeljak, 9. jul

U Omladinskom centru CK 13 biće održano javno čitanje radova nastalih na radionicama kreativnog pisanja "Pisalište". U pitanju su radionice koje se održavaju od februara do juna ove godine. Polaznici i polaznice predstaviće se svojim pričama, pesmama i ostalim zapisima koji su nastajali na samim radionicama. "Čitalište" se održava od 19 časova u dvorištu Crne kuće.

Art bioskop CK13 organizovao je ciklus filmova posvećen režiseru Rajneru Verneru Fasbinderu koji se smatra začetnikom i najznačajnijim predstavnikom nemačkog novog talasa. Fasbinder je jedan od najplodnijih i najproduktivnijih režisera u istoriji filma, budući da je tokom svoje karijere koja je trajala 15 godina, uspeo da snimi više od 40 filmova, dve TV serije i tri kratka filma. Iako su njegovi filmovi tematski raznovrsni, kao lajtmotiv u svim filmovima javlja se pitanje identiteta u poslerantoj Nemačkoj. Protagonisti njegovih filmova često predstavljaju metaforu nemačkog društva, koje se i dalje suočava sa duhovima prošlosti u pokušaju da za sebe izgradi bolju budućnost. Ciklus filmova traje od 9. do 12. jula, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

U KC lab-u biće održana radionica Gluma za odrasle: Razigravanje – Razmaštavanje. Ova radionica namenjena je polaznicima svih godina i zanimanja, koji imaju interesovanje za glumu i pozorište, zanimaju ih kreativni procesi u kojima glumac stvara, upoznavanje sa glumačkim metodologijama i koji jednostavno žele da se igraju i nauče nešto novo.  Početak je u 18 časova, broj učesnika je ograničen, prijave su obavezne, a cena je 1.800 dinara.

Utorak, 10. jul

Pod sloganom "Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja", 10. i 11. jula održava se 7. OPENS YOUTH FAIR, u centru Novog Sada, na tri lokacije: na Trgu slobode, u Katoličkoj porti i u OPENS kancelariji u ulici Laze Telečkog. Pored raznolikog sadržaja, koji se sastoji od sajamskog i muzičkog dela, ove godine program će biti dodatno obogaćen mogućnošću učesnika da se oprobaju u plesu ili adrenalinskim sportovima. U večernjim časovima, na Trgu Slobode i u Katoličkoj porti, biće organizovane svirke domaćih i regionalnih muzičkih zvezda, a više informacija možete pronaći ovde.

Sreda, 11. jul

OPENS YOUTH FAIR.

Radionica Gluma za odrasle: Razigravanje – Razmaštavanje. KC lab od 18 do 20 časova.

U KC lab stiže nam i The house project, tako da ljubitelji house muzike mogu da se spreme na provod koji će trajati celu noć. Žurka startuje u 21 čas.

Dom b-612 organizuje Projekciju filma na otvorenom: Stop Making Sense iz 1984. Koncertni film benda Talking Heads, snimljen u decembru 1983. godine, na tri koncerta u Hollywood Pantages teatru, tokom turneje kojom je promovisan njihov album "Speaking in Tongues“. Ovo je prvi film koji je snimljen uz korišćenje kompletno digitalne audio tehnike. Početak je u 21:30.

Četvrtak, 12. jul

Exit festival

Petak, 13. jul

Exit festival

Subota, 14. jul

Exit festival

Nedelja, 15. jul

Exit festival

Možda te još zanima:

.

SKCNS otvorio konkurs za izlagačku sezonu 2024/2025.

Studentski kulturni centar Novi Sad otvorio je konkurs za izlagačku sezonu 2024/2025, a rok za slanje prijava je 21. jul…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Muzičko nasleđe dvehiljaditih: temelj savremenog zvuka

U poslednje vreme definitivno prisustvujemo rivavjlu muzike dvehiljaditih, a najbolji dokaz za to je sve veći broj tematskih žurki koje…

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. juna

Nekoliko dobrih koncerata očekuje nas sledeće nedelje u Novom Sadu, ali i novo izdanje "Iluzija slobode" u Bečeju i šesti…

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. juna

Prve nedelje juna očekuju vas koncerti, žurke, 61. Novosadski noćni bazar, Is This It? festival i mnogi drugi interesantni događaji.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo