...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

07.04.2024.

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i stand up večeri. 

.

Ponedeljak, 08. april

BizKviz organizuje Jugokviziju u Gerili.  Dođite da proverite svoje znanje iz domaće muzike i dobro se zabavite! Kotizacija po članu ekipe iznosi 250 din, a obavezna je i prijava. Početak je u 19.30.

Samostalna izložba "Balans (s)likovne misli" Romana Kozomore biće otvorena u Galeriji SULUV. Izložba će trajati do 26. aprila 2024 godine. Početak je u 19 časova.

Skica filmsko veče je u CK13. Gledamo Selmu Hajek u ulozi čuvene Fride u istoimenoj biografskoj filmskoj drami. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova. 

Utorak, 09. april

Javni razgovor Kolekcionar(i) u fokusu #2 se održava u Galeriji Bel Art. Razgovor će se održati u ambijentu izložbe "Između apstrakcije i figuracije slike i kolaži iz privatnih kolekcija" Boška Petrovića. 

Razgovor o Danici Marković i čitanje poezije se održava u CK13. Na ovom događaju ćete imati priliku da čujete više o stvaralaštvu i životu Danice Marković, da razgovarate o ženskoj poeziji i ženskoj književnosti - ali i da čujete pesme nekoliko mladih pesnikinja koje će nakon razgovora čitati svoju poeziju. Početak je u 19 časova. 

Sreda, 10. april

Stand up show Ivice Lazanea je u Domu kulture. Ivica Lazaneo će vas nasmejati svojim prvim solo nastupom "Šta ti misliš sa svojim životom?". Ulaz je 900 dinara, a početak u 20 časova. 

Unleashed Cooperation nastupa u CK13. Unleashed Cooperation je džez kvintet iz Poljske, koji na jedinstven način istražuje različite koncepcije muzičkog izraza. Ideje koje stoje iza grupe su žanrovska otvorenost i sloboda, a ime benda odražava fascinaciju prema različitim muzičkim stilovima. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Stand up show Jelene Radanović je u London pubu. One woman show „Humor kao koncept“ je četvrti specijal najbolje komičarke sa prostora Srbije i Balkana, možda najneobičnije žene koju ste ikada videli, jer ona je kombinacija skromnosti i otrovnih komentara na koje svako mora da se nasmeje. Ulaz je 700 dinara, a početak u 20 časova.

Četvrtak, 11. april

Atomsko sklonište nastupa u Domu kulture. Početak je u 21 čas.

Red Hot Chili Peppers Real Tribute Bend nastupa u Gerili. Očekuje vas live nastup i izvodjenje hitova jednog od najpopularnijih rock bendova! Karte u pretprodaji su 600 dinara, a na ulazu 800 dinara. Početak je u 22 časa.

Petak, 12. april

Koncert ,,Jedan dan - drugi dan” vokalnog sastava "res miranda" je u Svilari. Na koncertu će biti izvedene numere sa istoimenog albuma vokalnog sastava ,,res miranda” u izdanju udruženja (Re)konekcija. Osim poznatih numera, publika će imati priliku da čuje i mnogo toga novog - između ostalog i premijerno izvođenje kompozicije “Jedan dan - drugi dan” Dorotee Vejnović, pisane posebno za ovaj sastav. Ulaz je slobodan, a početak u 20 časova.

Stand up show Gorana Vinčića je u Maloj dvorani SPENS-a. Goran Vinčić rasprodao je kultnu dvoranu Lisinski u Zagrebu, Dom sindikata u Beogradu i Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu. Prošli put mnogi su ostali bez karata i zato dolazi sada u malu dvoranu SPENS-a. Cene karata su od 1400 do 2000 dinara, a početak u 20 časova. 

Rođendan CK13 - 17 godina srčanosti se obeležava u petak, 12. aprila, i subotu, 13. aprila, u CK13. 

Nemeček nastupa u Bulevar booksu. Nemeček je tročlani rok trio koji čine Vedran Živković, Leo Beslać i Borna Maksan. Sa upravo objavljenim drugim poglavljem trilogije albuma Prokletije nastoje da prošire do sad uspostavljeni muzički konceptualni i produkcijski pristup sastava preplićući uticaje žestokog rok zvuka, slovenske simbolike i krautroka. Početak je u 21.30.

Subota, 13. april

Gužva u 16-ercu nastupa u Gerili. Legendarni osječki pank-rok bend “Gužva u 16-ercu” ovih dana proslavlja veliki jubilej 30 godina postojanja i rada! Na tom nastupu će promovisati svoj novi, četvrti po
redu, studijski album “Smrtonosni zadah” sa kog će izvesti nekoliko novih pesama, a ostatak repertoara će činiti najznačajnije pesme iz svih perioda njihove karijere! Ulaz je 1000 dinara, a početak u 22.30.

Ničim izazvan nastupa u Domu kulture. Ničim izazvan su od svojevrsne pop senzacije postali jedan od glavnih nosilaca ovdašnje muzičke scene. Njihovi koncerti su idealna prilika za ples, horsko pevanje i iznad svega odličan provod uz brojne hitove poput pesama O tebi, Trideset, Rekla je, Da li želiš, Pusti ljubav ili Bilo gde… Cene karata su od 1500 do 2000 dinara, a početak u 21 čas. 

Gypsy Jazz Night je u Zenit booksu. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Green Love festival je na Novosadskom sajmu. Povodom još jedne velike proslave 15 godina Green Love festivala, brazilska lepotica i svetska tehno senzacija Fernanda Martins, deliće binu sa domaćim zvezdama rejv scene, to su Miloš Vojović, Filthy Kid i Bojana Kocić. Ulaz je 1.200 dinara, a početak u 22 časa.

Andrey Pushkarev vrti u Tunnelu. Poznat po beskompromisnoj posvećenosti muzici, maratonskim vinyl setovima, dubokom i melodičnom zvuku, Andrey Pushkarev jedno je vodećih andergraund imena već skoro tri decenije. Deep dub, techno i hypno ritmovi preuzimaju mrak. Ulaznice u pretprodaji su 1.200 dinara, a na ulazu 1.500 dinara. Početak je u 23 časa. 

Nedelja, 14. april

Stand up show Razgibavanje je u Gerili. Nastupaju Marko Stepanović i Srđan Jovanović. Ulaz je 1.000 dinara, a početak u 20.30.

Stand up show Srđana Dinčića je u SNP-u. Na programu je Srđanov najnoviji, šesti specijal „Merkur beskućnik“. Ovaj show je premijerno izveden na 13. StandUpFestu u Beogradu i 2. StandUpFestu u Novom Sadu u oktobru 2023. Ulaz je 1.500 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo