...
TRENUTNO16:45 - 17:00Tehnologija

Kultura

Nedeljni vodič od 5. do 11. februara

04.02.2024.

Sačuvajte energiju, jer vas ove nedelje u Novom Sadu očekuje mnogo dobrih žurki i koncerata.

.

Ponedeljak, 5. februar 

Predstava "Pod istim krovom" igra se u Ujvideki Szinhazu. Predstava je rađena po istoimenoj knjizi i istinitoj priči u kojoj je kroz uporedne dnevničke zapise prikazan suživot nemačke porodice i migranta iz Sirije. Cena karata nije navedena, a početak je u 19 časova.

Radionica "Savremeni onlajn alati za predavanje engleskog jezika" održava se u American corneru. Tokom radionice, učesnici/ce će upoznati tri različite onlajn alatke koje se mogu koristiti u učionici za organizovaniji i zabavniji proces učenja koji vode učenici. Prijave su na https://docs.google.com/.../1rv4HbAVgoU51u.../edit, a početak je u 18 časova.

Utorak, 6. februar 

Stand up veče novog teksta je u Gerili. Nastupaju Stefan Vilimonović, Dušan Varničić, Nebojša Grujić i Žarko Medar - Cuba. Upad je 500 dinara, a početak u 20.30. 

Sreda, 7. februar 

Novi stand up show Nikole Radojlovića "Produžena neprijatnost" je u London pubu. Ako ste ljubitelj Nikolinog humora, uživaćete u novim crnim forama, a isto će se desiti i ako niste ljubitelj, tako da ste osuđeni na dobar provod, kažu organizatori. Upad je 700 dinara, a početak u 20 časova.

Četvrtak, 8. februar 

Texas Flood nastupa u Lazinom teletu. U svojoj dosadašnjoj karijeri Texas Flood je imao preko 1.000 nastupa, od kojih je većina bila u klubovima u Beogradu, Srbiji i zemljama u regionu, ali i na mnogim važnim festivalima. Upad je 400 dinara, a početak u 22 časa.

Del Arno Band nastupa u Domu kulture. Del Arno Bend nije sa obale reke Arno i ne ispravlja krivi toranj u Pizi, ali spaja ljude dobre volje svih regeneracija sa ritmom koji lomi kukove i privlači na igru i ples do trećeg sveta i nazad. Jovan Matić i Dab iza sebe imaju 38 godina staža, pet albuma, tri kompilacije i jedan box set. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 21 čas.

Feel Good Inc. žurka je u Gerili. Na repertoaru su strani i domaći izvođači: Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Linkin Park, Arctic Monkeys, The Neighbourhood, Coldplay, Green Day, Lenny Kravitz, Audioslave, Gorillaz, Evanescence, Oasis, The Smiths, Placeho, Blur, The Cure, RATM, Radiohead, EKV, Obojevi Program, Partibrejkers, Darkwood Dub i mnogi drugi. Prvih sat vremena karte su 300 dinara, a nakon toga će biti 400. Početak je u 21 čas.

Petak, 9. februar 

Norveška Šuma nastupa u Bulevar booksu. Norveška Šuma je bend iz Novog Sada, osnovan 2013. godine. Iza sebe imaju samostalno izdat EP "Mi, stranci", kao i album "Nebo". Karte su 600 dinara, a početak je u 21.30.

Monodrama Sandre Silađev "Dejt" igra se u Pozorištu mladih. Ovog puta Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen “dejt” se ne pojavljuje. Olivera dakle čeka. Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na večnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vreme i doji bebu i ide na posao? Cena karata nije navedena, a početak je u 19.30.

999999999, Synsane i Acor "vrte" na Novosadskom sajmu povodom 15. rođendana Green Love festivala. Karte su 2.500, a početak je u 22 časa.

Yox, Nabod i War Engine nastupaju u CK13. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Žurka Yugostalgija je u Gerili. U pitanju je je specijalno veče u kome dominira muzika sa ovog podneblja, pa ćete pored mnogih izvođača koji su obeležili osamdesete imati prilike da čujete selekciju guilty pleasure hitova sa početka 2000-tih. Karte su prvih sat vremena 300 dinara, a nakon toga će biti 400. Početak je u 21 čas.

Tijana T i Vlada Janjić "vrte" u Tunnelu. Bilo da pušta u ponoć ili 6 ujutru, u sumraku ili svitanju, u malim klubovima ili na velikim binama, Tijana T se povezuje sa publikom i selektuje muziku koja donosi neverovatnu razmenu energije. U mrak stiže i jedna od najuticajnijih ličnosti srpske klupske scene Vlada Janjić. Karte su u pretprodaji 1.000 dinara, a nakon toga će biti 1.200. Početak je u 23 časa.

Subota, 10. februar 

Kristali nastupaju u Bulevar booksu. Kristali su kultni beogradski pop rok bend, koji je uvek insistirao na pozitivnoj energiji i optimizmu. Uz pregršt hitova u svojoj dugogodišnjoj karijeri, Kristali i dalje sviraju i stvaraju, jer ih pokreće ljubav. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 21.30.

Huba Buba žurka je u Gerili. Puštaće se Britney Spears, Avril Lavigne, ABBA, Queen, 50 Cent, Madonna i mnogi drugi. Karte su 600 dinara, a na ulazu će biti 800. Početak je u 21 čas.

Z++ i Kendi nastupaju na Novosadskom sajmu. Treper, autor i producent Z++, jedan je od najperspektivnijih izvođača savremene hrvatske i regionalne scene, koji je doneo nov pristup trap zvuku. Na YouTube-u milionske preglede beleže njegove pesme "Kabriolet", "Ljeto već je gotovo", "Adrenalin", "Magija" i "Tajna". Karte su 1.500 dinara, a početak je u 21 čas.

Kurwabanda i Logička Greška nastupaju u CK13. Kurwabanda vam neće svirati cajke, već glasni garaž-pank koji godi, a dobrom žurkom, time se vodi. Logička Greška je bend iz Beograda nastao krajem 2017. godine. Čine ga Matija Savković kao vokal i ritam gitara, Aleksa Spiridonovski za bubnjevima, Ana Perišić solo gitara i Marko Tomić na basu. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Guilty pleasure žurka je na Spensu. Očekuje vas još više treša, hitova i pozitivne energije, kažu organizatori. Karte su 600 dinara, a početak je u 21 čas.

Ukratko Štef i SNB nastupaju u AKC Disco, u Beočinu. Ukratko Štef je punk-ska bend iz Pančeva. Postoje od 2011. godine i iza sebe imaju jedan album objavljen 2018. SNB (Skupljeni na brzinu) je punk bend iz Novog Sada, nastao u Novom Kneževcu 1995. godine. Prvi album "Provincijalna urbanizacija" izdaju 2000. godine, nakon toga EP "Slep i gluv" 2016, a drugi album pod nazivom "Brzopletost" 2018. godine. Upad je na donaciju, a početak je u 21 čas.

Nedelja, 11. februar 

Stand up show "Muško-ženski odnosi" je u Gerili. Nastupaju Žarko Medar - Cuba, Nebojša Grujić, Dušan Varničić i Mariana Aranđelović. Upad je 800 dinara, a početak u 20.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Tehnologija
  • 17:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo