...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 29. jula do 4. avgusta

28.07.2024.

Početak avgusta obeležiće koncerti, žurke, filmske projekcije i 63. Novosadski noćni bazar.

.

Ponedeljak 29. jul

Art bioskop CK13: ciklus filmova posvećen jugoslovenskim ljubavnim dramama iz 60-ih godina 20. veka koji će se pod nazivom "Zagreb-Beograd-Skoplje" održati od ponedeljka 29. jula, do srede, 31. jula. U okviru ciklusa prikazaće se tri filma koja se bave gradom i međuljudskim odnosima a u kojima je romantični odnos između troje ljudi postavljen kao osnova filma. Na program su sledeći filmovi: ponedeljak 29. jul "Rondo" Zvonimir Beković, utorak 30. jul "Čudna devojkaJovan Živanović i sreda 31. jul "Memento" Dimitrie Osmanli. Sve projekcije počinju u 21 čas, a ulaz je besplatan. 

D.R.I., Toxic Holocaust i Take Offense sviraju u SKC Fabrici. Tačno godinu dana nakon njihovog gostovanja u Fabrici legende crossover thrash metal scene D.R.I. se vraćaju na isto mesto da nezasite fanove ponovo protresu svojim maestralnim setom i presekom hitova iz svih perioda bogate karijere. Posebna poslastica stiže za sve mlađe pobornike oštrog i surovog thrash metala, Toxic Holocaust se vraćaju u Srbiju nakon dugo vremena i sa sobom donose prepoznatljiv duh američke underground metal scene. Crossover thrash mašinerija Take Offense će isto veče protresti temelje Fabrike i prirediti odličnu uvertiru za ovo unikatno veče. Ulaznice na dan koncerta su 4000 dinara, a početak u 20 časova.

Sreda 31. jul

Soul O'Clock ponovo u Lazinom Teletu! Soul O' Clock je duo iz Novog Sada nastao 2021. godine. Čine ga Milan Knežević (vokal, gitara i perkusije) i Ivan Davidović Fikt (saksofon i perkusije). I ovom prilikom sa njima će bubanj svirati Stefan Rokvić. Repertoar sadrži širok spektar obrada soul, blues i indie zvuka. Na njemu se nalaze Michael Kiwanuka, Leon Bridges, Black Pumas, Kaleo, BB King, James Brown, Gnarls Barkley, Prince, Leonard Cohen, Eric Clapton, Elvis i mnogi drugi. Takođe tu je i par autorskih iznenađenja. Ulaz je 400 dinara, a početak u 22 časa.

Četvrtak 1. avgust

KillKevin nastupaju u Lazinom Teletu. Rock, grunge, hard rock i metal hitovi koji su odsvirani sa stavom i stilom i odličnim vokalom pokrenuće nas da skačemo i da četvrtak provedemo puni pozitivne energije!
Ulaz je besplatan, a početak u 22 časa.

Anime Semafor party je u KC Labu. Pripremite se za nezaboravnu noć punu hitova koji su obeležili naše odrastanje uz Katy Perry, Lady Gagu, Britney Spears, Rihannu kao i mnoge druge! Takođe vas čeka najbolja muzika iz omiljenih anime serija kao što su Naruto, Princeze Sirene, Jujutsu Kaisen, Attack On titan, Tokyo Ghoul, Jojo, Mjau Mjau Mackice, Chainsaw Man, Bleach, i još mnogo toga. Upad je 250 dinara, a početak u 19 časova. 

Petak 2. avgust

63. Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Očekuju vas mali proizvođači prehrambenih proizvoda, rukotvorine, umetnine, nakit, aksesoari i prirodna kozmetika. Na drugoj strani bazara, preko puta ulaza u Arhiv Vojvodine, opet ćemo otvoriti kreativnu zonu za decu i odrasle koji se tako osećaju. Biće naravno i odlične muzike! Početak je u 18 časova.

DJ crew Neon Broadcast dolazi u KC Lab. Njihov muzički izbor je eklektična mešavina
newretrowave, italo disco, outrun, 80’s synthpop, french touch, synthfunk-a i kreće se od najnovijih hitova do samih korena elektronske muzike! Nastup će upotpuniti video rad na temu synthwave-a, osamdesetih, i svega što vam može pasti napamet kada na to pomislite. Početak je u 18 časova.

Subota 3. avgust

Love like blood dark žurka održava se u Rusinskom kulturnom centru. Za fanove osamdesetih, devedesetih i modernog dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowave.... Pravi oldschool DARK PARTY - sa akcentom na borbu mračne gitarske vs. elektronske muzike, kao i novo vs. staro! Ovo je žurka koja postoji već 20 godina. Ko je bio - zna šta da očekuje! Početak je u 21, ulaznica 300 dinara.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Više od pedeset filmova na 22. Filmskom frontu

Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma Filmski front počinje u četvrtak 24. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada i trajaće do…

.

Nedeljni vodič od 21. do 27. oktobra

Dobro se spremite za ovu nedelju jer vas očekuje veliki broj zanimljivih muzičkih događaja.

.

Nedeljni vodič od 14. do 20. oktobra

Žurke, koncerti, festivali... Sve što treba da razbije dosadu ove nedelje u Novom Sadu je spremno!

.

Short Reports objavili prvi studijski album "Vožnja"

Novosadski duo Short Reports, koji je nedavno objavio novi singl i spot "Stvari", ovih dana predstavlja prvi studijski album "Vožnja". Album…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. oktobra

U narednoj nedelji očekuje nas bogat kulturni i muzički program u Novom Sadu.

.

Kako su naučnici postali TikTok zvezde i približili nauku mladima

Stara poslovica kaže: "Ako neće Muhamed bregu, onda će breg Muhamedu". Možda je upravo ova izreka inspirisala naučnike širom sveta…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo