...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 28. avgusta do 3. septembra

27.08.2023.

Kraj avgusta i početak septembra donose nam dosta zanimljivih događaja u vidu festivala, žurki i koncerata.

.

Ponedeljak, 28. avgust 

Izložba Isidore Fićović pod nazivom "I am in a New Now" otvara se u SULUV galeriji. Izložba predstavlja proces promišljanja relacije odnosa prošlost – sadašnjost – budućnost, kroz oko sadašnjeg trenutka reflektujući ključne rečenice: "duh se širi kao svetlost misli" i "ako ne kažeš šta osećaš, ostaćeš bez srca." "I am in a New Now" preispituje šta je to što čini ili pravi razliku, a stoji između dva sveta, između toplog i hladnog, u vremenu veštačke inteligencije i savremenog načina kreiranja nove realnosti. Otvaranje je u 20 časova, a izložba može da se pogleda do 8. septembra.

Trodnevni ciklus filmova Alena Delona održava se u CK13. Prikazivaće se "U zenitu sunca", "Crveni krug" i "Bazen". Ulaz na sve projekcije je besplatan, a početak je u 20.30.

Međunarodni foto festival "24. Kadar" održava se u kulturnoj stanici Barka. Tokom dva dana očekuju vas radionice na temu portret i fotografska kompozicija. Početak je u 17 časova.

Utorak, 29. avgust i sreda, 30. avgust 

Predlažemo odlazak u bioskop ili pozorište. 

Četvrtak, 31. avgust 

Događaj "Zadnji dan leta" je u Škripi. Muziku bira Scarrleth, očekujte sintove i stihove zbog kojih ćete naručiti još jedno piće ili poslati poruku kome ne treba. Pa onda naručiti još jedno piće.Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova.

Četvorodnevni 21114 Film fest održava se na nekoliko lokacija na Novom naselju. Osim na kulturoj livadi, lokaciji budućeg Kulturnog centra Novo naselje (Bate Brkića 34), filmske projekcije održaće se u novonaseljskom parkiću "Među brezama" (Bate Brkića 24 sa dvorišne strane), livadi prekoputa Gerontološkog centra (Bate Brkića 36, kod objekta Gradskog zelenila), kao i prijatnom ambijentu poznate novosadske picerije "Alo". Otvaranje je u 19 časova.

Trodnevni Pasaž fest počinje u Zmaj Jovinoj 22. Imaćete priliku da iskusite vizuelnu, pozorišnu, muzičku, književnu, kao i multimedijalnu umetnost. Pored toga, biće organizovana serija tribina, kao i promocija publikacija, a s obzirom da je ovogodišnji slogan festivala "OTVOREN ZA SVE" jedan deo festivalskog sadržaja posvećen je i inkluzivnim umetničkim formatima. Otvaranje je u 19 časova.

Besplatna radionica sa fizioterapeutom "Kako da sedite pravilno" održava se u American corneru. Naučićete sve o rizicima lošeg držanja, ali i šta treba da uradite kako biste poboljšali kvalitet svog fizičkog zdravlja. Prijave su na https://forms.gle/B9RufVX6LtjMaL159, a početak je u 16 časova.

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleski, ruski, nemački, španski i italijanski. Početak je u 20.30.

Petak, 1. septembar 

Saša Ogorodnikov i Marshall Fishwick nastupaju u CK13. Saša je nekada svirao noise-rock sa svojim ukulele i pedalama gitare, ali sada na scene vrišti uz mračne i stare elektronske ritmove. Marshall Fishwick je projekat elektronske muzike Nikite Rotekera. Oličava spoj euforične melanholije i nostalgije za neostvarenim, predstavljen kroz rezonantne ritmove i eterične melodije. Ulaz je na donaciju, a početak je u 20 časova.

Događaj "Friday After Work" je u Gorskom smešku. Za muziku je zadužen DJ Patrick Thomas. Ulaz je besplatan, a početak je u 17 časova.

Subota, 2. septembar 

Žurka Jugoslovenka održava se u Beer gardenu, na Štrandu. Spremite grlo za pevanje i noge za plesanje, a na repertoaru će biti Dino Dvornik, EKV, Haustor, Denis & Denis, Idoli, Bebi Dol, Partibrejkers, Prljavo Kazalište, Oliver Mandić, Đavoli, Bajaga, kao i nove snage poput Nipplepeople, Buč Kesidi, SevdahBaby, MVP, Irie FM, Z++, Artan Lili... Karte su 600 dinara, dok će na dan žurke biti 800. Početak je u 20 časova.

Cross Atlantic Trio nastupa u Sinagogi. Ansambl donosi mladalačku energiju i svež inventivni pristup repertoaru klasične gitare. Njihov jedinstveni način kombinovanja klasične tradicije sa kontrastnim stilovima savršeno odražava njihove komplementarne muzičke sposobnosti i ličnosti. Svaki član C.A.T. diplomirao je sa odličnim uspehom na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču 2022 godine. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova.

Disznotor i Disvladislav nastupaju u CK13 u okviru zagrevanja za festival Ekoslavija. Disznotor sviraju apokaliptični psihodelični hardkor pank, a Disvladislav punk grind crust powerviolence sa specifičnom novosadskom aromom. Upad je dobrovoljni prilog, a početak je u 21 čas.

Silent party je u KC Labu. Kao što sigurno znate, na silent žurki ćete moći sami da izaberete DJ-eve koji će nastupati istovremeno na dva pulta. Jednostavno promenite kanal na svojim slušalicama i tako ćete, shodno svom raspoloženju, uživati uz pop i rok hitove svih dekada ili najsvežije r 'n' b, trap, rap i drill bitove. Karte su u pretprodaji 400 dinara, a na dan žurke iznosiće 500. Početak je u 20.30.

Nedelja, 3. septembar 

Žurke Jutro i Retrohitlist, kao i nastup DJ Matinee, očekuju vas u klubu The End. Đuskaće se uz osamdesete, devedesete, retro, modern, probranu domaćicu, preko diska i Evrovizije, pa sve do Maneskin, Tame Impale, The Weeknd... Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Muzičko nasleđe dvehiljaditih: temelj savremenog zvuka

U poslednje vreme definitivno prisustvujemo rivavjlu muzike dvehiljaditih, a najbolji dokaz za to je sve veći broj tematskih žurki koje…

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. juna

Nekoliko dobrih koncerata očekuje nas sledeće nedelje u Novom Sadu, ali i novo izdanje "Iluzija slobode" u Bečeju i šesti…

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. juna

Prve nedelje juna očekuju vas koncerti, žurke, 61. Novosadski noćni bazar, Is This It? festival i mnogi drugi interesantni događaji.

.

Nedeljni vodič od 27. do 2. juna

Poslednje nedelje juna očekuje vas gomila super događaja.

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. maja

Novi Sad ove nedelje nudi interesantan niz događaja, uključujući koncerte, filmske projekcije, promocije, predstave i žurke koje ne smete propustiti.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo