...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 27. novembra do 3. decembra

26.11.2023.

Poslednja nedelja novembra donosi nam dosta kvalitetnih koncerata, a tu su još žurke, stand up nastupi i drugi događaji.

.

Ponedeljak, 27. novembar 

Koncert pod nazivom "Future tradition" održava se u Eđšegu. Nastupa kvintet i hor udruženja Seniori. Koncert obuhvata 10 pesama koje izvodi hor uz pratnju i dve pesme instrumentalnog karaktera. Početak je u 20 časova.

Work & Travel info miting je u American corneru. Ovaj događaj je savršena prilika da čujete iskustva prethodnih učesnika, dobijete savete za prijavu i saznate kako da maksimalno iskoristite svoje leto u Americi. Početak je u 19 časova.

Koncert "Holivud u Srbiji" održava se u Sinagogi. Nastupa Srpski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Amerikanke Džejn Braun. Biće izvedena muzika iz filmova kao što su Titanik, Jadnici, Pirati sa Kariba, Indijana Džons, Šindlerova lista, Nemoguća misija i mnogi drugi. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 20 časova.

U okviru čitalačke radionice u CK13 diskutuje se o drami "Lutkina kuća" Henrika Ibzena. Prijava za radionicu je na https://docs.google.com/.../1FAIpQLScEQN46jft.../viewform..., a početak je u 18 časova.

Utorak, 28. novembar 

Laibach nastupa u SNP-u. Sastav u Novi Sad dolazi u okviru evropske turneje pod nazivom "Love is Still Alive", na kojoj predstavlja istoimeni projekat. Ovaj projekat je nedavno objavljen na vinilu i CD-u. Reč je o materijalu koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije, "Iron Sky - The Coming Race" za koji je grupa Laibach pripremila originalnu muziku. Uz to, grupa će predstaviti odabrane numere sa svojih nedavno objavljenih albuma, uključujući neke starije pesme sa svojih predstojećih projekata i set Laibach klasika, koji se protežu od ranih 80-ih do danas. Karte su 2.900 dinara, a početak je u 20 časova.

Radionica šivenja i krojenja održava se u kulturnoj stanici Barka. Imaćete priliku da naučite nove veštine, upoznate stručnjake iz različitih oblasti ručnog rada i razmenjujete ideje s istomišljenicima. Početak je u 18 časova.

Sreda, 29. novembar 

Stand up show "Best of karijere" Srđana Dinčića održava se u London pubu. Srđan Dinčić provešće vas kroz najbolje fore iz svoje dvanaeastogodišnje karijere. Upad je 1.100 dinara, a početak u 20 časova.

Stand up show "Muško-ženski odnosi" je u Gerili. Nastupaju Srđan Slijepčević, Nebojša Grujić, Žarko Medar- Cuba, Mariana Aranđelović i Ivan Tomić. Upad je 800 dinara, a početak u 20.30.

Stand up show Majka Frenklanda je u KC Labu. Sa priznanjima iza sebe, Majkl je krasio talase britanskog radija i televizije, pokazujući svoju komičnu briljantnost široj publici. Nastupao je u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Mađarskoj, Španiji, Italiji, Luksemburgu i Americi. Upad je 1.000 dinara, a početak u 20.30.

Četvrtak, 30. novembar 

Nikola Vranjković nastupa u Pozorištu mladih. "Bice ovo malo drugačiji koncert od onih koje smo svirali poslednjih godina u Novom Sadu iz prostog razloga što već dugo nismo svirali sedeći koncert. Sviraćemo više laganih pesama sa akustičnim gitarama i nekoliko pesama srednjeg tempa koje retko izvodimo. Nešto slično smo letos uradili u Beogradu na koncertu u Botaničkoj bašti", kaže Vranjković. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 20 časova.

Vibe fusion žurka je u Gerili. Puštaće se Elitni Odredi, Klinac, Senidah, Ludi Srbi, In Vivo, The Weeknd, Pop Smoke, Kanye West, David Guetta, Pitbull, Rihanna, 30zona, Z++, KUKU$, Tam, Bekfleš i mnogi drugi. Ulaz je besplatan, a početak je u 21 čas.

Međunarodni sajam turizma održava se od 30. novembra do 2. decembra na Novosadskom sajmu. Do sada su prijavljeni učesnici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Indije, Nepala i Kameruna. Među njima je i nekoliko udruženja kao što su YUTA - Nacionalna asocijacija turističkih agencija, UTAS - Udruženje turističkih agencija Srbije, UB - Udruženje banja Srbije, Udruženje turističkih vodiča Srbije, FIJET Srbija - Udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu. Otvaranje je u 10 časova.

Trio DIDU nastupa u kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski". Članovi trija Miloš Miketić (flauta), Nevena Majdevac (oboa) i Maša Babić (klavir) su se okupili u želji da nastupaju i prezentuju program domaćih autora za ovaj sastav. Prvi nastup trija i program "Satirova svirala" je podržao prošle godine SOKOJ, a ove godine su program "Ponoćni razgovori" delom sastavili uključujući i kompozicije inostranih kompozitora sa namerom da prošire repertoar. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova.

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleskom, ruskom, nemačkom, španskom i italijanskom. Početak je u 20.30.

Petak, 1. decembar 

Obojeni Program i M.O.R.T. nastupaju u Fabrici. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 20 časova.

Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Očekuje vas više od 200 malih proizvođača prehrambenih proizvoda, rukotvorine, umetnine, nakit, aksesoari i prirodna kozmetika. Početak je u 17 časova.

Amy Winehouse tribute bend Amy's House nastupa u Domu kulture. Amy's House je nastupao na najzvučnijim klupskim binama i festivalima u Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Promo karte su 600 dinara, cena u pretprodaji je 800, a na dan koncerta biće 1.000. Početak je u 21 čas.

Neven, Truexfeeling, Peripetija i Xchokex nastupaju u CK13. Upad za starije od 21 godine je 500 dinara, a za mlađe besplatan. Početak je u 20 časova.

MKDSL i Otto Von Disko "vrte" u Tunnelu. Upad je 1.000 dinara, a početak u 23 časa.

Pop-rock ringišpil žurka je u Gerili. Puštaće se Boney M, Lady Gaga, Britney Spears, P!nk, Black Keys, Icona Pop, Shakira, Outkast, Gala, Bebi Dol i mnogi drugi. Ulaz je besplatan, a početak je u 21 čas.

Ivan Jevtović & Boys and Toys nastupaju u pozorišnom klubu Trema. Na repertoaru se nalazi sve od Michaela Jacksona, preko EKV-a, Dina Dvornika, Olivera Mandića, Partibrejkersa, Bobana Petrovića, do Jamesa Browna, Lennyja Kravitza i Sama Smitha. Upad je 800 dinara, a početak u 22 časa.

Subota, 2. decembar 

Orthodox Celts i Blaža & Kljunovi nastupaju u Fabrici u okviru zimskog Blokstoka. Upad je 800 dinara, a početak u 21 čas.

Sajam kristala, minerala i fosila - Ametrin expo održava s 2. i 3. decembra na Spensu. Kako kažu organizatori, očekuju vas više od 40 izlagača iz Srbije i regiona, predavanja, prodajna izložba, kao i interaktivna radionica za decu. Otvaranje je u 9 časova.

Love like blood dark party je u Matki. Pravi događaj za fanove 80's i 90's zvuka, gitarskih bendova, ebm zvuka, darkwave, goth, post punk, industrial rock i retrowave. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Bohemija nastupa u Bulevar booksu. Ovaj niški soul-spejs-pop-rok sastav povremeno je razigran kao Dejvid Bouvi na "Let's Dance", hitičan kao The Cult na "Electric", srećno-tužan kao Big Star na "Sister Lovers" i neodoljiv kao neki ABBA best of, kažu organizatori. Upad je 600 dinara, a početak u 22 časa.

Surreal nastupa u Gerili. Karte su u pretprodaji 700 dinara, a na ulazu će biti 1.000. Početak je u 21 čas.

Nedelja, 3. decembar 

Motorhead tribute bend The Legacy Of Motorhead nastupa u Lazinom teletu. Kako kažu organizatori, novosadska publika će imati priliku da uživa u dvočasovnom setu legendarnih numera jednog od najkultnijih rokenrol bendova svih vremena. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Pop punk akustično veče sa See It My Way i Always Wrong je u CK13. Dva benda odlučila su da se zajedno osvrnu na svoje korene i prisete "kako je to bilo nekad" sa publikom uz svoj nostalgičan pop punk zvuk. Upad je na donaciju, a početak je u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.  

.

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal…

.

Nedeljni vodič od 15. do 22. jula

Exit je prošao, događaja je značajno manje, ali to ne znači da nema zanimljivih sadržaja.  

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

.

Joker Out i Black Eyed Peas obeležili petak na Exitu

Druge večeri EXIT-a najviše pažnje privuklo je dvoje hedlajnera - pre svega bend Black Eyed Peas čiji je nastup publika…

.

Četvrtak na Exitu: šarenilo i energija festivala

Uvodni dan EXIT-a obeležila je evrovizijska ekipa, dok bi se četvrtak, zvanično prvi dan festivala, nekako mogao staviti pod jednu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo