...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 26. decembra do 1. januara

26.12.2022.

U Novom Sadu vas za doček Nove godine očekuje bogat program, a tu su i brojni drugi događaji koji će vas zagrejati za najluđu noć u godini.

.

Ponedeljak, 26. decembar 

Promocija romana "Klara, Klarisa" Marijane Čanak očekuje vas u Bulevar booksu. Marijana Čanak je završila studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Dvostruka je dobitnica književne nagrade "Laza K. Lazarević" za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku. Kratke priče su joj prevedene na nemački, engleski, albanski i makedonski jezik. Objavila je knjigu proze "Ulični prodavci ulica" (2002), zbirku priča "Pramatere" (2019) i roman "Klara, Klarisa" (2022). Početak je u 20 časova.

Utorak, 27. decembar 

Prodajna izložba radova iz Dnevnog boravka za osobe sa autizmom je u CK13. Cilj izložbe je informisanje šire javnosti o specifičnostima i značaju radnog angažovanja osoba sa autizmom i vidovima podrške koji su ovoj populaciji potrebni da bi se ovaj segment njihovog života kvalitetno ostvario. Sredstva prikupljena od prodaje proizvoda biće namenjena nabavci materijala za radno angažovanje koje će unaprediti kvalitet rada sa osobama sa autizmom. Početak je u 18 časova.

Stand up show Gorana Vinčića Vinče očekuje vas u Gerili. Masivne građe i oštrog jezika, on peva, glumi, priča, recitira, a najviše voli da improvizuje i razgovara s publikom. Ne morate se bojati prvih redova, on će da vas nađe i u poslednjem. Karte su 800 dinara, a početak je u 20 časova.

Promocija romana "Sazrevanje modrica" Danila Lučića održava se u Kulturnom centru Novog Sada. Žanrovska raznolikost i veština u poigravanju formom i karakterima junaka u svakoj od priča čine ovu zbirku nezaobilaznim štivom za one koji od proze traže više od površnog zaokupljivanja mašte i koji književnost vide kao odraz društva. "Sazrevanje modrica" je zbirka priča o traumama i emotivnim ožiljcima. O tome kako se oni stiču i kako se prevazilaze. Ali, Danilo Lučić nam ne daje nikakvo uputstvo, već pred nas stavlja spektar mogućnosti i vodi nas u jednu dinamičnu književnu maskaradu. Početak je u 19 časova.

Novogodišnji koncert duvačkog orkestra "23. oktobar" održava se u Porozištu mladih. Karte su 500 dinara, a početak je u 19.30.

The Beatles tribute bend The Bestbeat nastupa u Gradskoj koncertnoj dvorani. The Bestbeat vas poziva na druženje uz najpoznatije pesme liverpulske četvorke. Kroz repertoar od prvih singlova, izdatih pre tačno šezdeset godina, pa do koncerta na krovu zgrade Apple-a u Londonu. Karte su 1.200 dinara, a početak je u 20 časova.

Promocija knjige "Mica, Beograd i odvratni Britanac" Mirjane Đurđević održava se u Bulevar booksu. Ovim nastavkom kultnog romana "Kaja, Beograd i dobri Amerikanac" Mirjana Đurđević nas vraća u posleratni Beograd gde gospođa Mica Đurđević, poznata predratna književnica, životari svoje treće doba na tavanu sopstvene kuće, jer su je oslobodioci oslobodili i viška stambenog prostora. Početak je u 19 časova.

Sreda, 28. decembar 

Koncert u čast Vlade Divljana održava se u Gradskoj koncertnoj dvorani. Gost večeri biće Zdenko Kolar, basista VIS Idoli i Divljanov višedecenijski prijatelj i saradnik. Karte su 1.200 dinara, a početak u 20 časova.

Lucid Vibrations nastupa u KC Labu. Osluškujući rezonance drugih dimenzija, lutajući kroz sopstvene terase svesti, on sinhronizuje jazzy house pravce na univerzalnom astralnom panelu u kom sve poznato prestaje da postoij i nemoguće se ostvaruje. Specifičnom kombinacijom različitih frekvencija, kao i šarenih ritmova, njemu polazi za rukom da aktivira astralni portal koji lansira njega i njegovu publiku u transcendentalno stanje uma i tela sa posledičnom katarzom. Upad je 200 dinara, a početak u 20 časova.

Libercuatro tango ensemble nastupa u Sinagogi. Publici će predstaviti program "Neki novi tango" baziran na savremenim tango kompozicijama Juliana Peralte, Elbi Olalle i Eduarda Lombarda, ali i popularnim "ljubićima" koje smo imali priliku da čujemo u filmovima "Visoke potpetice" Pedra Almodóvara, "Tango" Carlosa Saure i "Historia de un amor" Roberta Gavaldóna. Naravno, kompozicije Astora Piazzolle su nezaobilazni deo svakog programa. Cena karata nije navedena, a početa je u 20 časova.

Promocija romana Uglješe Šajtinca "Koljka i Sašenjka" održava se u Bulevar booksu. Uglješa Šajtinac napisao je neobičnu i nesvakidašnju knjigu u kojoj se pripoveda o savremenoj banatskoj svakodnevici, u kojoj se u svesti dvoje junaka neprestano ukazuju dve privilegovane figure. Jedna je iz intimnog okruženja, nedavno preminuli rođak Koljka, iza koga su ostale stvari i uspomene. Drugo je Sašenjka, u kome čitaoci odmah prepoznaju velikog ruskog pisca Aleksandra Puškina. Iako odsutni iz stvarnosti, i Koljka i Sašenjka su deo razgovora, ličnih i čitalačkih iskustava, oni prema kojima se meri svakodnevni život. Početak je u 19 časova.

Četvrtak, 29. decembar 

Veliki sajam antikviteta održava se u Fabrici. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju s ponudom slika, satova, starih predmeta, monografija, knjiga, kao i ostalih predmeta i objekata koji su zaokupili pažnju kolekcionara i ljubitelja antikviteta. Ulaz za posetioce je besplatan, a za izlagače se učešće naplaćuje 500 dinara po štandu. Oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl jovangvero@yahoo.com. Početak događaja je u 9, a trajaće do 17 časova. 

Gipsy Mafia, KPAX! i Najgori lik ikada sviraju u CK13. Sav prihod od koncerta biće iskorišten za opremanje novog Doma B612. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Akustična svirka Nemanje Velimirovića očekuje vas u Fridi. Nemanja Velimirović (E-Play, Short Reports) je muzičar/producent sa dugom istorijom u mnogim domaćim autorskim bendovima, a na ovakvim one man akustičnim svirkama tuđe pesme izvodi na sebi svojstven način i u svrhu čiste zabave. Upad je 200 dinara, a početak u 20 časova.

"drumbooty" nastupa u KC Labu. "drumbooty" je novi autorski projekat najtraženijeg bubnjara sa naših prostora Peđe Milutinovića. Ovaj sastav karakteriše energična i melodična fuzija džeza, elektronike, hip hopa i fanka. Bend je osnovan 2020. godine nakon izlaska Milutinovićevog prvog albuma "Veritas Vincit" za Orenda records iz Los Anđelesa, na kome su učestvovale svetske zvezde poput David Binneya, Ron Warburga i Pere Krstajića. U bendu su Luka Ignjatović na saksofonu, Bojan Cvetković i Stevan Milijanović na klavijaturama i Akoš Forgač na basu. Cena karata nije navedena, a početak je u 21 čas.

Sunshine nastupa u Domu kulture. Nakon izuzetno uspešne letnje sezone, bend koji je 90-ih godina pokrenuo pravu muzičku revoluciju na našim prostorima vraća se u klubove i klupsku priču. Upad je 1.200 dinara, a početak u 21 čas.

Language exchange club održava se u Radio cafeu. Kako kažu organizatori, vežbaćete jezike sa ljudima iz celog sveta, steći nove prijatelje i odlično se zabaviti. Početak je u 20 časova.

Ansambl novosadske Rock opere vas vodi na putovanje kroz najveće hitove Queena, u simfonijskoj verziji sa instrumentalnim i vokalnim solistima u SNP-u. Imaćete priliku da čujete kako zvuče "Innuendo", "Radio Ga Ga", "Another One Bites The Dust", "Barcelona", "I Want Tt All", "Somebody To Love", Don’t Stop Me Now", "Hammer To Fall", "I Want To Break Free", "Bohemian Rhapsody" i mnogi drugi hitovi u simfonijskoj verziji. Karte su 2.000 dinara. Zbog velikog interesovanja, Queen simfoniju ćete imati priliku da poslušate 30. i 31. decembra.

Petak, 30. decembar 

Treći Fenseraj ukusa održava se na Detelinarskoj pijaci. Manifestacija Fenseraj ukusa je mesto okupljanja ljubitelja najlepših i najzanimljivijih ukusa domaćih proizvoda od malih i srednjih proizvođača. Početak je u 18 časova.

Šlagvort nastupa u pozorišnom klubu Trema. Šlagvort je novosadski vokalno-instrumentalni sastav čiji su članovi mladi glumci Pozorišta mladih kao i iskusni novosadski muzičari. Izvode muziku iz poznatih domaćih i stranih filmskih ostvarenja poput "Lion King", "James Bond", "Hair", "Moulin Rouge!" do "Balkan ekspres", "Nacionalna klasa", "Toma"... Upad je 800 dinara, a početak u 22 časa.

Mostar Sevdah Reunion nastupa u Fabrici. Mostar Sevdah Reunion je projekat koji, uprkos svim borbama, nastavlja svoju misiju koja je započeta daleke 1998. godine, a misija je predstavljanje sevdaha, autohtonog muzičkog izraza našeg kraja. Polovinom novembra bend je objavio novi album pod nazivom "Lady Sings The Balkan Blues" na kom se nalazi 11 numera, koje će moći da se čuju i na koncertu u Fabrici. Karte su 1.500 dinara, a na dan koncerta iznosiće 1.800. Početak je u 21 čas.

Cover bend Tragovi Prošlosti nastupa u Domu kulture. Ako tražite dobar provod, ako želite da u najboljem raspoloženju ispratite staru godinu i pripremite se za najluđu noć, ne smete propustiti nastup cover benda Tragovi Prošlosti. Upad je 500 dinara, a početak u 22 časa.

Deep Steady nastupa u Zenit booksu. Deep Steady je novosadski ska/jazz bend koji svira jedinstvenu verziju old school instrumentalne muzike začinjene groovy ska, reggae, jazz i calypso ritmovima, kao i kreativnim improvizacijama. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

SLONZ nastupa u Bulevar booksu. SLONZ, pobednik Demofesta, jedan od najboljih mladih bendova, tročlana ekipa koja svojim izuzetnim performansama mnogo doprinosi novom talasu srpske muzičke scene. SLONZ je slonovski graciozan i težak, kakav (rokenrol) treba da bude. Upad je 500 dinara, a početak u 21.30.

Žurka Jugoslovenka je na Spensu. U pitanju je žur svih velikih jugoslovenskih bendova, urbanih muzičkih pokreta, jedan presek scene nekad i sad na ovim prostorima. Spremite grlo za pevanje i noge za plesanje, a na repertoaru će biti Dino Dvornik, EKV, Haustor, Denis & Denis, Idoli, Bebi Dol, Partibrejkers, Prljavo Kazalište, Oliver Mandić, Đavoli, Bajaga, a biće tu i novih snaga poput Nipplepeople, Buč Kesidi, Konstrakta, SevdahBaby, MVP, Irie FM, Z++, Artan Lili i drugih. Karte su 800 dinara, a na dan žurke iznosiće 1.000. Početak je u 21 čas.

Extension, Car Z i Nikolai "vrte" u Tunnelu. Besnik Koshi aka Extenzion promoviše muziku i umetnike širom sveta kroz svoje melodične, deep setove kojima stvara ljubav i sreću u publici. Njemu će se za pultom pridružiti Car Z i Nikolai. Upad je 400 dinara pre ponoći, a 600 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Stardust žurka 80-ih održava se u Gerili. Očekuju vas najveći hitovi iz tog perioda, a ulaz je besplatan. Početak je u 21 čas.

Subota, 31. decembar - doček Nove godine

Novogodišnji žur je u Fridi. Kako kažu organizatori, žur će začiniti odličnom muzikom i preobiljem hitova. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova. 

Gift nastupa u Fabrici. Prvi put za Novu godinu u svom gradu nastupiće trenutno najtraženija koncertna atrakcija, novosadski Gift, uz probran "best of" repertoar, koji uključuje najbolje što ovaj sastav pruža kako kroz svoju autorsku, tako i kroz svetsku muziku, uključujući hitove iz njihovog standardnog repertoara (David Bowie, Depeche Mode, Morrissey, The Cure, Placebo, Suede, Pulp...). Pre nastupa benda Gift, posetioce će svojim izborom muzike zabaviti rezidencijalni DJ Dirty. DJ set će početi u 21 čas, kada će se i otvoriti vrata Fabrike, Gift će nastupati u dva seta, od 22:30 do 00:30, kao i od 01 do 02. Karte su 2.500 dinara.

Balša, 2Much i Dzbog "vrte" u LABaru. Žurka startuje već u 13 časova. Ulaz je slobodan i ne naplaćuje se čak ni uveče.

Doček Nove godine organizuje se u Shamrocku. DJ Sham Rock će biti zadužen za atmosferu. Na repertoaru će se naći domaća i strana muzika za ples od ranih 70-ih, pa do danas. Upad je 1.000 dinara, a početak u 21 čas.

Iva Arifaj & NMNJ, Faktor-X i Runy "vrte" u Tunnelu. Njihova lica smo sretali često, dočekali izlaske sunca uz njihove ritmove, na raznolikim mestima. Krajnje je vreme bilo da se sve ove regionalne face spoje, a ulazak u novu 2023. godinu je pravo vreme za to. Upad je 1.000 dinara pre ponoći, a 1.500 nakon toga. Početak je u 22.30.

M Duo nastupa u Gorskom smešku. M Duo donosi sve novije i starije hitove soul, funk, i jazz muzike propraćene DJ-em u istom žanru. Ulaz je slobodan, a okupljanje je u 19 časova.

Dnevna žurka vas očekuje u Gerili. DJ Aleksandar Mladenović najavljuje nezaboravan provod. Ulaz je slobodan, a početak je u 12 časova.

Novogodišnja žurka očekuje vas u KC Labu. Za dnevnu žurku zadužen je Nofilter (tech house, house i electro), a u Novu godinu vas uvodi ekipa iz šanka sa još punijom listom disco i yugo disco hitova. Karte su u pretprodaji 500 dinara, a na ulazu će iznositi 800. Početak je u 16 časova.

Za doček u Gerili zadužen je DJ Beathoven. Karte su u pretprodaji 1.400 dinara, a na ulazu će iznositi 1.600. Početak je u 21 čas.

Doček se organizuje i u Lazinom teletu. Od 12 časova DJ Vanjanja i DJ Joe će "vrteti" hitove koji će vam pomoći da se lepo zagrejete. Od 20 časova kod DJ pulta stižu DJ Slobodan Jevremović i DJ Joe. Biće diska, popa, šampanjca, đuskanja i konfeta. Ulaz na dnevnu žurku je slobodan, dok je upad za doček 1.000 dinara.

Celodnevna žurka vas očekuje u Rebelrelic klubu. Startuje se u 14 časova, zagreva se uz dobre rokenrol hitove, začinjava sa blues i rockabilly zvucima koje je za vas spremio DJ lokala. Ulaz je slobodan.

Doček pod nazivom "Najjača Nova" održava se na Spensu. Očekuju vas dva stejdža - Guilty pleasure & Vice i Šurenje stejdž. Na prvom stejdžu u toku večeri skače se od hip hopa i repa, r 'n 'b hitova 90-ih, preko Evrovizije i egzotičnih hitova interneta, one hit wondera, nezaobilaznog MTV popa, pa sve do omiljenih domaćih dens numera i svih stvari koje volite, a ne smete da priznate. Na Šurenje stejdžu popularna novosadska organizacija i DJ kolektiv Drop Sensei za Najjaču Novu prirediće devetočasovni Drum & Bass spektakl uz svoje prijatelje - Slink iz Beograda, Baboon iz Novog Sada, Bane iz Sombora, Koturaljke iz Osijeka i Acropolis iz Novog Sada. Karte su 1699 dinara. Početak je u 21 čas. Možete, takođe, doći i na dnevnu žurku od 14 časova, gde je ulaz besplatan.

Kosheen, Stereo MC's, Biesmans, Repetitor, Obojeni Program, Perpetuum Jazzile, Monohrom, Mimi Mercedez i Rođeni nastupaju u Gradiću za zvanični doček koji organizuje EPK. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Nedelja, 1. januar 

Akustični bend Hell'anke nastupa u Casperu za reprizu. Početak je u 21 čas.

Milanko Trifunčević i Fakir "vrte" u Tunnelu. Upad je 500 dinara pre ponoći, a 700 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Repriza Nove godine sa Vlajom održava se u Fridi. Početak je u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo