...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 26. avgusta do 1. septembra

25.08.2024.

Festivali, festivali, festivali...

.

Sreda 28. avgust

Ultimate 80s Party je u Lazinom Teletu. Slušaće se najveći hitovi strane i domaće produkcije svih žanrova koji su obeležili dekadu od '80. do '90. godine. Za mix pultom su Dj Joe i Dj Vanjanja. Ulaz je besplatan.

Old skul hip-hop 80ih i 90ih možete slušati u Škripi. Posle godinu dana, naš prijatelj Šon ponovo bira hip-hop u Škripi ! I to ne onaj na prvu loptu, već nam pravi baš kul i mekanu listu. Želimo da malo osvežimo letnje večeri žanrom koji je nepravedno zanemaren na našem svakodnevnom repertoaru. Neki od izvođača koje ćemo čuti: Run DMC, 3rd Bass, Young MC, Outkast, A Tribe Called Quest, Fugees, De La Soul, Naughty By Nature, Black Sheep, Pete Rock & CL Smooth, DMX... Početak je u 21 čas.

Četvrtak 29. avgust

Počinje 10. po redu 21114 Film fest. Održava se od 29. avgusta do 1. septembra na Novom Naselju. 

Počinje 24. Festival uličnih svirača - Gradić fest. Održava se od 29. do 31. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Povorku ovogodišnjeg Gradić festa predvodiće francuska pozorišna trupa Planète Vapeur performansom “Microcosmos”. Džipsii, IDEM, ZHIVA, Škofja Loka, Ki Klop, JAL, Maršali i VOADO su samo deo izvođača koji stižu na Gradić fest! 

Najbolji rock, metal, rave, alt.rock, nu metal kaver bend Osmi Dan vas očekuje u Lazinom Teletu.  Spremite svoje noge za skakanje i frizure za headbanging! Rammstein, KORN, System of a down, The Killers, Placebo, Pulp, Blur, Rage Against The Machine, Iron Maiden, Metallica, The Prodigy, Fat Boy Slim, Moby... i još mnogo toga! Ulaz je 400 dinara, a početak je u 22 časa. 

Jazz & Sax veče je u Fridi. Ovog četvrtka gostuje Nikola Miloradović koji će za ovu priliku proširiti repertoar od jazz standarda do virtuoznih fusion momenata. Upad je 250 dinara, a početak u 21 čas.

Petak 30. avgust

Space Motion dolazi u klub Tunnel. Space Motion je jedan od najcenjenijih i najtraženijih umetnika elektronske scene današnjice. Melodic, progressive i afro su u njegovim venama, a izdanja koja su ga lansirala u sam vrh Top 100 Beatport liste, prepoznala je i muzička elita. Lokalna podrška stiže od legende novosadske house scene – Dachonija, ali i od Alexa Subba. Očekuje vas još jedna noć za pamćenje na Open Air plesnom podijumu kluba Tunnel. Karte se kreću od 1299 do 2999 dinara, a početak je 23 časa.

Treće izdanje Pasaž festa: Neko nas posmatra se održava u Zmaj Jovinoj 22, Prolaz Milana Mladenovića od 30. avgusta do 1. septembra. 

Subota 31. avgust

ELECTROПОП - brat girl summer žurka se održava u Borisovom ateljeu. Setovi na ovoj žurci su bazirani na dance, synth i pop muzici i miksuju se sa hiphop, rnb i dancehall zvucima i ponekim domaćim ili stranim evergrinom: Doja Cat, Olivia Rodrigo, Shu, Lady Gaga, The Weeknd, Billie Eilish, Dua Lipa, Madonna, Senidah, Sara Jo, Taylor Swift, Ariana Grande, Sajsi MC, Beyonce, Cardi B, Mimi Mercedez, Nicki Minaj... Ulaz je 770 dinara, a početak u 22 časa.

Gypsy Jazz Night je u Zenit books-u. Očekuje vas Gypsy jazz kombo, sviraju Daniel Beja na gitari, violinista Grigorije Borutskij, Fedor Ruskuc na kontrabasu i Pedja na gitari. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Disco Party se održava u Gregor’s Pub-u. Ulaz je slobodan, a početak u 21 čas. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 16. do 22. septembra

Dva odlična festivala, nekoliko dobrih žurki i puno drugih zanimljivih događaja očekuju vas ove sedmice. Naravno, tu je i gostovanje…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. septembra

Festival kamerne muzike, Kaleidoskop kulture, Novosadski strip vikend i festival savremenog plesa Tanz Platz samo su neki od događaja koji…

.

Novi Sad film festival donosi regionalne premijere

Novi Sad se priprema za novi Film festival. Drugu godinu za redom, od 18. do 22. septembra,  "Novi Sad film…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Džinovska buba i vrući ritmovi na Gradić festu

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je tradicionalnom povorkom koju su predvodili “Microcosmos” - Planète Vapeur iz Nice…

.

Vidljivost kvir kulture: onlajn platforme alternativa nedostupnim prostorima

Kada govorimo o kvir kulturi, to jest o kulturnom stvaralaštvu pripadnika i pripadnica LGBTQ+ zajednice, drag je verovatno najprepoznatljivi izraz.…

  • 18:00 Exit koncert
  • 19:00 Jump Around
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo