...
TRENUTNO17:40 - 17:50Prava stvar

Kultura

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

23.06.2024.

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Ponedeljak 24. jun

Art bioskop Ck13: ciklus istočno-azijskih filmova koji će se održati od ponedeljka 24. juna, do srede, 26. juna. U okviru ciklusa prikazaće se filmovi iz Tajvana, Hong Konga i Japana. Na program su sledeći filmovi: ponedeljak 24. jun "Millennium Mambo", utorak 25. jun "Made In Hong Kong" i sreda 26. jun "After Life". Sve projekcije počinju u 20.30, a ulaz je besplatan. 

Radio-televizija Vojvodine organizuje dvodnevni muzički događaj "RTV Piknik - ponesi ćebe" ispred nove zgrade na Mišeluku, u ponedeljak i utorak, 24. i 25. juna od 17h. Očekuju vas nastupi Velikog narodnog i Velikog tamburaškog orkesta RTV-a. Muzički program počinje u 19 časova. 

Utorak 25. jun

Creative Heaven se održava u KC Labu. Creative Heaven je događaj za upoznavanje umetnika i onih koji to nisu. Ako radiš u kreativnoj industriji ili si jednostavno raspoložen za druženje, dođi da se upoznaš i proširiš kontakte sa ljudima sa kojima deliš ista interesovanja. Ulaz je besplatan, a početak u 19 časova. 

Sreda 26. jun

Književni klabing u Crnoj Kući – Ivan Ivanji "Pisma iz Havane". Književni klabing je čitalački klub otvoren za sve ljubitelje knjige, koji će ove srede moći da razgovaraju o knjizi "Pisma iz Havane" nedavno preminulog pisca Ivana Ivanjija. Početak je u 18 časova.

Četvrtak 27. jun

Filmski kviz se održava u London pubu. Za sve ljubitelje filma ovo će biti savršen kviz. Kviz je podeljen na 9 oblasti, koje se tiču raznih žanrova, domaćih ili stranih filmova ili serija, trejlera, a na kraju je obavezna i oblast večeri (koja se menja na svakom kvizu). Jednu ekipu može činiti maksimalno 5 članova, a kotizacija za učešće iznosi 200 dinara po članu ekipe. Prijave su obavezne, a početak u 19 časova.

Koncert Laptop Ensemble Novi Sad (LENS) održaće se u Maloj galeriji SKCNS-a. Laptop Ensemble Novi Sad je osnovan 2024. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa ciljem da istražuje i razvija upotrebu laptop računara kao muzičkog instrumenta. Čine ga Jovana Dragojević, Bojan Ožegović, Kosta Ranđelović, Nikola Adamović i Milan Milojković. U svoj repertoar uključuju kompozicije autora 20. i 21. veka koji su stvarali tzv. živu elektronsku muziku, uz elektroakustičke improvizacije (algoritamske i pod neposrednom kontrolom izvođača), te zajedničko muziciranje preko interneta. Ulaz je besplatan, a početak u 21 čas.

Petak 28. jun

Gypsy Jazz Night je u Zenit books-u. Očekuje vas Gypsy jazz kombo, sviraju Daniel Beja na gitari, violinista Grigorije Borutskij, Fedor Ruskuc na kontrabasu i Nemanja Tasić na bubnjevima. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Plavi Ptičić u Gregor's pabu! Novosadski Bluebirdsi - ’old school’ atrakcija, u narodu poznatija kao Plavi Ptičić, Supergrupa koja iza sebe ima preko 250 klupskih i festivalskih nastupa, podsetiće još jednom Novosađane na najveće hitove zlatne epohe rokenrola, pa ako volite, Bitlse, Stonse, Kinkse, Dorse, Kridense, grupe Who, Yardbirds, Cream, Troggs, Spencer Davies Group, Jefferson Airplane, Steppenwolf, kao i velikane Dilana, Janga, Hendrixa i Dženis Džoplin, budite sigurni da ste na pravom mestu i u pravom društvu. Početak je u 21.30.

Konceptualno veče pod nazivom "Koncert u mraku", autora Dimitrija Beljanskog se održava u Presto Centru. Koncert je specifičan po tome što će publika biti smeštena na vazdušnim dušecima u ležećem položaju, i u potpunom mraku će slušati autorske kompozicije Dimitrija Beljanskog u izvođenju samog autora u trajanju od sat i četrdeset minuta. Ulaz je od 20h, sa preporučenim posluženjem opuštajućeg čaja, a koncert počinje tačno u 21h. Broj mesta je veoma ograničen, te je prijava obavezna. Ulaz je 500 dinara.

X-COAST i Commissar Lag vrte u Tunnelu, na još jednom plesu na otvorenom. Ulaz je 1000 dinara, a početak u 23 časa. 

Subota 29. jun

Treća razmena knjiga na engleskom i srpskom jeziku "Book Swap 3" se održava u Američkom kutku koju realizuju u saradnji sa prerazmisljavanje.org & Novosadska razmena knjiga! Pored razmene očekuju vas i Psi u knjigama: Akcija prikupljanja sredstava i diskusija, Bookish Pub kviz, a tokom programa predstaviće se lokalni muzičari koji će svojim talentom obogatiti celo iskustvo razmene knjiga. Početak je u 16 časova.

Nedelja 30. jun

Dan za odmor i Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.  

.

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal…

.

Nedeljni vodič od 15. do 22. jula

Exit je prošao, događaja je značajno manje, ali to ne znači da nema zanimljivih sadržaja.  

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

.

Joker Out i Black Eyed Peas obeležili petak na Exitu

Druge večeri EXIT-a najviše pažnje privuklo je dvoje hedlajnera - pre svega bend Black Eyed Peas čiji je nastup publika…

.

Četvrtak na Exitu: šarenilo i energija festivala

Uvodni dan EXIT-a obeležila je evrovizijska ekipa, dok bi se četvrtak, zvanično prvi dan festivala, nekako mogao staviti pod jednu…

  • 17:10 Pesma dana
  • 17:20 Leto na O radiju
  • 17:40 Prava stvar
  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Superoperater

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo