...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

21.07.2024.

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.

 
.

Sreda 24. jul

Uno Day je u KC Labu. Ko je za Uno i hladnu limunadu, pravac Lab od 18 časova. Ulaz je slobodan.

Četvrtak 25. jul

Testament premijerno u Novom Sadu nastupa u SKC Fabrici. Testament je američki thrash metal sastav osnovan 1983. godine pod imenom Legacy. Grupa se često opisuje kao jedan od najpopularnijih i najuticajnijih bendova scene, kao i jedan od vodećih sastava drugog thrash metal talasa. Takođe su spominjani kao jedan od "velikih osam" thrash metala, zajedno s grupama Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Exodus, Overkill i Death Angel. Ulaznice u pretprodaji su 5000 dinara, a na dan koncerta 6000 dinara. Početak je u 20 časova.

Kviz "Olimpijski leksikon" održava se u sklopu programa Leto na Trgu galerija: FisKultura bez granica. Ekipni kviz o istorijatu Letnjih olimpijskih igara u kojem će takmičari i publika moći da provere svoje znanje ne samo o sportistima koji su ih obeležili već i da se podsete i „propratnih“ i istorijskih ličnosti iz drugih sfera javnog života koji su na neki način doprineli popularizaciji ovog sportskog fenomena. Ekipe od četiri člana koje žele da se takmiče, potrebno je da se prijave putem telefona 021/4899000 ili mejl adrese info@galerijamaticesrpske.rs do 22. jula 2024. godine. Prijave su moguće i putem linka: https://forms.gle/JcCiPhnfMzhpw4sQ9. Kviz vodi Branimir Arsić, Srpska kviz asocijacija.

Friends kviz se održava u London pubu. Pitanja su vezana za detalje iz same serije, ali isto tako u obzir mogu doći pitanja vezana za uloge u seriji. Jednu ekipu može činiti maksimalno 5 članova. Pitanja idu na TVu, ekipe imaju papir ispred sebe, članovi se konsultuju međusobno i upisuju odgovore na papir. Početak je u 19 časova.

Jedinstveno ritmičko putovanje sa perkusionističkim sastavom Braotigadjá se održava u KC Labu. Njihova svirka, nazvana putovanje bubnjevima, oduševiće vas improvizacijom koja spaja perkusije i zvučne efekte iz različitih delova sveta, povremeno upotpunjene njihovim glasovima. Doživite nezaboravno iskustvo koje će vas inspirisati i probuditi vaša čula. Upad je 300 dinara, a početak od 21 čas.

Petak 26. jul

Gypsy Jazz Duo veče je u baru Kafa & Kafa. Očekuje vas duo koji svira tipičnu cigansku džez muziku, originalne kompozicije i francuske swing pesme. Početak je u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Mexican Stepper B2B Eliog nastupaju u Ray baru. Pridružite nam se na live dub session-u, u latinoameričkom stilu. Početak je u 20 časova.

Nakon uspešnog prvog događaja, INSURGENCY se vraća u KC LAB u pojačanom sastavu, tvrđem nego prošli put. Uz dobro poznate rezidente i njihov hardcore i rawstyle zvuk, žurci se priključuju Doctor (NS) sa svojim hard techno debijem, kao i Vetas (Acropolis, NS), koji stiže sa zatvaranja EXIT-ove X-Bass bine i sprema punokrvni gabber set. Ulaz je 300 dinara, a početak u 19 časova.

Subota 27. jul

VICE žurka se održava u KC Labu. Spremite se za noć ispunjenu ritmovima muzike osamdesetih koja će vas teleportovati u zlatno doba pop kulture! Od neonskih svetala do klasičnih hitova, naše tematsko veče će vas vratiti u doba kada su muzika i moda bili smeli, a plesni pokreti nezaboravni. Zharulja će za vas vrteti najbolje pesme iz osamdesetih, uključujući: Michael Jackson, Madonna, Earth, Wind & Fire, Billy Idol, Kiss, Toto, Denis & Denis, Dino Dvornik i mnoge druge... Ulaz je 300 dinara, a početak od 19 časova.

Nedelja 28. jul

Marc Euverie (The Eye of Time) svira u CK13. Marc Euvrie je multiinstrumentalista i ljubitelj klasične, elektronske i minimalističke muzike, nudi čistu jednostavnost, kao i grandiozne i epske trenutke povezane sa romantizmom i impresionizmom 18. i 19. veka. Marc je aktivan na muzičkoj sceni već 25 godina, izdao je brojne albume za avangardnu nemačku etiketu Denovali, i nastupa već dve decenije u okviru klasične (Marc Euvrie), elektronske (Oko vremena) i pank (Aussitot Mort, Karisun, Sugartovn Cabaret) scene. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 14. do 20. oktobra

Žurke, koncerti, festivali... Sve što treba da razbije dosadu ove nedelje u Novom Sadu je spremno!

.

Short Reports objavili prvi studijski album "Vožnja"

Novosadski duo Short Reports, koji je nedavno objavio novi singl i spot "Stvari", ovih dana predstavlja prvi studijski album "Vožnja". Album…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. oktobra

U narednoj nedelji očekuje nas bogat kulturni i muzički program u Novom Sadu.

.

Kako su naučnici postali TikTok zvezde i približili nauku mladima

Stara poslovica kaže: "Ako neće Muhamed bregu, onda će breg Muhamedu". Možda je upravo ova izreka inspirisala naučnike širom sveta…

.

Ulaganje u mlade je investicija

Deset gradova i opština u Srbiji dobija svoje Omladinske centre. Sporazum o saradnji potpisali su predstavnici OPENS-a i gradonačelnici gradova…

.

Pesme koje nerviraju pokreću stvari

Pre dvadeset godina, kada je formiran bend Brkovi, verovatno je malo ko mogao da predvidi da će njihova karijera trajati…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo