...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Kultura

Nedeljni vodič od 2. do 8. maja

02.05.2022.

Nakon roštiljanja za 1. maj red je da se malo razmrdamo. Ove nedelje očekuje vas dosta zanimljivih događaja koji će vam sigurno pomoći u tome.

.

Utorak, 3. maj 

Kap po Kap nastupa u Taproomu. Kap po kap je kantautorski duo koji neguje akustičarski pristup i ne krije sklonost ka poeziji i komponovanju muzike na svoje stihove, kao i na stihove prepoznatih pesnika. Veliki deo repertoara čine kompozicije sa stihovima bečejskog pesnika Miloša Galetina, a tu su još i stihovi Pere Zupca, Vaska Pope, Matije Bećkovića, Miloša Zupca, Humana Samiija. Početak je u 19.30. 

Sreda, 4. maj 

Blue Corner nastupa u KC Labu. Ovo će biti njihova prva gipsy-latino svirka. Očekuje vas mnogo plesa i mrdanja. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Stand up show Srđana Dinčića "U procesu" očekuje vas u Domu kulture. Ovo je peti po redu specijal Srdjana Dinčića, jednog od pionira stand up scene i člana organizacije Standup.rs od samih početaka. Ulaznice su u pretprodaji 900 dinara, na dan showa će iznositi 1000 dinara. Početak je u 20 časova. 

Četvrtak, 5. maj 

Red Hot Chilli Peppers real tribute bend nastupa u Gerili. Karte su u pretprodaji 400 dinara, na dan svirke će iznositi 600. Početak je u 22 časa. 

Bend Kal svira u Domu kulture. Muzika koju bend pravi, nosi u sebi balkanski stil i romski ritam. Originalan i neočekivan miks koji u isto vreme zvuči i tradicionalno i urbano. Prvih 100 ulaznica su 800 dinara, nakon toga će biti 1000. Početak je u 21 čas.

Promocija zbirke "Povreda beline" Bojane Stojanović Pantović očekuje vas u Kulturnom centru Novog Sada. Bojana Stojanović Pantović redovna je profesorka na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Bavi se naučnim i kritičkim radom, piše poeziju i lirsku prozu i prevodi sa slovenačkog. Pored brojnih monografija i radova iz oblasti nauke o književnosti objavila je sledeće pesničke zbirke: "Beskrajna" (2005), "Zaručnici vatre" (2008), "Isijavanje" (2009), "Lekcije o smrti" (2013), "U obruču" (2017), "Povreda beline" (2021). Dobitnica je nagrada "Gordana Todorović", "Hadži Dragan Todorović", "Đura Jakšić", "Vasko Popa", "Kondir Kosovke devojke", kao i priznanja za kritički i naučni rad "Milan Bogdanović", "Isidorijana" i "Čedomir Mirković".

U okviru čitalačkog kutka u Zenit booksu razgovara se o knjizi "Popino prase" Siniše Tucića. Radnja je smeštena u 1991. godinu, kada je počeo krvavi raspad bivše Jugoslavije, koji – manje ili više intenzivno – tutnji tokom čitavog veoma interesantnog, majstorski napisanog romana, u kojoj je pripovedač trinaestogodišnji dečak, koji je, eksperimentišući, progutao naslovnu biljku, što ga je moglo koštati života. Početak je u 18 časova.

Petak, 6. maj 

Lednik, Sjaj & I i Flatlander sviraju u Domu b-612 za festival Mount of Artan. Mount of Artan festival na planini Rtanj ove godine puni 20 godina. Ekipa ove godine namerava da celu magiju dodatno začara, te im treba love malo više no inače. Stoga Dom b-612 pravi benefit-promo svirku. Ulaz je besplatan, donacija je poželjna. Početak je u 20 časova. 

Natalee nastupa u CK13. Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine, a ubrzo potom usledio je njihov prvi javni nastup. Iako je svoju muzičku karijeru započela kao kantautorka, nije bilo sumnje da će Natalija Rajković oko sebe okupiti profesionalne muzičare, koji je već godinama unazad podržavaju i prate. Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme "Brat" na YouTube platformi organizacije "Sofar" dobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom. Upad je 400 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 7. maj 

Obojeni program svira u Fabrici. Tokom četiri decenije sviranja, u radu benda učestvovalo je mnogo muzičara, a frontmen Branislav Babić Kebra jedini je član originalne postave. Uz njega, dugogodišnju postavu Obojenog programa čine Ilija Vlaisavljević Bebec na bas gitari, bubnjar Vladimir Cinkocki Cina, a nedavno im se pridružio i novi član, basista Miki Ristić (ex Darkwood Dub, Bella Technika, Sana Garić). Obojeni program je 2020. godine obeležio 40 godina postojanja i 30 godina od objavljivanja prvog albuma "Najvažnije je biti zdrav". Early bird ulaznice koštaju 999 dinara, a regularna cena ulaznica u pretprodaji biće 1200 dinara. Na dan koncerta cena će iznositi 1500 dinara. Početak je u 21 čas.

Iron Maiden tribute bend Rainmaker nastupa u Gerili. Karte su u pretprodaji 400 dinara, na dan svirke će iznositi 600. Početak je u 21 čas. 

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održava se u Fabrici. Ovoga puta, u sklopu berze, u 13 časova, održaće se i promocija zbirke kratkih stripova "Fragmenti realnosti", autora Novice Milivojevića. Novica je ilustrator i stripadžija. Rođen je u Zrenjaninu, 1981. godine. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. Ilustracijom i crtanjem se bavi od kako zna za sebe, a profesionalno od 2009. godine. Stripom se bavi iz hobija i objavljuje ih online na svojim Facebook i Instagram profilima. Berza počinje u 11 časova i trajaće do 15 časova. Broj izlagača je ograničen, a učešće se naplaćuje 500 dinara po štandu. Oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl berza.skcns@gmail.com.

INSX nastupa u Domu kulture. U pitanju je bend koji će vam doneti muziku australijskog giganta INXS. Upad je 500 dinara, a početak u 22 časa.

Anna Wall vrti u Tunnelu. Bavi se muzikom od 2010. godine, a razvojni put je bio naizgled jednostavan - od kućnih žurki, do svetski priznatog labela "The Bricks" i nastupa na svim velikim festivalima. Pored Anne, lokalna podrška biće Natasha, Miloš Dančilović i Runy. Upad do ponoći je 500 dinara, nakon toga biće 700. Početak je u 23 časa.

Muhi, Asarri, Endzi i Srđan Pajić nastupaju u K9 Stationu. Karte su u pretprodaji 430 dinara. Nakon toga će biti skuplje, ali organizatori nisu naveli cenu. Početak je u 22 časa.

Nedelja, 8. maj 

Radionica Slikaj i cirkaj vas očekuje u Krivini. Slikaj i Cirkaj je dvočasovna radionica slikanja za amatere, koja se održava u neformalnoj atmosferi uz vino i muziku. Uz rezervaciju, svaki učesnik dobija dva kupona za piće, koje može iskoristiti tokom trajanja radionice. Broj mesta je ograničen, rezervacije su obavezne. Možete se prijaviti na https://slikajicirkaj.com/radionica/frida-maj-vol-3/. Početak je u 15 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

.

Nedeljni vodič od 26. februara do 3. marta

Poslednje nedelje februara vas očekuje dosta zanimljivih stand up večeri, a tu su i razni koncerti i književne večeri.

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo