...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

18.02.2024.

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Ponedeljak, 19. februar 

Radionica "Prepoznaj falsifikat: ChatGPT i DALL-E u kontekstu domaćeg kulturnog nasleđa" je u Svilari. U pitanju je prva u nizu radionica u "Veštačkom ateljeu" i "Veštačkoj pisarnici" u KS Svilara, na kojima će učesnici imati priliku da kroz interakciju sa čet-botovima procene na koji način najsavremeniji tehnološki alati, kao što su ChatGPT i DALL-E, mogu da oblikuju kulturu našeg društva. Početak je u 17 časova.

Skica filmsko veče je u CK13. Prikazuje se "Eternal Sunshine of the Spotless Mind". Ulaz je besplatan, a početak je u 20 časova.

Utorak, 20. februar 

Muzički otvoreni mikrofon je u Fridi. Dobrodošle su sve obrade, autorske numere, poezija i razni instrumenti. Početak je u 20 časova. 

Sreda, 21. februar 

Veče crnog humora je u London pubu. Nastupaju Ilija Petrović, Mišo Babić, Vuk Vujačić, Ivan Nikolić, Nikola Radojlović i Nebojša Potkrajac. Upad je 700 dinara, a početak u 20 časova. 

Četvrtak, 22. februar 

Sveti Gral i Zona Katastrofe sviraju AC/DC u Domu kulture. Karte su 600 dinara, a početak je u 21 čas.

Epidemik svira Zvezde grandža u Lazinom teletu. Slušaćete Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Temple of the Dog i ostalu rodbinu (Audioslave, Foo Fighters, Metallica itd.). Upad je 300 dinara, a početak u 22 časa.

Petak, 23. februar 

Predavanje "Frizurom do slobode - nastanak i opstanak afro kugle" je u American corneru. Uzavrela politička situacija u Sjedinjenim Američkim Državama šezdesetih godina prošlog veka iznedrila je redefinisanje preovlađujućih standarda lepote kod afroameričkog stanovništva. Ispravljenu, uglačanu kosu, koja se do tada smatrala pristojnom, zamenile su slobodno puštene kovrđže oblikovane u afro kuglu. Ova frizura je postal simbol borbe Afroamerikanaca za prirodnost sopstvenog tela, za lepotu koja je decenijama poništavana zajedno sa njihovim integritetom i identitetom. Prijave su na linku, a početak je u 18 časova.

Glasovi iz unutrašnjosti nastupaju u CK13. Glasovi iz unutrašnjosti je rege/ska/funk bend iz Novog Sada, osnovan 2018. godine, sa ciljem da brani kulturu i zdrav razum. Bend je nastupao na festivalima i u klubovima širom Srbije i u inostranstvu. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Highwaystar osamdesete žurka je u Domu kulture. Osamdesete žurka iliti Highwaystar osamdesete žurka, kako joj i samo ime kaže, vratiće vas u osamdesete godine dvadesetog veka gde ćete steći utisak da se nalazite u filmovima "Crni bombarder", "Kako je propao rokenrol" ili seriji "Crno bijeli svijet". Karte su 500 dinara, a početak je u 21 čas.

Fox nastupa u Gerili. Prvi kontigent karata je 700 dinara, drugi 900, trreći 1.000, a upad na vratima biće 1.200. Početak je u 21 čas.

Krematorium i Speedclaw sviraju u klubu Dvorište. Krematorium i Speedclaw dolaze u Novi Sad u sklopu trodnevne mini turneje i sa sobom donose spoj thrasha i speed heavy metala. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Nikola Vranjković nastupa u Lion pubu, u Zrenjaninu. Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik kompozitor I muzicki producent. Uz njega nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Nikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 22 časa.

Subota, 24. februar 

Poetarium se održava u Matki. Svako ko želi da učestvuje, neka pripremi do dve svoje pesme i prijavi se u inbox Poetariuma, a pesmu za treći krug napisaće u toku same večeri. Tema trećeg kruga je sastavljenje pesme od reči koje će da predloži publika. Početak je u 20 časova.

The Quarantinos nastupaju u Domu kulture. Moćni vokali i duvačka sekcija će vas oduvati u svet Kventina Tarantina i ponovo oživeti kultne scene njegovih remek-dela, kažu organizatori. Karte su 600 dinara, a početak je u 21 čas.

Wet Dreams i Jelly For The Babies "vrte" u Tunnelu. Proletelo je tačno 20 godina od kako je Jelly For The Babies započeo svoju muzičku karijeru. Školovani muzičar, producent, vlasnik tri izdavačke kuće, Marijan je bio gost festivala i klubova širom sveta, a kao podrška njegovoj produkciji našli su se i John Digweed, Hernan Cattaneo, Guy J i mnogi drugi. Proslavu dve decenije stvaralaštva zaokružiće Fakir i Aleksandar Zec (Wet Dreams). Upad pre ponoći je 700 dinara, a nakon toga će biti 1.000. Početak je u 23 časa.

Koncert predavača Zimskog masterklasa saksofona održava se u muzičkoj školi "Isidor Bajić". Na koncertu će se predstaviti predavači: prof. Mojca Pecman uz klavirsku pratnju prof. Duška Švonje, prof. Tomislav Žužak, prof. Goran Erić uz klavirsku pratnju prof. Miroslava Popovića, a organizatori prof. Sandra Dropo Ramaji i prof. Darko Davidović će nastupiti sa svojim kolegama iz kvarteta saksofona Miroslavom Fejdijem i Bojanom Cvetinovim. Ulaz je besplatan, a početak je u 19.30.

Nedelja, 25. februar 

Stand up show Srđana Jovanovića "Grupna terapija" je u Gerili. Imaćete priliku da čujete kako je Srđan Jovanović napisao svoju prvu stand up komediju. Upad je 1.000 dinara, a početak u 20.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo