...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 19. do 25. avgusta

18.08.2024.

U Novom Sadu ove nedelje se održavaju brojni koncerti, a tu je i gomila drugih interesantnih događaja.

.

Sreda 21. avgust

The Bad Week svira u Lazinom Teletu. Muzički sastav “The Bad Week“ nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu kao ulični bend koji je rad započeo na pločnicima u centru grada doprinoseći njegovoj atmosferi i energiji da bi kasnije proširili svoju umetnost nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije i u regionu. Članovi su: Strahinja Jajić – vokal, gitara, Stefan Stefanović Gile (a.k.a. Gileta Slim) – usna harmonika, Danijel Seethaler – bubnjevi/kahon. Ulaz je besplatan, a početak je u 22 časa. 

Anarho pank blek skrimo bend Tenue iz Španije nastupa u KC Labu i na svojoj evropskoj turneji pravi stanicu u našem sunčanom Novom Sadu. Pridružuju mu se partygrind manijaci Rotten Anal Pit of Šurić iz Vrbasa, kao i Moshpit, mošorinski hardcore majstori svog zanata. Ulaz je 500 dinara, a početak u 19.30. 

Muzički Berti Bot kviz je u Tegla baru. Pab kviz Inkvizitor organizuje novi muzički spin-off, ovog puta kviz u Berti Bot varijanti. Za razliku od tipičnih žanrovskih oblasti kao na običnom kvizu, ovde ćete se susresti sa vrlo specifičnim oblastima, sličnim našim dosadašnjim "Oblastima večeri". Kotizacija na ovom kvizu iznosi 200 dinara po učesniku. Ekipa može brojati od 3 do 5 igrača. Početak je u 19.30.

Četvrtak 22. avgust

Jazz Trio veče je u baru Kafa & Kafa. Očekuje vas trio koji svira tipičnu cigansku džez muziku, originalne kompozicije i francuske swing pesme. Početak je u 21 čas, a ulaz je besplatan.

The Office kviz održava se u London pubu. Da li po ceo dan možete (That’s what she said!) da gledate „The Office“? Ukoliko je odgovor potvrdan, onda nemojte tražiti dalje nego dođite na „The Office“ kviz. Kultne scene, replike kao i najemotivniji trenuci serije uvršteni su među pitanja za ovaj kviz i rasporođeni po oblastima! Dođite da se zabavimo uz glavni razlog zašto svi mi u svojim kancelarijama tražimo naše verzije Stenlija, Kevina, Majkla, Krida i drugih legendarnih likova. Kotizacije za učešće iznose 200 dinara po članu ekipe, a početak je u 19 časova. 

Grunge se vraća u Lazino Tele. Bad Sector manufaktura za proizvodnju buke bombardovaće vas celo veče repertoarom muzike iz 90-ih. Od Alice In Chains, Nirvane i Pearl Jam do Rage Against The Machine i Nine Inch Nails! Izbor pesama koje nemate prilike da često čujete uživo odsviranih od strane četiri vrhunska muzičara sa iskustvom u mnogim poznatim bendovima. Ulaz je besplatan, a start je u 22 časa.

Petak 23. avgust

All Night Lock'D žurka je u KC Labu. Dovlica je u kuhinji kao i uvek i trenutno marinira muziku koju će da kuva samo za vas u petak. Muzički program: Srbija do Tokija/Detelinara do Štranda. Za neke poznatije kao “sve ikad x17”. Upad je 250 dinara, a početak u 21 čas. 

Salaš Warm Up - benefit show za diy festival PANK NA SALAŠU se održava u CK13. Nastupaju bendovi Mind Conflict (death metal hardcore bend iz Lisabona), Tempest (mosh beatdown hardcore bend iz Varšave), Pestarzt (hardcore bend iz Sombora) i Mudpig (grindcore bend iz Sombora). Upad je 600 dinara, a početak u 20 časova. 

Innēr Sense All Nigh Long je u Tunnelu. Beogradski DJ i producentski duo - Filip Fišer i Nino Čelebić se vraćaju na omiljeni novosadski densflor, ovaj put - pod zvezdanim nebom. Njihova celonoćna melodična tehno putovanja brzo su postala must naše klupske utopije. Njihova poslednja izdanja osvojila su srca publike širom planete, ostvarivši sjajne pozicije na Beatportovim listama, a njihov nastup na Exitovoj Dance Areni, uz velikane elektronskog zvuka, najavljuje zasluženo lansiranje na svetsku scenu. 

Subota 24. avgust

ЈУТРО žurka održava se u KC Labu. Nezaboravno izdanje ЈУТРО žurke očekuje vas 24. avgusta u Kulturnom centru Lab! Kao i uvek, plešemo uz muziku sa regionalne scene, sa miksom novih hitova i starih favorita. Ulaz je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja 25. avgust

Panorama: Stroberiz (live) se održava u CK13. Nakon 6 emisija Panorame, plejliste domaćih i regionalnih izvođača, koje se emituju na Radio zajednice CK1 , premijera 7. Panorame biće propraćena zvaničnim događajem na kom će nastupati i jedan izvođač koji se našao na nekoj od plejlisti. Ulaz je besplatan (ili na donacije), a početak u 19 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 16. do 22. septembra

Dva odlična festivala, nekoliko dobrih žurki i puno drugih zanimljivih događaja očekuju vas ove sedmice. Naravno, tu je i gostovanje…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. septembra

Festival kamerne muzike, Kaleidoskop kulture, Novosadski strip vikend i festival savremenog plesa Tanz Platz samo su neki od događaja koji…

.

Novi Sad film festival donosi regionalne premijere

Novi Sad se priprema za novi Film festival. Drugu godinu za redom, od 18. do 22. septembra,  "Novi Sad film…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Džinovska buba i vrući ritmovi na Gradić festu

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je tradicionalnom povorkom koju su predvodili “Microcosmos” - Planète Vapeur iz Nice…

.

Vidljivost kvir kulture: onlajn platforme alternativa nedostupnim prostorima

Kada govorimo o kvir kulturi, to jest o kulturnom stvaralaštvu pripadnika i pripadnica LGBTQ+ zajednice, drag je verovatno najprepoznatljivi izraz.…

  • 18:00 Exit koncert
  • 19:00 Jump Around
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo